Pochi 08.08.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Witam szukałem podobnego problemu ale nie znalazłem. moja sytuacja wygląda następująco: jestem na etapie pozwolenia na budowę sieci gazowej przez drogę prywatną w której jest zapis o służebności przesyłu dla gazowni w KW.Powiat mimo zapisu w KW wymaga ode mnie zgody współwłaścicieli drogi. czy jest to konieczne?współwłaścicieli jest 30 i 3 osoby na stałe w USA. po co właściwie jest ten zapis w KW skoro dla Powiatu jest bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 08.08.2014 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Rozumiem, że też jesteś jednym z tych współwłascicieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pochi 08.08.2014 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 08.08.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 U mnie jest taka sytuacja-gazociąg już jest w drodze prywatnej,w ktorej mamy udziały.Teraz robie przyłącze w tej drodze do skrzynki na granicy mojej działki-tez musze mieć zgode reszty wspołwłaścicieli.W rejestrze gruntów drogi powinni być wszyscy właściciele nawet mający zameldowanie zagranicą muszą mieć w urzędzie wskazany adres na terenie kraju lub wskazanego pełnomocnika do do reprezentacji-takie wymagania urzędu.Jeżeli sprawa dotyczy budowy nowego przyłącza głównego dla kilku odbiorców to rzeczywiście dziwne.Pozwolenie na budowę o którym piszesz dotyczy odcinka pomiędzy skrzynką gazu a domem,czy przyłączeniem odcinka od rury głównej do skrzynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pochi 08.08.2014 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 sprawa dotyczy budowy sieci gazowej (głównej nitki w drodze) około 20m i oczywiście przyłącza do mojej posesji.w KW działki drogowej w której będzie budowany gazociąg jest zapis o służebności przesyłu dla gazowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 08.08.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 No to w części dotyczącej przyłącza do Twojej posesji musisz mieć zgodę,jeżeli to jeden projekt to chyba dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts