jerrry1 13.04.2015 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Tak oczywiście chodziło mi o torf. pieknyromek dzięki za odpowiedź, czyli mogę się podpinać z deszczówką - super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 14.04.2015 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Twoja nie ruchomość stoi na tych torfach?Skoro torf to materiał przepuszczalny. Wody wysoko co też normalne. Rozumiem że chcesz tam podpiąć rynny a nie robić drenaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 15.04.2015 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Twoja nie ruchomość stoi na tych torfach? Skoro torf to materiał przepuszczalny. Wody wysoko co też normalne. Rozumiem że chcesz tam podpiąć rynny a nie robić drenaż? Mój dom jeszcze nie stoi ale niebawem będzie stał Teraz jestem na etapie wymiany gruntu pod płytę fundamentową. Tak dokładnie, nie zamierzam robić drenażu tylko bezpośrednio z rynien do studni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 15.04.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 2 metrowa wymiana gruntu, wysoko wody gruntowe...Już na starcie masz nieźle pod górkę dlatego powodzenia życzę.Pamiętaj tylko o porządnym zagęszczaniu warstwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 16.04.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Dzięki pieknyromek Może w poniedziałek wkroczy ekipa z wymianą gruntu (o ile pozwoli pogoda) do wymiany jakieś 650m3 torfu Będę zagęszczać osobiście więc nie będzie lipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts