Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zabezpieczyc budowe przed zlodziejami ?

Gość

Recommended Posts

Sluchajcie juz po raz ktorys wlamuja mi sie na budowe.

Ciagle zglaszam na policje i ciagle umarzaja sprawy.

Dom jest dobrze zabezpieczny, aby sie dostac do srodka trzeba uzyc co najmniej lomu.

Czy to prawda jest, ze w domu nie moge zastosowac zadnego zabezpieczenia, ktore by mogło uszkodzic wlamywacza ?

Przeciez to jest chore? Ten kraj to raj dla zlodzieji, wchodzi na budowe i wie ze nic mu sie nie stanie i grasuje bezkarnie.

Dzisiaj nozycami przecieli siatke, wycinajac cale 2 metry miedzy slupkami, lomami rozwalili cale wejscie, uszkadzajac przy tym cegly, na poddaszu bylo im ciemno to powybujali co ktoras dachowke. Spladrowali wszytko, lacznie z tablica budowy domu.

I to jzu po raz 4, ja za kazdym razem musze kupic nowa bo po budowie ciagle lazi policja i nic nie moge na to poradzic.

To co ja mam co 2-3 tygodnie ciagle kupowac tablice i dachowki ?

Bo nie moge jej np. podlaczyc pod prad ze jak ktos bedzie chcial ja zerwac to go popiesci ?

To poco wogole ktos wchodzi na teran budowy, ktory jest ogrodzony i zabezpieczony po uszy ?

Macie na to jakis patent ?

Na budowie nie mozna nic zostawiac.

Moze wynajmij kogos do stóżowania.Albo nocuj sam wraz z pieskiem.Bo samego psa mogą unieszkodliwić.

Niestety nie możesz umiescić nic, co mogłoby uszkodzic włamywacza.

Byl już wątek na ten temat. Byly podpowiedzi :smile:

pozdr i jestem równie zasmucona tym stanem rzeczy.