Nevilek 11.08.2014 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam. Przymierzam się do wymiany okna w swoim pokoju. Mieszkam w kamienicy gdzie grzeje się węglem w piecach kaflowych, a okna są wysokie (1950x1180) Parę lat temu w innym pokoju, od strony północnej, zostały wymienione dwa okna. Pomimo, że są 3 szybowe zimą wydaje się, że jest zimniej niż było, kiedy były zamontowane stare okna. Chciałbym uzyskać od Was pomoc, ponieważ całkowicie się na tym nie znam, a nie chcę popełnić tego samego błędu. Byłem zapytać w Expres Okna i wyszło, że zwykłe okno (przepuszczalność ciepła 1,0) 659zł + montaż 220, natomiast niby lepsze 3 szybowe (przepuszczalność szyby 0,5, a ramy 0,77) 1038zł. Niestety przepuszczalność ciepła nic mi nie mówi, ponieważ nie jestem w stanie porównać, natomiast cena jest o wiele wyższa. Tylko czy warta? Mój pokój znajduje się od strony południowej, okno zaczyna być nieszczelnie i strasznie od niego wieje. Zimą pale pół wiaderka i wystarcza to na dzień/półtora. Może macie jakieś wskazówki z doświadczenia na co zwrócić uwagę, albo polecicie jakąś firmę. Słyszałem że Oknoplast nie jest złe. Pozdrawiam Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez Nevilek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts