mnowak355 08.08.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 WitamJak w temacie, proszę osoby zaprawione w grilowaniu o proste przepisy na przygotowanie marynaty do tego mięsa.Z góry serdecznie dziękuje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.08.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Wbrew pozorom karkówka lubi swą naturalność w smaku bez przesadzania z przyprawami ale to tylko moje skromne zdanie.Ostatnio karkówkę robię tak:Około 1 kg karkówki.Marynata.łyżka oregano,łyżka majeranku,siekana kolendra,łyżeczka ostrej papryki i łyżeczka pieprzu ziołowego,jeden pomidor sparzony bez gniazd nasiennych,dwa ząbki czosnku ja lubię.seta lub więcej oliwy z oliwek,sok z jednej cytryny limonki.Blender i marynata gotowa.Jeszcze same steki-kotlety.Kroję w centymetrowe plastry i rozbijam tłuczkiem włókna na dość cienko.Składam na pół i jeszcze raz rozbijam.Tak z każdym stekiem.W marynatę na kilka godzin i na grilla.Zasada węgiel-brykiet żar.bez tacek z przygotowana polewką z piwa lub koniaku.Dlaczego koniaku .Mają fajny smak jeszcze bardziej chlebowy jak z piwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia234 18.09.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Moja najprostsza marynata to papryka ostra i słodka z piwem lub winem czerwonym, no i oczywiście sól do smaku. Tak mało ale jak cudownie smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adik50 03.01.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Kiedyś kombinowałem z przyprawami teraz nie . Nie używam oliwy bo w karczku dość tłuszczu Więc szklanka wody i ząbek czosnku mała cebula trochę musztardy i sól pieprz papryka koncentrat pomidorowy trochę majeranki troszkę cukru i alkocholu wino ,piwo albo wódka zależy co mam pod ręką To wszystko Robię grube kotleciki troszkę z młotka i sru do zalewy przez noc .Potem do lokomotywy Dzieciaki uwielbiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 04.01.2015 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 serdecznie dziękuję za wszystkie propozycje. Jako że por roku nie bardzo "grilowa" obiecuję że wszystkie sprawdzę wiosną i latem i dam znać.Gdyby ktoś miał jeszcze ochotę podzielić się swoimi przepisami na jakieś dobre mięsko, niekoniecznie karkówkę to serdecznie zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adik50 04.01.2015 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 (edytowane) :bye:Ja się fascynuję trochę po amerykańsku i na pewno jak odpalę moją lokomotywę to wyprubuję to ;https://www.youtube.com/watch?v=bdOjov8Yyn0 2 odpalenie będie to;https://www.youtube.com/watch?v=Phrr9_eHr7s Zrobiłem PYCHA wszyscy się zajadali do pełna Edytowane 4 Marca 2015 przez Adik50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 22.07.2015 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Ale zrobiłeś mi smaka tymi filmikami. Następny grill to te hot dogi chyba wypróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adik50 20.08.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Jako że mój gril także wędzi wiec karczek inaczej czyli baleron Najpierw w solanke na 5 dni potem w dym w lokomotywe Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez Adik50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.