Anek93 09.08.2014 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Witam,mam do Was pytanie o paroprzepuszczalność W specyfikacji pisze tak:przepuszczalność pary wodnej m 1000 -pytanie czy jest ona paroprzepuszczalna? jeśli tak to czy wystarczająco aby kłaść ją pod dachówkę creaton premion + deskowanie i pianka oddychająca od Będkowskich z Cz-Dz? Zaznaczam, że nie znam się na tym i proszę o poradę, gdyż nie chcę robić dodatkowych wentylacji, a nie mogę określić jej paroprzepuszczalności :/Gdyby ktoś potrzebował: http://dokumentacja.icopal.pl/Sunx_CE_Pl.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 09.08.2014 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Jest tak paroprzepuszczalana jak stare kalosze:) Szczeliny muszą być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 09.08.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Raczej jak nowe gumiaki. Co to jest pianka oddychająca od będkowskich? To coś żyje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anek93 09.08.2014 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) a czy mogę prosić o trochę więcej informacji? m.in. czy się nadaje i skąd wysunąć takie wnioski? ze strony: "TermoPiana jest nowatorskim rozwiązaniem w zakresie natryskowych termoizolacji i hydroizolacji przegród budowlanych. Została indywidualnie zaprojektowana i stworzona z myślą o uzyskaniu jak najwyższych parametrów izolacyjnych (λ = 0,022 W/mK), znacznie przewyższając tradycyjne materiały. TermoPiana jest stworzona na bazie poliuretanu, a sposób jej produkcji jest prawnie chroniony zgłoszeniem patentowym w Urzędzie Patentowym RP." - więcej informacji jeśli kogoś interesuje na stronie: http://termopian.com.pl/kontakt#top-content Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez Anek93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 09.08.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 folia aluminiowa - przyłóż jej kawałek do ust i spróbuj przepuścić parę wodną wydostającą się z ust.kauczuk/kawałek gumiaka lub inny wyrób kauczukowy np. o smaku truskawki(niezbyt miarodajne bo za cienkie w porównaniu SunX)- ten sam test.A tak na poważnie nie ma prawa przepuszczać pary wodnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 09.08.2014 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 oczywiście, że się nadaje. Nie jest to membrana taka stricte paroprzepuszczalna, tylko pokryta masą bitumiczną - tak samo jak papa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anek93 11.08.2014 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 okazuje się, że nie jest paroprzepuszczalna ale dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts