Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

paroprzepuszczalność - folia icopal sun'x

Anek93

Recommended Posts

Witam,

mam do Was pytanie o paroprzepuszczalność

W specyfikacji pisze tak:

przepuszczalność pary wodnej m 1000 -pytanie czy jest ona paroprzepuszczalna? jeśli tak to czy wystarczająco aby kłaść ją pod dachówkę creaton premion + deskowanie i pianka oddychająca od Będkowskich z Cz-Dz?

Zaznaczam, że nie znam się na tym i proszę o poradę, gdyż nie chcę robić dodatkowych wentylacji, a nie mogę określić jej paroprzepuszczalności :/

Gdyby ktoś potrzebował: http://dokumentacja.icopal.pl/Sunx_CE_Pl.pdf

a czy mogę prosić o trochę więcej informacji?:p m.in. czy się nadaje i skąd wysunąć takie wnioski?

ze strony: "TermoPiana jest nowatorskim rozwiązaniem w zakresie natryskowych termoizolacji i hydroizolacji przegród budowlanych. Została indywidualnie zaprojektowana i stworzona z myślą o uzyskaniu jak najwyższych parametrów izolacyjnych (λ = 0,022 W/mK), znacznie przewyższając tradycyjne materiały. TermoPiana jest stworzona na bazie poliuretanu, a sposób jej produkcji jest prawnie chroniony zgłoszeniem patentowym w Urzędzie Patentowym RP." - więcej informacji jeśli kogoś interesuje na stronie: http://termopian.com.pl/kontakt#top-content

Edytowane przez Anek93

folia aluminiowa - przyłóż jej kawałek do ust i spróbuj przepuścić parę wodną wydostającą się z ust.

kauczuk/kawałek gumiaka lub inny wyrób kauczukowy np. o smaku truskawki(niezbyt miarodajne bo za cienkie w porównaniu SunX)- ten sam test.

A tak na poważnie nie ma prawa przepuszczać pary wodnej.