kwazik 09.08.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Witam wszystkich !!!Muszę powiesić w łazience uchwyty na papier toaletowy i ręczniki.Element mocujący, który przykręca się do ściany ma ok. 3 cm i jest mocowany na dwa kołki rozporowe, a cały uchwyt ma około 10 cm szerokości. Wystarczy nieznaczne przesunięcie osi elementu mocującego i już cały uchwyt jest krzywo... Problem mam z idealnie poziomym wywierceniem 2 otworów w płytkach, które mają delikatną fakturę i wiertło diamentowe się ślizga na boki. Macie jakieś pomysły ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 11.08.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Dlatego chyba lepiej olać te wkręciki co są w zestawie i dać jeden ale porządny wkręt z prawdziwego zdarzenia. Ostatnio montowałem uchwyty do papieru i zastosowałem kołki 8mm, pomimo jednego wkrętu trzyma bardzo dobrze i nic się na boki nie kiwa. Opcjonalnie możesz dodatkowo podkleić uchwyt taśmą dwustronną - to dodatkowo zabezpieczy uchwyt przed kołysaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 16.08.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Skoro producent zaleca mocowanie na dwa kolki , to zrób tak . Inaczej będziesz miał problem z obracającym się papierem toaletowym , itp . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucecita 19.06.2015 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Witam Moja łazienka już prawie skończona, dobieram dodatki... i jakoś nigdzie nie mogę umiejscowić papieru toaletowego Wszystkie wieszaki są bardzo odstające, znalazłam uchwyty na papier do zabudowy, ale na moim etapie wykończenia już go nie zabuduje. I mam pytanie..Czy taki uchwyt dałoby się zamontować w drzwiach szafki łazienkowej? http://www.lazienkaplus.pl/pl/uchwyt-do-papieru-stella-21001,460140,161,i.html?utm_source=gmc&gclid=CKX32YaBnMYCFQYewwod13cDyA http://www.lazienkaplus.pl/pl/uchwyt-na-papier-toaletowy-podtynkowy-ferro-grace-hotel-ac30,420897,161,i.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 19.06.2015 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Trzeba by pewnie wyciąć dziure w szafce. Najlepiej wiertło, dziurka i reszta wyżynarką, ale jak nie masz to mozna by dziurca przy dziurce, zmudna praca ale tez sie da, potem raśplą i wkleic, oczywiscie nie przepałować z otworem zeby uchwyt zakryl ewentualne odpryski. Co to pierwszego postu to jak znam zycie trzeba pewnie zrobic dwie dziurki pol centymetra od siebie, po skosie i jeszcze na kołki piątki albo i mniejsze, dlatego najlepiej przy kupnie sprawdzic jak jest mocowany uchwyt i sobie problemow nie dokladac, no ale jak masz to trzeba to jakos wymierzyc, obmaluj uchwyt przyloz do sciany i Ci odbije gdzie dziurki zrobic, albo jeden mocny plus silikon pod to jeszcze dla pewnosci. jak wiercic to tasme sobie przyklej dla pewnosci na plytke, trzeba tez BARDZO mocno docisnąć po prostu, najpierw bez udaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucecita 19.06.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Dziękuję serdecznie Czyli jakoś się da Osobiście nie będę tego montowała, ale jak podtynkowy to wydawałoby się, że tylko na ścianę, Szafka dopiero będzie robiona, więc Pan od mebli będzie się martwił Dziękuje za szczegółowe wyjaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 19.06.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 No stolarz to juz sobie da rade, ale na zdjęciu uchwyt moze wygladac inaczej, choc szczerze powiedziawszy cudów tam pewnie nie ma i jest potrzebny odpowiednio głęboki otwór - po prostu w szafce na tej wysokości nie moze byc akurat pólki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts