Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Karkówka z grila-proszę o przepisy

Recommended Posts

Wbrew pozorom karkówka lubi swą naturalność w smaku bez przesadzania z przyprawami ale to tylko moje skromne zdanie.Ostatnio karkówkę robię tak:

Około 1 kg karkówki.Marynata.łyżka oregano,łyżka majeranku,siekana kolendra,łyżeczka ostrej papryki i łyżeczka pieprzu ziołowego,jeden pomidor sparzony bez gniazd nasiennych,dwa ząbki czosnku ja lubię.seta lub więcej oliwy z oliwek,sok z jednej cytryny limonki.Blender i marynata gotowa.Jeszcze same steki-kotlety.Kroję w centymetrowe plastry i rozbijam tłuczkiem włókna na dość cienko.Składam na pół i jeszcze raz rozbijam.Tak z każdym stekiem.W marynatę na kilka godzin i na grilla.Zasada węgiel-brykiet żar.bez tacek z przygotowana polewką z piwa lub koniaku.Dlaczego koniaku .Mają fajny smak jeszcze bardziej chlebowy jak z piwem.

• 1 month później...
  • 3 months później...
Kiedyś kombinowałem z przyprawami teraz nie . Nie używam oliwy bo w karczku dość tłuszczu Więc szklanka wody i ząbek czosnku mała cebula trochę musztardy i sól pieprz papryka koncentrat pomidorowy trochę majeranki troszkę cukru i alkocholu wino ,piwo albo wódka zależy co mam pod ręką To wszystko Robię grube kotleciki troszkę z młotka i sru do zalewy przez noc .Potem do lokomotywy Dzieciaki uwielbiają :no:

:bye:Ja się fascynuję trochę po amerykańsku i na pewno jak odpalę moją lokomotywę to wyprubuję to ;https://www.youtube.com/watch?v=bdOjov8Yyn0

2 odpalenie będie to;https://www.youtube.com/watch?v=Phrr9_eHr7s Zrobiłem PYCHA wszyscy się zajadali do pełna

IMG_0639.jpg

IMG_0641.jpg

IMG_0380.jpg

Edytowane przez Adik50

• 6 months później...
  • 4 weeks później...