norbert27 29.09.2014 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 A kluczyk zawsze nosisz przy sobie... Dobrze, już skończ, bo ciągniesz jakąś niepotrzebną dyskusję, forumowicz się o coś innego pytał, domyślam się już skąd się te ponad 34 tysiące wpisów znalazło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszko_z_Łodzi 30.09.2014 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 A kluczyk zawsze nosisz przy sobie... Dobrze, już skończ, bo ciągniesz jakąś niepotrzebną dyskusję, forumowicz się o coś innego pytał, domyślam się już skąd się te ponad 34 tysiące wpisów znalazło No ja noszę przy sobie, bo mam go przypiętego do kluczy od domu... Gdzie tu problem? Jeśli stać tylko na to po zakończeniu budowy to polecam montować automatyczną bramę, bo to duża wygoda i tyle. Nie rozumiem ludzi, którzy mają jakieś wątpliwości do tego... Po co szukać minusów gdzieś, gdzie ich nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 01.10.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Takie bramy są ok i gdybym robił bramę wybrałbym właśnie taką, ale... Zastanów się najpierw czy w ogóle brama jest ci potrzebna. My Polacy chcemy wszystko grodzić, tak jakby to nas przed czymś miało uchronić. Doszedłem do wniosku, że cały przód zostawię u siebie nieogrodzony. Samochód i tak najczęściej stoi nie w garażu a przed nim. Przednią linię działki wyznaczę bukszpanem, posadzę kilka drzewek, wybrukuję podjazd i chodniczki do domu i po robocie. tanio, ładnie i przyjemnie. Jak na zachodzie panie wyjątkowo zgadzam się z przedmówcą Właśnie kończę wykonywanie przodu dokładnie tak, jak wyżej jest napisane. Pierwotnie miał być żywopłot z bukszpanów + brama i furtka. właśnie wczoraj podjęliśmy decyzję, ze furtki i bramy nie będzie. Podjazd docelowo będzie wyłożony łupkiem granitowym. O tyle mieliśmy fajnie, że bukszpany, które wyznaczają przednią linię działki są już kilkuletnie (odpowiednio wcześniej szczepione i rozsadzane, dzięki temu mają już ponad pół metra wysokości. Także za free, nie licząc pracy, mamy "ogrodzenie" Zresztą, w wolnej chwili trzasnę fotkę i wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.10.2014 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 A kluczyk zawsze nosisz przy sobie... Dobrze, już skończ, bo ciągniesz jakąś niepotrzebną dyskusję, forumowicz się o coś innego pytał, domyślam się już skąd się te ponad 34 tysiące wpisów znalazło Kluczyk mam przy pilocie od bramy - co w tym zadziwiającego ? Najwięcej mają do powiedzenia ci, którzy takiej bramy nie używają. Ci wiedzą najlepiej jak często się psuje, jak często wyłączają prąd i jak ciężki jest kluczyk od silnika. Są specjalistami. A 34k wzięło sie od 2005 roku - wiem, nie każdy jest na tyle bystry. I najlepiej będzie jak Ty skończysz , bo jak widzę jesteś wybitnym teoretykiem tematu P.s. zazdroszczę ludziom, którzy nie muszą się odgradzać. Niestety w dużym mieście to proszenie sie o kłopoty. Przetestowałam i postawiłam ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.10.2014 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Niestety, złodzieje, poszukiwacze złomu, Rumunki "szukające kartonów", miejscowe pijaczki myjące się pod kranem ogrodowym, różnej maści nawracacze wiary, nurki śmietnikowe rozcinające worki w poszukiwaniu puszek - pomimo, że odkładałam dla nich osobno w torbie przy śmietniku od strony ulicy - tudzież mamusie z dziećmi (dzieci rwące kwiaty w moim ogródku, "bo to takie wzruszające"). Nie miałam ochoty prowadzić jałowych dyskusji z ludźmi traktującymi mój ogród jak swój (szczególnie leżąc na leżaku z bikini). Nie dało się. Bukszpany też miałam, fajnie odchowane, ale przed Wielkanocą wszystkie wyszły z działki i pewnie świetnie się sprzedały pod kościołem. Fajnie, że wchodzą nowe technologie Widziałam gdzieś wersję video-domofomu, ktory można obsłużyć appką z telefonu. Jesteś w pracy i widzisz kto do Ciebie dzwoni. I np. jesli to kurier z przesyłką - po prostu go wpuszczasz, żeby został paczkę na terenie. Bajeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 02.10.2014 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Ja mieszkam na wsi. Wiem kto kradnie. Jak się wprowadziliśmy, wystarczyła krótka, szorstka rozmowa. Chłopaki do dziś się kłaniają Poza tym cisza, spokój. 2,5 roku mieszkamy bez ogrodzenia i nic takiego o czym pisze Elfir, nie miało miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leśko1719512795 16.10.2014 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 posiadam od 7 lat bramę dwuskrzydłową i jedyną wadą automatyki jest to, że w razie awarii prądu brama nie działa i nalezy ją wtedy odblokować i otworzyć ręcznie Ja wiem, czy to znowu taka wada...? Często masz awarie prądu? Bo tam, gdzie mieszkam awaria zdarza się raz na kilka lat... Nie pamiętam, kiedy ostatnio miałem awarię prądu. Więc to jest jeden przypadek na 1000 wjazdów? Chyba można to podciągnąć pod tzw. margines błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbert27 16.10.2014 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 A 34k wzięło sie od 2005 roku - wiem, nie każdy jest na tyle bystry. I najlepiej będzie jak Ty skończysz , bo jak widzę jesteś wybitnym teoretykiem tematu P.s. zazdroszczę ludziom, którzy nie muszą się odgradzać. Niestety w dużym mieście to proszenie sie o kłopoty. Przetestowałam i postawiłam ogrodzenie. Nie teoretykiem tylko praktykiem tematu... Ogrodzenia, bramy, furtki, balustrady, wiaty, garaże, drzwi metalowe, tym się zajmuję... Czasami wejdę, coś napiszę, wyrażę swoje zdanie albo doradzę... Nic więcej. 34 tysięcy wpisów, nie wiem czy ma to związek z jakąkolwiek bystrością, dla mnie to masa czasu spędzona na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 18.10.2014 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 posiadam od 7 lat bramę dwuskrzydłową i jedyną wadą automatyki jest to, że w razie awarii prądu brama nie działa i nalezy ją wtedy odblokować i otworzyć ręcznie Automaty do bram skrzydłowych można wyposażyć w akumulatory które w czasie prądu dają zasilanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 18.10.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Automaty do bram skrzydłowych można wyposażyć w akumulatory które w czasie prądu dają zasilanie. Nie popadajmy w skrajność, żeby montować akumulatory, ile razy brakuje tego prądu w roku i jeszcze właśnie w tedy gdy musimy otworzyć lub zamknąć bramę ? Ja właśnie jestem "świeżym" posiadaczem takiego napędu do bramy dwuskrzydłowej i nigdy ale to nigdy przed decyzją zakupu nie pomyślałam że nie otworzę bramy bo prądu nie będzie, to jakaś paranoja żeby tak myśleć, A jeśli już się zdarzy to jest ten wspomniany kluczyk, który można wozić w schowku auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 18.10.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Skrajność to już tu jest wcześniej.Dywagacje na temat braku prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 18.10.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Skrajność to już tu jest wcześniej.Dywagacje na temat braku prądu. Też tak myślę i wiem, że o tych akumulatorach napisałeś w formie ciekawostki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 26.10.2014 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Niestety to taki kraj w którym brak szacunku dla własności prywatnej. Jak nie masz płotu i bramy to albo ktoś łazi po obejściu, albo spora część kierowców uznaje że to fajne miejsce do zawracania a nawet parkowania. Jeżeli obok masz budowy to na 100% wcześniej czy później dostawa zawraca na Twoim podjeździe. Tabliczka "teren prywatny" nie działa - albo nie umieją czytać albo mają to w nosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
portaga 27.10.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Jeśli tylko wielkość działki na to pozwala ( zakładając 4m długości bramy i 1m szerokości furtki potrzeba minimum 9m na zainstalowanie bramy przesuwnej) ja nie mam takiego komfortu i jest dwuskrzydłowa Ja tez nad tym rozmyślam, ale chyba nic nie stoi na przeszkodzie, aby brama przesuwna po otwarciu zachodziła za furtkę? Oczywiście wtedy nie można otworzyć furtki, ale za to można wejść przez otwarta bramę Tak mi się wydaje, że jedno z drugim jakoś specjalnie nie koliduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 27.10.2014 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Oczywiście że może brama zachodzić na furtkę ( aby uniknąć uszkodzenia furtki i bramy - można otworzyć bramę tylko przy zamkniętej furtce - kontaktron i gra ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 28.10.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 W Krakowie na Woli J. popularne w tej sytuacji (braku miejsca na bramę przesuwną) są bramy podnoszone do góry (te z garaży). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matejko 03.11.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Bramy zdalnie otwierane są oczywiście badzo wygodne. Nie wyobrażam sobie, żebym miał za kazdym razem wysiadać i otwierać i zamykać... To trochę kłopotliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts