mirek118 11.08.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Witam wszystkich Poszukuję drzwi z domu do nieogrzewanego garażu. Wysokość otworu jest nietypowa bo 196 cm, tak więc drzwi muszą być na ok. 190 cm. Szczelne (w domu WM) oraz w miarę ciepłe (Uw max. 1,1). Większość producentów robi w standardzie wyższe i mam problem. Może ktoś coś doradzić? Ktoś zna producenta, który z niedużą dopłatę mógłby wykonać drzwi pod wymiar. Mam nadzieję zmieścić się w max. 1200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.08.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Zdaje się że już parę dni temu napisałeś w którymś temacie podobny post i nie doczekałeś się odpowiedzi.. Powiem Ci dlaczego. Ja nie znam propozycji spełniającej Twoje wymagania i myśle ze koledzy podobnie. Wymiar:znasz jaki jest standard i dopasować je możesz poprzez skrócenie we własnym zakresie (robią to zwykle montazyści). Trzeba obciąć dużo, ale cóż. Ud 1,1:Ze stalowych dla drzwi pełnych na ościeżnicy z ciepłego alumnium takim parametrem chwali się Wikęd. Reszta podaje zwykle wynik 1,6 -2.0. Chyba jeszcze Delta chwaliła się dobrym wynikiem. Cena1,2 tys. zł to skromnie nawet jak na zwykłe drzwi stalowe a co dopiero spełniające Twoje warunki (jak wyceniam to muszę nieźle się nagłowic co zrobic by osiągnąć taką wartość za polskie drzwi z montażem, Vatem i dedykowanymi im akcesoriami. Do niedawna mówiłem że takie drzwi mają cenę od 1,4 tys. zł. Podsumowując: mając taką sytuację u siebie kupiłbym zwykłe stalowe drzwi za te 1,2-1,5 tys., skrócił je we własnym zakresie i zajął się następnym etapem budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 11.08.2014 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Zdaje się że już parę dni temu napisałeś w którymś temacie podobny post i nie doczekałeś się odpowiedzi.. Powiem Ci dlaczego. Ja nie znam propozycji spełniającej Twoje wymagania i myśle ze koledzy podobnie. Wymiar: znasz jaki jest standard i dopasować je możesz poprzez skrócenie we własnym zakresie (robią to zwykle montazyści). Trzeba obciąć dużo, ale cóż. Ud 1,1: Ze stalowych dla drzwi pełnych na ościeżnicy z ciepłego alumnium takim parametrem chwali się Wikęd. Reszta podaje zwykle wynik 1,6 -2.0. Chyba jeszcze Delta chwaliła się dobrym wynikiem. Cena 1,2 tys. zł to skromnie nawet jak na zwykłe drzwi stalowe a co dopiero spełniające Twoje warunki (jak wyceniam to muszę nieźle się nagłowic co zrobic by osiągnąć taką wartość za polskie drzwi z montażem, Vatem i dedykowanymi im akcesoriami. Do niedawna mówiłem że takie drzwi mają cenę od 1,4 tys. zł. Podsumowując: mając taką sytuację u siebie kupiłbym zwykłe stalowe drzwi za te 1,2-1,5 tys., skrócił je we własnym zakresie i zajął się następnym etapem budowy. to chyba nie był mój post, ale dzięki, że się odezwałeś. Pytanie czy stalowe drzwi na szczelnym progu można skracać? Jeśli znasz jakieś to podaj nazwę firmy. Właśnie znalazłem drzwi tzw. sklepowe z PCV, a muszę przyznać, że takie rozwiązanie z jakimś ładniejszym szkleniem podobałoby mi się (np. szyba wenecka). Firma ta robi też wymiar 190 x 90 Nie wiem czy to nie będzie reklamą, ale podam link, żebyś mógł zajrzeć o co mi chodzi http://allegro.pl/show_item.php?item=4470446896 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.08.2014 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 To możę mi się przyśniło Twoje pytanie? "Szczelność" progu w drzwiach stalowych polega na tym, że prostokątny płat drzwi przylega do uszczelki na progu. Żadnych specjalnych zakończeń, kształtów itp. Te drzwi z allegro na pewno nie osiągną Ud 1,1. Przynajmniej nie przy tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 11.08.2014 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 To możę mi się przyśniło Twoje pytanie? "Szczelność" progu w drzwiach stalowych polega na tym, że prostokątny płat drzwi przylega do uszczelki na progu. Żadnych specjalnych zakończeń, kształtów itp. Te drzwi z allegro na pewno nie osiągną Ud 1,1. Przynajmniej nie przy tej cenie. Z wyższym współczynnikiem U jakoś się chyba będę musiał pogodzić, chociaż skonsultuję to z gościem, który liczył mi OZC oraz projektował ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 11.08.2014 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Nowe modele Gerdy maja U = 1,15. Mozna je skrócic bez problemu do 1900mm. Koszt najtańszych pełnych drzwi netto katalogowo to 1150 zł netto + osprzet 150zł + próg + montaż + vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 11.08.2014 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Nowe modele Gerdy maja U = 1,15. Mozna je skrócic bez problemu do 1900mm. Koszt najtańszych pełnych drzwi netto katalogowo to 1150 zł netto + osprzet 150zł + próg + montaż + vat brzmi nieźle. sprawdzę to. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 11.08.2014 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Dokładnie pytaj o model TT PLUS (bez szyb) lub GTT PLUS (z przeszkleniami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 11.08.2014 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Dokładnie pytaj o model TT PLUS (bez szyb) lub GTT PLUS (z przeszkleniami) a nie wiesz czy do tych drzwi dostępne sa ościeżnice narożne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 11.08.2014 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Dokładnie pytaj o model TT PLUS (bez szyb) lub GTT PLUS (z przeszkleniami) i jeszcze jedno. czy drzwi TT tez mozna obcinac tak jak TT Plus? acha i wg katalogu to Uw=1,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 12.08.2014 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Mikea wykona ciepłe drzwi w tym wymiarze, ale w 1200 złotych się nie zmieścisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 12.08.2014 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 i jeszcze jedno. czy drzwi TT tez mozna obcinac tak jak TT Plus? acha i wg katalogu to Uw=1,6 Tak mozna tylko drzwi TT maja uszczelke tylko na skrzydle (brak tej na oscieznicy), ciensze skrzydło i współczynnik 1,3 Uw=1.6 było przed wprowadzeniem zmian w oscieznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 12.08.2014 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Tak mozna tylko drzwi TT maja uszczelke tylko na skrzydle (brak tej na oscieznicy), ciensze skrzydło i współczynnik 1,3 Uw=1.6 było przed wprowadzeniem zmian w oscieznicy oglądając katalog widzę że ościeżnice są bez uszczelek. czy te się zamawia osobno i samemu wkleja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 24.09.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Witam wszystkich Poszukuję drzwi z domu do nieogrzewanego garażu. Wysokość otworu jest nietypowa bo 196 cm, tak więc drzwi muszą być na ok. 190 cm. Szczelne (w domu WM) oraz w miarę ciepłe (Uw max. 1,1). Większość producentów robi w standardzie wyższe i mam problem. Może ktoś coś doradzić? Ktoś zna producenta, który z niedużą dopłatę mógłby wykonać drzwi pod wymiar. Mam nadzieję zmieścić się w max. 1200 zł. Sugerując się kryteriami określonymi powyżej niestety muszę przyznać, że jest to nie lada zadanie. Wspomniane drzwi firmy Wikęd oczywiście mogą być wykonane na podany wymiar ale tak jak u innych producentów cena jest nie do osiągnięcia przy drzwiach godnych polecenia. Było też pytanie o ościeżnice narożną, jest to ościeżnica nazwana "9" i jej wymiar H0 = 2050 (minimalna wysokość otworu w ścianie). Koszt skracania drzwi do 100 mm to 80 zł a powyżej 180 zł. Myślę, że zamawiając drzwi z montażem ekipa która będzie obsadzać drzwi może zrobić to jeszcze taniej i do tego będzie vat 8% a nie 23%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 25.09.2014 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Sugerując się kryteriami określonymi powyżej niestety muszę przyznać, że jest to nie lada zadanie. Wspomniane drzwi firmy Wikęd oczywiście mogą być wykonane na podany wymiar ale tak jak u innych producentów cena jest nie do osiągnięcia przy drzwiach godnych polecenia. Było też pytanie o ościeżnice narożną, jest to ościeżnica nazwana "9" i jej wymiar H0 = 2050 (minimalna wysokość otworu w ścianie). Koszt skracania drzwi do 100 mm to 80 zł a powyżej 180 zł. Myślę, że zamawiając drzwi z montażem ekipa która będzie obsadzać drzwi może zrobić to jeszcze taniej i do tego będzie vat 8% a nie 23%. W sumie to już nieaktualne. W poniedzialek będą montować drzwi KMT Standard ktore moga byc podcinane. Koszt z montazem ok. 1300zl no i współczynnik U troche wiejszy niż zakladalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 26.09.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 W sumie to już nieaktualne. W poniedzialek będą montować drzwi KMT Standard ktore moga byc podcinane. Koszt z montazem ok. 1300zl no i współczynnik U troche wiejszy niż zakladalem. Daj znać po montażu czy wszystko ok i czy któraś z cennych porad się przedała:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts