astramus 07.08.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Witajcie. To mój pierwszy post a piszę go aby uzyskać poradę od osób bardziej doświadczonych. Otóż, posiadam od dłuższego czasu wkrętarkę makity, używana w zaciszu domowym, do żadnych obciążających prac - skręcanie dachu, szaf, woliery, wiercenie w drewnie, metalu. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że na drugim biegu, podczas puszczania spustu wkrętarki da się usłyszeć trzeszczenie połączone z pukaniem. Sytuacji takiej nie ma na pierwszym biegu. Zauważyłem również, że trzeszczenia nie słychać gdy na drugim biegu przytrzymuję tą metalową obręcz przy uchwycie do wierteł. Wstawiam również link do filmiku obrazującego tę przypadłość. Czy ktoś się z tym spotkał ? Czy to uszkodzona przekładnia i mam szukać nowej wkrętarki ? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnocon 16.09.2014 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 astramus zadzwon do serwisu, moze sie okazac ze naprawde bedzie kosztowala pare groszy a Ty chcesz kupowac nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts