Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Malutka łazienka w bloku-jak ją urządzić?

Recommended Posts

moja łazienka jest bardzo mała

144x155 ściana z wanną ma 144 cm, drzwi 70 cm

oto plan jak wyglada w tej chwili

5856bbb0c52559cb.jpg

tam gdzie jest kropka w prawym dolnym rogu idą rurki od kaloryfera

jak na razie nie jesteśmy zdecydowani czy zostajemy przy wannie 140*70

1828.jpg

czy prysznic ale max 80*80 w prawym górnym rogu

bardzo podobają mi się umywalki podwieszane i już mam upatrzoną w graficie rozm. 50 cm z firmy Antado oraz słupek który byłby umieszczony po przeciwnej stronie umywalki

i-antado-szafka-podumywalkowa-variete-wenge-fdm-443-7-2gt.jpg

lub firmy Oristo (ale kolor jest o wiele iemniejszy)

i-oristo-szafka-wiszaca-z-umywalka-ceramiczna-75-cm-szary-mat-seria-silver-or33-sd-75-2.jpg

pol_pl_Slupek-wiszacy-OR33-SB-35-L-BK-2-Lewy-Szary-mat-ORISTO-6381_2.jpg

ponieważ łazienka jest mała myślę o białych płytkach (plus jakiś dodatek w szarościach-może mozaika)

i tu moja prośba o pomoc w znalezieniu sprawdzonych płytek-ktoś pomoże z nazwami?

czy do małej łazienki lepiej błyszczące czy lepiej matowe? jaką fugę białą wybrać by utrzymał się efekt bieli na długo

myślałam o podłodze w kolorze popielatym ale nie potrafię znaleźć kompletu białych płytek na ścianę i płytek na podłogę w szarościach plus dekor w szarościach aby nie było zbytnich kontrastów z powodu płytek z innej serii

czy grzejnik wybrać w białym kolorze (na tle białych płytek będzie i w bezpośrednim sąsiedztwie słupka w kolorze grafitowym)