Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mocowanie uchywtów łazienkowych

kwazik

Recommended Posts

Witam wszystkich !!!

Muszę powiesić w łazience uchwyty na papier toaletowy i ręczniki.

Element mocujący, który przykręca się do ściany ma ok. 3 cm i jest mocowany na dwa kołki rozporowe, a cały uchwyt ma około 10 cm szerokości. Wystarczy nieznaczne przesunięcie osi elementu mocującego i już cały uchwyt jest krzywo...

Problem mam z idealnie poziomym wywierceniem 2 otworów w płytkach, które mają delikatną fakturę i wiertło diamentowe się ślizga na boki.

Macie jakieś pomysły ???

Pozdrawiam

Dlatego chyba lepiej olać te wkręciki co są w zestawie i dać jeden ale porządny wkręt z prawdziwego zdarzenia. Ostatnio montowałem uchwyty do papieru i zastosowałem kołki 8mm, pomimo jednego wkrętu trzyma bardzo dobrze i nic się na boki nie kiwa. Opcjonalnie możesz dodatkowo podkleić uchwyt taśmą dwustronną - to dodatkowo zabezpieczy uchwyt przed kołysaniem.

• 10 months później...

Witam

Moja łazienka już prawie skończona, dobieram dodatki... i jakoś nigdzie nie mogę umiejscowić papieru toaletowego :)

Wszystkie wieszaki są bardzo odstające, znalazłam uchwyty na papier do zabudowy, ale na moim etapie wykończenia już go nie zabuduje.

I mam pytanie..Czy taki uchwyt dałoby się zamontować w drzwiach szafki łazienkowej?

http://www.lazienkaplus.pl/pl/uchwyt-do-papieru-stella-21001,460140,161,i.html?utm_source=gmc&gclid=CKX32YaBnMYCFQYewwod13cDyA

http://www.lazienkaplus.pl/pl/uchwyt-na-papier-toaletowy-podtynkowy-ferro-grace-hotel-ac30,420897,161,i.html

Trzeba by pewnie wyciąć dziure w szafce. Najlepiej wiertło, dziurka i reszta wyżynarką, ale jak nie masz to mozna by dziurca przy dziurce, zmudna praca ale tez sie da, potem raśplą i wkleic, oczywiscie nie przepałować z otworem zeby uchwyt zakryl ewentualne odpryski.

Co to pierwszego postu to jak znam zycie trzeba pewnie zrobic dwie dziurki pol centymetra od siebie, po skosie i jeszcze na kołki piątki albo i mniejsze, dlatego najlepiej przy kupnie sprawdzic jak jest mocowany uchwyt i sobie problemow nie dokladac, no ale jak masz to trzeba to jakos wymierzyc, obmaluj uchwyt przyloz do sciany i Ci odbije gdzie dziurki zrobic, albo jeden mocny plus silikon pod to jeszcze dla pewnosci. jak wiercic to tasme sobie przyklej dla pewnosci na plytke, trzeba tez BARDZO mocno docisnąć po prostu, najpierw bez udaru