qq89 08.08.2014 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Witam, mam ważne pytanie odnośnie ceny wykończenia - 30 tys za samą robociznę - mieszkanie 88m2 (w tym dwie łazienki, kominek) to adekwatna kwota? Ile płaciliście ekipie remontowej? Bardzo proszę o odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 13.08.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Do Twojego postu trzeba by było zadać milion pytań - jaka powierzchnia łazienek, czy całe ściany w płytkach, jakie podłogi w innych pomieszczeniach, czy będą jakieś przeróbki hydrauliczne, elektryczne itd, co na przykład z meblami w kuchni i tak dalej. Najlepiej skorzystaj z Kalkulatorów Budowlanych i oblicz sobie koszty samej robocizny, będziesz miał przy okazji szczegółową wycenę wszystkich prac, którą będziesz mógł porównać z cenami zaoferowanymi przez Twoją ekipę. Zwykle jak mówią jedną kwotę z kapelusza, to po rozłożeniu oferty na czynniki pierwsze okazuje się, że jest o 30% przesadzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalt 16.09.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Ja za robociznę mieszkania 62m2 zapłaciłam ok 16 tys. złotych. Remont kompletnyNiemniej mniejsze miasto tak więc koszta też mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 16.09.2014 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Wbrew pozorom różnice w koszcie robocizny nie są aż tak duże, jak się powszechnie uważa, wskaźniki cenowe dają rozpiętość na poziomie ok. 20% (najtaniej jest chyba w świętokrzyskim a najdrożej oczywiście w Warszawie). Ale nie jest tak, że jeżeli w Warszawie m2 płytek to 50 zł, to w świętokrzyskim automatycznie 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts