sylwek1974 11.08.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Witam, muszę niedługo kupić własną kosiarkę spalinową - do koszenia mam ponad 700 metrów. Czy możecie coś powiedzieć na temat silników chińskiej firmy Loncin? Bawić się w to czy lepiej B&S? Czy kosiarka z napędem ma tylko same zalety czy też jakieś wady? Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 11.08.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Mówią, że B&S są najlepsze ja zaryzykowałam i kupiłam silnikiem górnozaworowym OHV 7,5 km, mam do koszenia 20 arów i daje rade bez najmniejszego problemu. ( kosiła dopiero 5 razy ) Szukaj coś o mocy od 6km, z dużymi kołami najlepiej łożyskowanymi. opcja READY STAR jest tez fajna, duży otwór wlotu do kosza jest ważny bo będzie się zapychał jak będzie mały Bez napędu nie wyobrażam sobie koszenia tak dużych powierzchni Wada kosiarki z napędem jest taka, że napęd może się zepsuć Myślę, że jak ktoś użytkuje normalnie kosiarkę, wymienia oleje i nie kosi kretowisk, kamieni, chaszczy to każda posłuży długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 02.09.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 czyżbyś ogród już ogarnął.ja walczyłem miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagorski-tomasz 09.11.2014 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Witam, muszę niedługo kupić własną kosiarkę spalinową - do koszenia mam ponad 700 metrów. Czy możecie coś powiedzieć na temat silników chińskiej firmy Loncin? Bawić się w to czy lepiej B&S? Czy kosiarka z napędem ma tylko same zalety czy też jakieś wady? Będę wdzięczny za pomoc. Loncin ma niezłe silniki,ale też nie wszystkie modele,ogólnie to zależy od Firmy która produkuje kosiarki jakie modele wsadza do swojego sprzętu,natomiast czy z napędem czy nie to zależy czy działka jest raczej niezakrzewiona,jeżeli masz jakieś krzaczki to lepiej bez napędu bo łatwiej się manewruje,napęd jest fajną sprawą ale trzeba umieć go użytkować inaczej tylko przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOMIS 09.11.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Mam kosiaekę firmy ALKO z rozrusznikiem elektrycznym, kupiona w Castoramie. Jest z napędem, szerokość 50 cm, kosz plastikowy-wygodnie się nim operuję. Wcześniej miałem kosiarkę z koszem materiałowym i takiego nie polecam.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 25.12.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Ja mam kosiarkę z przysłowiowych śmieci ,marki partnerKupiona z demobilu za 400 zł z napędem i koszem ,silnik 4t b&s Działa już drugi rokPrzejdź się po giełdach rynkach targach, pełno tam ludzi handlujących takimi rzeczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur45tt 29.12.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 ja od sąsiada kupiłem jeszcze kosiarkę spalinową z czasów prl działa już ponad 2 dekady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robek69 29.12.2014 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 ja kosiarki nie potrzebuje kosiarki, poniewaz mam sami iglaki, i trawa jest tylko przy ganku a tam robie podkaszarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof.semieniuk 21.02.2015 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Witam Ja mam makitę i jestem bardzo zadowolony ... jedynie raz mi się pasek napędu urwał... ale 30zł i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 02.09.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Też rozglądam się za kosiarką i wstępnie zdecydowałem się na AL-KO. Mają różne serie kosiarek, nie do końca czuję jeszcze czy warto kupować najdroższe modele (ok 2 kzł) czy te pośrednie (1,5) nie będą wystarczające. Mają modele z własnym silnikiem jak i z B&S. raczej na ten drugi się nastawiam. Rozrusznik i sterowanie prędkością to chyba nie zbyt potrzebne bajery. Sam napęd wydaje się dobry bo kosiarka spalinowa lekka nie jest. Jednak napęd rządzi się swoimi prawami. Mając kosiarkę z napędem dobrze tak zorganizować ogród aby kosić długimi pasami bez omijania przeszkód, bo z napędem wymaga jego rozłączania. W sumie to nie kłopot bo puszczamy rączkę i napęd się odłącza. Chciałbym przed kupnem udać się do kogoś i sprawdzić kosiarkę z napędem w akcji to będzie dobry test. Przy większych areałach chyba warto od razu szukać kosiarki z najszerszą szerokością koszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 18.04.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Mam złe doświadczenia z produktami marki "najtańsze w kategorii"... Lepiej od razu kupić drugą żeby czymś kosić jak pierwsza będzie w serwisie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zagorski-tomasz 26.02.2017 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 AL-Ko jest bardzo dobrym wyborem i najlepiej kupić w sieci sprzedaży(jest na stronie AL-KO) a nie byle gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts