Gosiek33 07.08.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Jako, że coraz więcej srok w koło, i na forum o tym zaczynamy pisać to koniecznie poczytajcie czemu kosy i drozdy u Was nie śpiewają Srokę europejską uważa się za jednego z najbardziej inteligentnych ptaków i zwierząt w ogóle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.08.2014 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Może już sroka straci dominację - zastąpi ją zielona papuga aleksandretta nie wiadomo co gorsze... przynajmniej papuga zielona jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
choina 12.08.2014 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Sroka to mądry ptak U mojej kuzynki zamieszkują sobie w okolicy dwie sroki i są na tyle sprytne że u okolicznych psów wyjadają z miski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 12.08.2014 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 sroki zdają test lustra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 12.08.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 sroki zdają test lustra No, z tego co pamiętam z tych badań, to na pięć badanych osobników zdały trzy Mała próba, ale fakt - zdały. Ja tam lubię sroki - piękna sylwetka w locie, pełne gracji, mądre spojrzenie. Chociaż dużo ich... i nie ukrywam, że mi przykro było, jak w tym roku obserwowałam czajki, i przynajmniej jedna z biednych czajek w parze musiała cały czas warować przy gnieździe, bo na jedno gniazdo przypadała przynajmniej jedna para srok pilnujących, czy będzie się dało cos uszczknąć. No i lisy niestety korzystały z tej sroczej wskazówki. Pewnym rozwiązaniem kwestii srok w mieście powinno być wycinanie topoli - bo to na tych drzewach sroki najchętniej gniazdują. A topola to w ogóle kiepskie drzewo, krótko żyje, choruje, przy większej wichurze przewraca się na domy i samochody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 12.08.2014 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 mnie sroki co dzień budzą skacząc po parapecie lub po dachu (blacha)!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
choina 10.09.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 mnie sroki co dzień budzą skacząc po parapecie lub po dachu (blacha)!! hehe przynajmniej budzik nie jest Ci potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
choina 04.11.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 sroki zdają test lustra Test lustra? Cóż to takiego? Ktoś mi wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 04.11.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Test lustra? Cóż to takiego? Ktoś mi wyjaśni zdolność rozpoznawania się w lustrze Czytaj wiecej: http://www.wiadomosci24.pl/artykul/sroki_potrafia_rozpoznawac_sie_w_lustrze_74071.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts