janek_kos 17.08.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Szanowny CityMatic a po co się montuje FR w TR i gdzie jest napisane ze przed różnicówką nie powinno się nic montować. Kolejna sprawa ochronniki mam rozumieć montujesz za różnicówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 17.08.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Nigdzie nie jest napisane, przeczytaj uważniej post, który komentujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janek_kos 17.08.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Fakt uwaga dziś by mi się przydała. Idę na kawę to mi się wzrok poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkas12 17.08.2014 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=274639&d=1407874614Odgromniki za wyłącznikiem RCD są powodem częstych zadziałań wyłącznika różnicowoprądowego np: w czasie burzy.A w tym przypadku właśnie tak została rozdzielnia skonfigurowana. Jest to poważny błąd w sztuce.Oczywiście wyłącznik główny rozdzielni jak najbardziej powinien owe odgromniki poprzedzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 10.10.2016 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Widzę że temat już jest więc się podepnę. 1. Nie podłączyłem żadnych nowych urządzeń.2. Nie wykonywałem żadnych prac remontowych w domu.3. Dom ma 9 lat i do tej pory problemów nie było. Od wczoraj z niewyjaśnionych powodów wywala mi różnicówka. Do głowy mi przychodzi kilka pomysłów.1. Któreś z urządzeń podłączonych do sieci na stałe się zepsuło.2. Mam kilka niezakończonych przyłączy, w tym kilka na zwnątrz.3. Tydzień temu po 7 latach uruchomiłem pompę i jest ona podłaczona na sateł do sieci, ale wyłaczona.2. Zepsuła się różnicówka Jakieś rady lub pomysły? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 10.10.2016 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Sam sobie odpowiedziałeś na pytania pisząc drugą cześć swojego postu.Pomysłami są :- pomiar prądu upływu na PE miernikiem np. https://www.google.pl/search?q=miernik+cęgowy+prądu+upływu&client=opera&hs=jeN&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi8lLTg99DPAhWHWywKHevCAIoQ_AUICCgB&biw=1680&bih=950#imgrc=uBM47nr9nSFmIM%3A- pomiar Riso podejrzanych urządzeń (przewód roboczy-obudowa [PE])- pomiar progu zadziałania RCD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 10.10.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Coś tam kumam z tego co piszesz. Dzięki za rady, na razie wiem że to obwód ogrodowy, teraz pozostaje znaleźć przyczynę w ogrodzie. Dużo tego niema wiec zrobię to metoda prób i błędów. Problem w tym że nie wywala od razu, tylko po 30 min, po godzinie lub więcej. Ale do wiosny mam sporo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 10.10.2016 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Może się okazać, że w okresie deszczów RCD będzie reagować częściej. PS. Obwód ogrodowy, a raczej instalacja ogrodowa jest wykonana jakimi kablami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts