chemical 11.08.2014 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam Który rodzaj więźby dachowej wybrać : 1. Wersja ze ścianką kolankową ? 2. Wersję z przedłużonym pasem wiązarów ? W którym przypadku, będzie można dokładniej i pewniej ułożyć izolację ? Gdzie mostki cieplne będą mniejsze ? Ceny zbliżone. Ściany będą miały 30cm styropianu, strop ~50cm wełny/granulatu. Stryszek ma być nieużytkowy, izolowany będzie tylko strop. część izolacji między dolnymi pasami wiązarów, reszta nad. 1. 2. Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez chemical Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 11.08.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Skoro wybrane wiązary Witam ... Części izolacji między dolnymi pasami wiązarów, reszta nad. ja bym brał wariant bez ścianki kolankowej Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez gentoonx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemical 11.08.2014 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Wersja 2 bez ścianki kolankowej, wydaje się być solidniejsza i prostsza w późniejszej obróbce.Nie daje mi natomiast spokoju to, że jak mam 14 wiązarów, to izolacja pionowa ściany będzie musiała być przecięta z dwóch stron w sumie w 28 miejscach, w wersji I ten problem jest mnie dotkliwy, bo belki wzmacniające mają znacznie mniejszy przekrój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts