ivy17 20.09.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 ale super te drewienka ......ale super ta konsola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 20.09.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 O rety, miałam tez iść Ale za to gości mieliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 20.09.2014 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Konsolę widziałam, boska jest tylko dość duża i u mnie nie byłoby jej gdzie upchnąć A jakie obłędne stoły były z desek w kilku wykończeniach drewna. Obowiązkowo muszę mieć drewno, nawet jeśli to nie pasuje do mojej mglistej rozmytej koncepcji Ja na targi się wybrałam trochę po drodze, bo odbierałam córkę z Instytutu Francuskiego, a targi były tuż obok. Ona trochę marudziła, ale ostatecznie była zachwycona - zachorowała na plakat z sową , drewniane meble też jej się podobały, co wywołało u mnie duże zdziwienie, bo o ile gust ma podobny, to wiek taki, że dla zasady musi twierdzić odwrotnie niż ja Nie raz z tego powodu były małe awantury i obrażanie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.09.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Konsolę widziałam, boska jest tylko dość duża i u mnie nie byłoby jej gdzie upchnąć A jakie obłędne stoły były z desek w kilku wykończeniach drewna. Obowiązkowo muszę mieć drewno, nawet jeśli to nie pasuje do mojej mglistej rozmytej koncepcji u mnie tez za duża ale jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 20.09.2014 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Gorzej, bo mój mąż jak widzi takie meble, to mówi, że mi może sam wystrugać , co oznacza że chyba oszalałam myśląc o czymś takim, za taką kwotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 20.09.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 (edytowane) Już się przestraszyłam, że przegapiłam targi rzeczy ładnych Kurcze, nawet nie wiedziałam, że będą - ale tak w tym tygodniu przepadłam, że i tak bym nie dała rady Ale genialne rzeczy Edytowane 20 Września 2014 przez mi_mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.09.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2014 ejo - ale zaczepiste de dechy tylko niestety cena totalnie nieadekwatna to kosztów strasznie zdzierają na takich przedmiotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 29.09.2014 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Co tam u Ciebie słychać? Jakieś postępy w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 30.09.2014 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Tydzień mnie już tu nie było?? Jakoś marnie się wszystko posuwa... Dalej walczymy ze ścianami, ale teraz po "wynalezieniu" nowej technologii idzie szybko i przyjemnie. Tak się mężowi spodobało, że zabrał się za pomieszczenia, których na razie mieliśmy nie robić. Od poniedziałku idę na urlop i będę ruszała z zamawianiem i zakupami np. mebli niektórych. Na pierwszy ogień pójdzie pokój córki i pralnia czyli tymczasowa kuchnia, no i jakieś legowisko dla nas też by się przydało Mam jedno takie upatrzone, ale nic mi do niego nie pasuje. Tzn. ono samo w sobie mi się bardzo podoba, ale obawiam się, że potem będzie problem z pozostałymi meblami. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/oSYDGRV2laDEjV3AIB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/7uazpFTDMBey5fNUpX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 01.10.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 smieszne, przydatne gdy czytasz w łóżku. Ale jeśli nei czytasz w łóżku, to może lepiej takie żeby wygodnie się spało. Musisz pomyśleć jaka funkcję ma spełniać pomieszczenie i meble. Sam wygląd nie jest najważniejszy, ważne żeby meble były funkcjonalne a łóżko wygodne. Mnie by do niego zniechęcało to, że ta klapka może się wyrozbić z czasem a nie chciałabym aby w nocy mi taka półka spadła. Usypianie z nia tez bez sensu. My w łózku przed spaniem telefony/tablety i generalnie czesto tak sie usypia - nie wyobrazam sobie takiej półki w lóżku. W pierwszej chwili pomyslalam - boskie a potem przemyslalam i dla mnie niefunkcjonalne. No i ustawienie w pokoju - do sciany nie dosuniesz, poza tym taką bryłę warto było by wyeksponować, ustawić bokiem do wejscia, odsunac od sciany. Jeśli Ci odpowiada warto przemyśleć jakie byś potrzebowała prócz łóżka inne meble i jak one zaistnieją w pomieszczeniu. Daj rzut, wymiary, wymiary łózka, inne meble i bedziemy kombinować. Ważne abyś określiła ramy funkcjonalności - czy biurko, czy książki i czytelnia, czy posiłki równiez - różne ludzie mają preferencje w sypialni ;DDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 11.11.2014 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Temat sypialni poszedł na razie w odstawkę. Wszystko się nam strasznie ślimaczy tzn. idzie powoli, ale za to dokładnie Sufity wyszły idealnie - no po prostu bosko. Na razie tylko w trzech pomieszczeniach, a no i na klatce schodowej, a to była bardzo trudna operacja Zaczęliśmy też malować kolorem i padło w końcu na Tikkurilę. Kolor mnie zadowolił bardzo - na pierwszy ogień poszła pralnia i gabinet. Może to będzie zaskoczenie, ale to jest ten kolor: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/KOHQNhta2VUFcfEPdA.jpg Edytowane 13 Listopada 2014 przez Majolie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 12.11.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 matko sufit na schodach... skąd ja znam ten koszmar! chyba nie ma nic gorszego niż gipsowanie tego miejsca ten kolor to taki szaro-niebieski? na całej ścianie wydaje się ciągle jasny jak na próbce? pokażesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 12.11.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 pochwał sie trochę fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 13.11.2014 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Karolina, może masz patent jak teraz - kiedy już sufit na klatce pomalowany, zrobić odcięcia "sufit-ściana" - co prawda będziemy to robili dopiero po zrobieniu schodów, ale już nad tym myślimy i na razie pomysłu brak. Ściana ta najwyższa czyli na wprost idąc na piętro będzie chyba biała, bo tam musi być obraz w kolorach beż-szary-niebieskawy, ściany po bokach chyba szare, chociaż jeszcze nie wiem tak do końca, bo może beż mi się bardziej będzie komponował. Jutro wyprawa do sklepu po kolor beżowy, co prawda na razie do łazienki górnej, ale jeśli się okaże ok, to może jeszcze zostanie wykorzystany na klatce właśnie. W ogóle to stwierdzam, że muszę najpierw kupić obraz żeby malować klatkę, bo do obrazu kolory dopasuję, ale odwrotnie to raczej mega trudne zadanie. Beżowy taki będzie: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/rjcGw9ilQ01lxndfbA.jpg Kolor niebieski wyszedł bardzo fajnie. Na razie jest na jednej ścianie w jednym pomieszczeniu i na jednej w drugim, nie wiem jak to będzie kiedy pomalujemy całość, może wyjdzie za niebiesko. Teraz jest jasny i nie jest to czysty błękit, a lekko "przybrudzony", ale przy słabym świetle nie jest ponury, no i o to mi chodziło. Ivy, zdjęcia obiecuję po weekendzie. Przejrzałam te, które zrobiłam i na wszystkich jest mój Bohater W związku z tym sesja będzie powtórzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 08.12.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 u mnie sufit na klatce niepomalowany jeszcze tylko wygipsowany i czeka sobie grzecznie na farbę już dłuuuuuuuuuuuuugo... ale odcięć nie będzie żadnych - wszystkie ściany białe, sufit biały - o taka prościzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 08.12.2014 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Też wpadłam na taki genialny pomysł, żeby na biało machnąć Byłoby prosto i bez odcięć, ale... Wtedy musiałabym mieć korytarz na górze też biały, bo te ściany z klatki schodowej przechodzą na przedpokój. No i to już mi nie pasuje, bo białe ściany, białe drzwi (jak znam życie inne odcienie bieli). To rozwiązanie odpada. Na razie mamy więc pomalowany sufit i ponaprawiane ściany przygotowane do malowania. Martwić się będziemy później jak to pomalować. Karolina zrobiłam dla Ciebie sesję niebiesko-szarej ściany, ale przy pogodzie jaka jest ostatnio wyszło coś bardzo odbiegającego od rzeczywistości - nie zamieszczam więc i czekam na więcej światła, żeby oddać lepiej kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 09.12.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 napisz jak tam w domku, co porabiacie ?? Moze jakieś foto nawet przy slabym świetle ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 09.12.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 ...No i to już mi nie pasuje, bo białe ściany, białe drzwi (jak znam życie inne odcienie bieli)... chcesz mi powiedzieć że np nigdzie nie będziesz miała białego mebla na tle białej ściany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 09.12.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 No i to już mi nie pasuje, bo białe ściany, białe drzwi (jak znam życie inne odcienie bieli). To rozwiązanie odpada. chcesz mi powiedzieć że np nigdzie nie będziesz miała białego mebla na tle białej ściany?? Zestaw biała ściana + białe drzwi jest bardzo fajny, mam u siebie Tutaj odcienie bieli nie są tak istotne jesli jedno i drugie jest klasyczną bielą a nie z odcieniami ( wiem ze sa różnice RAl itp) Co innego połączenie bialych drzwi z listwą, innym meblem - tutaj można kusić si eo odcienie bieli to taki sam materiał to może być różnica w odcieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 09.12.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 mądre słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts