1cacek 01.06.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Podloga w garazu, plytki czy wylewka tylko malowana, co jest lepsze i bardziej funkcjonalne. Co polecacie z jakich materialow? Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekadent 01.06.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 my daiśmy gres, najtańszy w Castoramie kosztuje poniżej 20 PLN/m2, a dużo łatwiej zachować czystość... do tego mały spadek i odwodnienie przy bramie garażu, a problem błota pośniegowego masz prawie rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 01.06.2004 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 my daiśmy gres, najtańszy w Castoramie kosztuje poniżej 20 PLN/m2, a dużo łatwiej zachować czystość... do tego mały spadek i odwodnienie przy bramie garażu, a problem błota pośniegowego masz prawie rozwiązany jezdziliscie juz jakims autem po tym gresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekadent 02.06.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 niewiele... a co, popęka? wg klasy twardości powinien wytrzymać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 02.06.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Ja również mam taki gres i sprawdza się bez problemów. Pewnie, że autostrada zrobiona z mokrego gresu prtzypominałaby lodowisko, ale garaż to raptem kilka m kw i jeździ się przecież bardzo wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 02.06.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Moim zdaniem posadzka w garażu powinna być szorstka. Nie chodzi tylko o jeżdżenie ale o stąpanie po mokrych czy też pokrytych śniegiem z błotników płytkach. Ja u siebie mam beton zagruntowany unigruntem. Zapobiega to pyleniu. Gruntowanie można co jakiś czas ponowić.Nie jest to co prawda tak reprezentacyjne ja gres ale spełnia swoją rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 02.06.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Mam płytki gresowe, łatwo się sprząta. Nie są zupełnie głatkie - więc się zimą nie ślizgałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 02.06.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Ja też już kiedyś poruszałam ten temat. W swoim garażu położę posadzkę przemysłową.Jest to taka gruba warstwa nakładana wałkiem, chyba epoksydowa(?), w każdym razie dwuskładnikowa. Droga jak cholera, bo ok. 100-150 zł. za m2, ale na wieki. Nie tłucze się, nie pęka, nie ściera, nie ślizga. W halach przemysłowych są takie. Są w różnych kolorach. Nie wiem, dlaczego nikt tego nie stosuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekm 02.06.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Droga jak cholera, bo ok. 100-150 zł. za m2, ale na wieki. ... Nie wiem, dlaczego nikt tego nie stosuje. Myślę, że sam sobie odpowiedziałeś na pytanie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti4 02.06.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Ja mam gres surowy (inny blyszczacy jest szkliiony) Gres surowy trzeba zabezpieczyc razem z figami, coby nie lapaly zabrudzen. latwo sie sprzata i ni czorta sie na nim nie slizgam. POLECAM!!! . Mam samochod 1800kg masy wlasnej i jezdze po nim i jest ok. Jedyne czego pilnuj to nie moze byc pustych przestrzenie pod plytka bo wyedy faktycznie mogla by sie zalamac.Co do scian, to pomalowalem olejna, dzieki czemu mam w pelni szorowalna powloke i tez latwo sie ja bardzo zmywa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 02.06.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Barti, czy zabezpieczałeś ten gres takim samym płynem jak się stosuje do zabezpieczania fug - np. Atlasu - czy inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 02.06.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Ja też już kiedyś poruszałam ten temat. W swoim garażu położę posadzkę przemysłową. Jest to taka gruba warstwa nakładana wałkiem, chyba epoksydowa(?), w każdym razie dwuskładnikowa. Droga jak cholera, bo ok. 100-150 zł. za m2, ale na wieki. Nie tłucze się, nie pęka, nie ściera, nie ślizga. W halach przemysłowych są takie. Są w różnych kolorach. Nie wiem, dlaczego nikt tego nie stosuje. Józiu - też o tym myślałam (ale z powodu ceny chyba jednak pozostanę przy gresie technicznym) - na jakiego producenta się zdecydowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikumar97 02.06.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Ja podczas wylewania posadzki (betonu) w garażu po prostu zatrę ją na głatko. Widaćtaki gładki beton czasami na parkingach podziemnych, lub halach przemysłowych. Podadzka taka jest bardzo twarda, nie pyli, łatwa w uczymaniu czystości, nie widać na niej specjalnie brudu i ma tą zalete że nie kosztuje zupełnie NIC tylko dodatkowe pare godzin pracy przy zacieraniu.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 02.06.2004 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Wylewki robiłem mixokretem a w garażu specjalnie zacieraczką talerzową dla uzyskania gładkości pod malowanie np. betondurem .Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pikumar97 02.06.2004 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 dokładnie tak jak pisze Wiech - można zacierać mechanicznie np. tależem ale po zatarciu nim wylewka nie jest jeszcze idealnie gładka, jest chropowata, dlateko należy ją jeszcze wygładzić metalową pacą tzw. blichówką wtedy już jest cacy i nie trzeba jej niczym malować. ( jedyna uwaga taka posadzka gdy jest mokra jest bardzo śliska - jednak mniej niż np gresowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 03.06.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Józiu - też o tym myślałam (ale z powodu ceny chyba jednak pozostanę przy gresie technicznym) - na jakiego producenta się zdecydowałaś? Nnatasza, wezmę Sikę. Z duuużym rabatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts