Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wycena robocizny dachu

tobiaszt

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Proszę doradźcie mi czy cena 25zł za m2 więźby i 35zł za m2 położenia blachodachówki modułowej venecja z wszystkimi obróbkami (dach dwu spadowy 180m2, jeden komin, dwa okna dachowe, dwie lukarny,) orynnowanie bez podprzybitek to dużo czy takie są dzisiaj ceny ? Ekipa jest autoryzowana od sprzedawcy venecji. Liczy się dla mnie nie tylko cena ale też jakość wykonanych prac. Co sądzicie o tych cenach ?

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.

Pozdrawiam

Tobiasz

Podłączam się do zapytania, czyli cena robocizny więźby kształtuje się ok.25zł/m2, a jaka jest cena za deskowanie dachu (220m2) z zamocowaniem papy i oczywiście plus minus cena robocizny położenia dachówki betonowej płaskiej?

Policz sobie sa :)

http://kalkulatorybudowlane.pl/budowa/pietrowy-z-piwnica/konstrukcja-dachu/

Deskowanie (materiał + robocizna) to od 40 do 80 zł/m2, zwykle znajdziesz coś w okolicach 50-55 zł.

Dachówki betonowej akurat jeszcze nie ma na kalkulatorze (dodamy ją w najbliższym czasie jako opcję), ale licz się z wydatkiem w przeliczeniu na m2 około 53 zł za komplet materiałów i kolejne 42 zł/m2 za montaż. Ceny oczywiście mogą się różnić +- 20% w zależności od wybranego materiału, miejsca budowy i ceny oferowanej przez ekipę budowlaną

• 3 months później...
Chciałbym zapytać o kwestię mojego dachu: Posiadam budynek 12,3m x 8,3m parterowy bez poddasza i jedyne ściany konstrukcyjne to cztery ściany zewnętrzne tworzące ów prostokąt o tych wymiarach.Dach jest kopertowy (4-spadowy) kąt nachylenia około 21 stopni , powierzchnia dachu 148 m2. Chciałbym wykonać konstrukcje dachu,odeskować i na razie pokryć papą.Mój potencjalny wykonawca powiedział że będzie to kosztowało 21000 ,robocizna i materiał. Czy jest to dobra cena za konstrukcje,odeskowanie i papę czy raczej wygórowana??? Wykonawca powiedział że cena taka dlatego że w tym budynku zaprojektowane są BINDRY (cokolwiek to znaczy...) i dlatego robocizna droższa... Proszę doświadczonych o podpowiedź czy cena dobra czy powinienem szukać innego wykonawcy dachu? Edytowane przez batontweex