mnowak355 08.08.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 WitamJak w temacie, proszę osoby zaprawione w grilowaniu o proste przepisy na przygotowanie marynaty do tego mięsa.Z góry serdecznie dziękuje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192484-kark%C3%B3wka-z-grila-prosz%C4%99-o-przepisy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.08.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Wbrew pozorom karkówka lubi swą naturalność w smaku bez przesadzania z przyprawami ale to tylko moje skromne zdanie.Ostatnio karkówkę robię tak:Około 1 kg karkówki.Marynata.łyżka oregano,łyżka majeranku,siekana kolendra,łyżeczka ostrej papryki i łyżeczka pieprzu ziołowego,jeden pomidor sparzony bez gniazd nasiennych,dwa ząbki czosnku ja lubię.seta lub więcej oliwy z oliwek,sok z jednej cytryny limonki.Blender i marynata gotowa.Jeszcze same steki-kotlety.Kroję w centymetrowe plastry i rozbijam tłuczkiem włókna na dość cienko.Składam na pół i jeszcze raz rozbijam.Tak z każdym stekiem.W marynatę na kilka godzin i na grilla.Zasada węgiel-brykiet żar.bez tacek z przygotowana polewką z piwa lub koniaku.Dlaczego koniaku .Mają fajny smak jeszcze bardziej chlebowy jak z piwem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192484-kark%C3%B3wka-z-grila-prosz%C4%99-o-przepisy/#findComment-6543119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia234 18.09.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Moja najprostsza marynata to papryka ostra i słodka z piwem lub winem czerwonym, no i oczywiście sól do smaku. Tak mało ale jak cudownie smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192484-kark%C3%B3wka-z-grila-prosz%C4%99-o-przepisy/#findComment-6581099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adik50 03.01.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Kiedyś kombinowałem z przyprawami teraz nie . Nie używam oliwy bo w karczku dość tłuszczu Więc szklanka wody i ząbek czosnku mała cebula trochę musztardy i sól pieprz papryka koncentrat pomidorowy trochę majeranki troszkę cukru i alkocholu wino ,piwo albo wódka zależy co mam pod ręką To wszystko Robię grube kotleciki troszkę z młotka i sru do zalewy przez noc .Potem do lokomotywy Dzieciaki uwielbiają Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192484-kark%C3%B3wka-z-grila-prosz%C4%99-o-przepisy/#findComment-6692518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 04.01.2015 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 serdecznie dziękuję za wszystkie propozycje. Jako że por roku nie bardzo "grilowa" obiecuję że wszystkie sprawdzę wiosną i latem i dam znać.Gdyby ktoś miał jeszcze ochotę podzielić się swoimi przepisami na jakieś dobre mięsko, niekoniecznie karkówkę to serdecznie zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192484-kark%C3%B3wka-z-grila-prosz%C4%99-o-przepisy/#findComment-6693962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adik50 04.01.2015 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 (edytowane) :bye:Ja się fascynuję trochę po amerykańsku i na pewno jak odpalę moją lokomotywę to wyprubuję to ;https://www.youtube.com/watch?v=bdOjov8Yyn0 2 odpalenie będie to;https://www.youtube.com/watch?v=Phrr9_eHr7s Zrobiłem PYCHA wszyscy się zajadali do pełna Edytowane 4 Marca 2015 przez Adik50 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192484-kark%C3%B3wka-z-grila-prosz%C4%99-o-przepisy/#findComment-6694116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 22.07.2015 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Ale zrobiłeś mi smaka tymi filmikami. Następny grill to te hot dogi chyba wypróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192484-kark%C3%B3wka-z-grila-prosz%C4%99-o-przepisy/#findComment-6876831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adik50 20.08.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Jako że mój gril także wędzi wiec karczek inaczej czyli baleron Najpierw w solanke na 5 dni potem w dym w lokomotywe Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez Adik50 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192484-kark%C3%B3wka-z-grila-prosz%C4%99-o-przepisy/#findComment-6894063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.