fantomek24 07.08.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 wykonawca jest w trakcie kończenia ogrodzenia frontowego zamontował bramę wjazdową profile poziome pomalowane na szaro, bramy miały być ocynkowane, zauważyłem że w niektórych miejscach szczególnie na łączeniach ale nie tylko schodzi warstwa lakieru pokrostu złuszczając się niewielkimi płatkami, czego to jest przyczyną?zastanawiam się czy kazać zdejmować i zabierać odrazu do poprawy czy pozwolić zamalowac pędzelkiem?dzięki za wszelkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 07.08.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Źle dobrana farba lub nie przygotowany ocynk. U nas zawsze matujemy ocynk włókniną, myjemy ropuszczalnikiem i dopiero malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 09.08.2014 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Źle dobrana farba lub nie przygotowany ocynk. U nas zawsze matujemy ocynk włókniną, myjemy ropuszczalnikiem i dopiero malowanie. Pod farbę nawierzchniową na ocynk wymagana jest specjalna farba podkładowa. U mnie też w niektórych miejscach odchodzi to płatkami - ściągnąłem, przetarłem, przemyłem rozpuszczalnikiem i pomalowałem raz jeszcze podkładem, zobaczymy co będzie po nawierzchniowej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 10.08.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Podkład jest niekoniecznie potrzebny.Są farby bezpokładowe jak np.DEKORAL Fawinyl C pracuje razem z podłożem.Całą role odkrywa tu jak napisał Kubencki przygotowanie ocynku,Świeży ocynk jest tłusty.Wiele małych firm olewa przygotowanie ocynku ,poprzestając jedynie a przetarciu rozpuszczalnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.08.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Co to za firma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 10.08.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Nie trzeba malować podkładami. Wiele firm produkuje farby na ocynk bezpodkładowe. My malujemy lakierami przemysłowymi trójskładnikowymi. Zero problemów z odchodzeniem farby. Oczywiście ogrodzenie jest odpowiednio przygotowane. Najpierw szlifowanie nierówności po ocynku, następnie miejsca gdzie nie było szlifowane są zmatowione włókniną lub szczotkami, całość odkurzona powietrzem i umyta rozpuszczalnikiem lub zmywaczem. Nawet malarnie proszkowe stosują piaskowanie elementów przed malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owczarek 14.08.2014 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Źle dobrana farba lub nie przygotowany ocynk. U nas zawsze matujemy ocynk włókniną, myjemy ropuszczalnikiem i dopiero malowanie. Zgadzam się z Kubenckim. Zamówienie kwalifikuje się do poprawy. Zwróć uwagę, żeby przygotowali dobrze ocynk, a następnie najlepiej niech pomalują farbą proszkową. Krzysztof Krysiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts