Wojbol 07.08.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 siema. jestem na etapie ogradzania działki, zastawiam się nad wyborem bramy wjazdowej. sąsiedzi mają bramy z pełną automatyką na pilota, trochę mnie taka kusi. trochę się obawiam czy to przypadkiem nie będzie się psuło. macie takie bramy i możecie coś o nich powiedzieć? jesteście zadowoleni z zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.08.2014 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 siema. jestem na etapie ogradzania działki, zastawiam się nad wyborem bramy wjazdowej. sąsiedzi mają bramy z pełną automatyką na pilota, trochę mnie taka kusi. trochę się obawiam czy to przypadkiem nie będzie się psuło. macie takie bramy i możecie coś o nich powiedzieć? jesteście zadowoleni z zakupu? Takie bramy są ok i gdybym robił bramę wybrałbym właśnie taką, ale... Zastanów się najpierw czy w ogóle brama jest ci potrzebna. My Polacy chcemy wszystko grodzić, tak jakby to nas przed czymś miało uchronić. Doszedłem do wniosku, że cały przód zostawię u siebie nieogrodzony. Samochód i tak najczęściej stoi nie w garażu a przed nim. Przednią linię działki wyznaczę bukszpanem, posadzę kilka drzewek, wybrukuję podjazd i chodniczki do domu i po robocie. tanio, ładnie i przyjemnie. Jak na zachodzie panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 07.08.2014 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Jeśli automatyka jest dobrze zamontowana oraz dobrej jakości to służy bezawaryjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 07.08.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 ja mam bramę przesuwną z napędem z mhose, tańsza wersja nice do samodzielnego montażu działa bez problemu od jesienijeżeli będziesz otwierał i zamykał bramę dość często to warto zainwestować w napęd jeżeli częściej korzystasz z furtki to szkoda wydawać kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 10.08.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Takie bramy są ok i gdybym robił bramę wybrałbym właśnie taką, ale... Zastanów się najpierw czy w ogóle brama jest ci potrzebna. My Polacy chcemy wszystko grodzić, tak jakby to nas przed czymś miało uchronić. Doszedłem do wniosku, że cały przód zostawię u siebie nieogrodzony. Samochód i tak najczęściej stoi nie w garażu a przed nim. Przednią linię działki wyznaczę bukszpanem, posadzę kilka drzewek, wybrukuję podjazd i chodniczki do domu i po robocie. tanio, ładnie i przyjemnie. Jak na zachodzie panie Tylko że w Polsce jest inna mentalność , nie ogrodzisz to będziesz miał nieproszonych gości . Ja dopóki nie ogrodziłam to codziennie ktoś zachodził nieznany, a to po "cygara" a to napić się wody i takie tam. Taka brama z napędem to jest wygoda, aspekt bezpieczeństwa, zatrzymujesz się przy drodze, otwierasz bramę, wracasz do samochodu inni muszą cię omijać, nie wspomnę o zimie. A tak otwierasz sobie wcześniej, wjeżdżasz spokojnie Ja też jestem na etapie szukania napędu mam już swój typ Faac 414 (brama dwuskrzydłowa) zasięgałam opinii znajomych i teraz już wiem że dobry napęd służy bezawaryjnie latami. Myślę ze warto zainwestować w napęd Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.08.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Jeśli Ci sie chce w deszcz, śnieg, zawieruchę wychodzić z samochodu i szarpać się z bramą ...to nie zakładaj silnika Jednak docelową bramę zrobiłabym PO zakończeniu budowy - ciężki sprzęt, HDSy z materiałami , wywrotki ... u mnie (w mieście) nie było za dużo miejsca ma manewry, więc różnie bywało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
choina 12.08.2014 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Ja od kilku ładnych lat mam bramę przesuwną ze sterownikiem. Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie, pół życia męczyłem się z otwieraniem bramy, a teraz pyk na pilot i gotowe Teraz nie wyobrażam sobie życia bez tego, serio to mega duże udogodnienie. Dużo zależy od sterownika, bo to w końcu on odpowiada za działanie całości. Jeśli kupisz coś renomowanej firmy to małe szanse że coś Ci zacznie się psuć, albo zamarzać w zimę. U mnie jest zamontowany napęd beninca bull 8M i nic się z nim nie dzieje, ładnie chodzi nawet przy sporych mrozach. a jakby co zawsze jest gwarancja, bo beninca kupuje u dystrybutora więc zawsze jest możliwość tej gwarancji gdyby coś się zaczęło dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 12.08.2014 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Mogę tylko potwierdzić słowa przedmówcy:yes: U mnie piaty rok niezawodnej pracy właśnie się rozpoczyna. Napęd to Faac 740, a brama przesuwna 4m. Ten sam pilot obsługuje również bramę garażową, więc od razu można wjechać do garażu. Zasięg pilota ze 150m spokojnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 12.08.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 A ja zapytam z inne strony. Wiele razy powtarza się tu argument komfortu związanego szarpaniem sie z bramą w zime lub deszcz. W moim przypadku brama przesuwna odpada, nie ma miejsca na jej otwieranie z boku działki. W grę wchodzi jedynie uchylna. Czy śnieg zalegający na podjeździe nie blokuje takiej bramy. Komfort, komfortem ale żeby sobie posiedzieć w aucie przy jej otwieraniu chyba najpier i tak trzeba polatać z łopata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 12.08.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Podgrzewany podjazd można wykonać W innym przypadku zostaje kochana żona/mąż lub dziecko które odśnieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 12.08.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 A ja zapytam z inne strony. Wiele razy powtarza się tu argument komfortu związanego szarpaniem sie z bramą w zime lub deszcz. W moim przypadku brama przesuwna odpada, nie ma miejsca na jej otwieranie z boku działki. W grę wchodzi jedynie uchylna. Czy śnieg zalegający na podjeździe nie blokuje takiej bramy. Komfort, komfortem ale żeby sobie posiedzieć w aucie przy jej otwieraniu chyba najpier i tak trzeba polatać z łopata? jak brama będzie podniesiona te parę cm i na dole ażurowa, nie ze sztachetek itp to nie powinno być problemu aż takich opadów śniegu u nas nie ma można kupić zdeka mocniejszy napęd i z lekkim śniegiem powinien sobie poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 12.08.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 aż takich opadów śniegu u nas nie ma To zapraszam w zimie na Podkarpacie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 13.08.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 To zapraszam w zimie na Podkarpacie !!! pytający pochodzi bardziej z centralnej części kraju mieszkając na takim terenie to brama przesuwna i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk.zalewski 26.09.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Jak dla mnie takie bramy są przede wszystkim wygodne. Wiadomo,jeśli zdecydujesz się na tańszą, będą jakieś problemy z nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 27.09.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 pytający pochodzi bardziej z centralnej części kraju mieszkając na takim terenie to brama przesuwna i po problemie Jeśli tylko wielkość działki na to pozwala ( zakładając 4m długości bramy i 1m szerokości furtki potrzeba minimum 9m na zainstalowanie bramy przesuwnej) ja nie mam takiego komfortu i jest dwuskrzydłowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 27.09.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Mozna zainstalowac brame lamana... wtedy po otwarciu skrzydlo ma 1m a nie 2 Co racja to racja Ale jak na razie, nikt nie wymyślił jeszcze łamanej przesuwnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbert27 28.09.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Witam. Wg mnie bramy dwuskrzydłowe ładniej wyglądają, ale jeśli chodzi o wygodę użytkowania to przesuwne są lepsze... A co do napędów do bram, to jedno jest pewne, lepiej zainwestować w pewne i sprawdzone marki... Chociaż wygodne są, ja się nie zdecyduję na napęd.Jakoś nie czuję popędu, aby wszystko w moim otoczeniu było automatyczne itp itd.Brama sama się otwiera, drzwi się same otwierają, światła się same zapalają, ogródek sam się podlewa, a jak nastąpi przerwa w dostawie prądu, to nie muszę kończyć, każdy wie o co chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.09.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Jak nastąpi przerwa w dostawie prądu (co od 6 lat się nie zdarzyło, ale...) to wysiądę z samochodu i otworzę bramę ręcznie. Gdzie problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbert27 28.09.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Wiem wiem, czarny scenariusz.... Ale zdarzyć się może. A najpierw to trzeba wysprzęglić napęd i dopiero bramę otworzyć... Ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.09.2014 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Przekręcasz kluczyk i już...nie wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts