Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze i dziennnik - pastelowo-kwadratowy dom Majolie

Majolie

Recommended Posts

Ja tez dumałam nad własnym wątkiem i dumałam aż mnie Julianna zmobilizowała i cieszę się że tak się stało.

Majolie, będę sobie zaglądać do ciebie jeśli pozwolisz :) ciekawe inspiracje można tu podglądnąć :p

Patrząc jednak na tępo w jakim przybywa stron nie wiem czy dam rade być zawsze na czasie.

Co do tapet to podoba mi się ta

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/411ahXbREOUQi7iD1X.jpg

Do garderoby to dałabym ten ciemny szary bo z białymi półkami wygląda cudnie ale tylko jeśli twoje ubrania nie są w większości czarne i szare. Tak jak pisała Mi ciężko było by coś znaleźć.

• Odpowiedzi 240
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tomkowa, miło mi bardzo że się u mnie zameldowałaś ;) Kiedy będzie można wpaść do Ciebie? Wiem, że nie możesz się zdecydować na założenie swojego wątku. Dobrze by było... ;) Ja podjęłam tę decyzję trochę ad hoc pod wpływem Andariel i jestem bardzo zadowolona.

Jutro mi mają przywieźć nowego laptopa :wiggle: Bo z tym dziadem, na którym siedzę się nie da ;)

Mnie ta delikatna tapeta też się bardzo podoba, ale wtedy już drewniany stołek musiałby pójść w odstawkę i musiałabym pójść w nowoczesność.

A wtedy:

biały:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/evLoyiUiAJpSQRmWZB.jpg

turkusowy:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/xLdEcWL6jo3bVPIajX.jpg

błękitny:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/LWfqcn9Kpe685NSpaX.jpg

Podoba mi się bardzo ten stołek, ale czy on w ogóle będzie pasował? czy raczej będzie jak kwiatek do kożucha? ;)

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/Lqa02GGh2a50bOMTAB.jpg

Może po prostu użyj zwykłego pnia, co teraz jest bardzo trendy ponoć ;-) i dokonaj ewentualnie niewielkiego tuningu, zamiast wydawać Bóg wie ile... :-)

tree-trunk-on-wheels.jpg.jpg

img58o.jpg

tree trunk tables.jpg

tak samo jest z tymi lampami z rurek... rurki kosztują grosze a lampa z nich tysiaka - zdurnieli do reszty Ci którzy płacą takie kwoty...

stoliczek-literka A... kilka zbitych desek razem i kosztuje 8stów... obłęd!!

bardzo wiele rzeczy tych na topie teraz - bo recykling modny :D - można zrobić samemu i za niewielkie pieniądze... tylko trochę chęci, zdolności i zapału :)

Jak mi przywieźli płytki i chciałam, żeby zostawili palety, to kazali mi za nie zapłacić. A ponieważ nie były w zbyt dobrym stanie, to zrezygnowałam. Tak więc raczej za darmo wraz z transportem się nie dostanie :( Pozostaje udać się do skupu palet, wybranie najładniejszych i twarde targowanie :D

Na allegro sa za jakies psie pieniadze, pamietam, ze widzialam. Tak samo jak podklady kolejowe, ktorych jestem fanka rowniez :) z podkladow Misiek bedzie mi robil meble. Moze nawet na stol go naciagne. Zobacxymy. Teraz musi kafelki skonczyc na podlodze w salonie i obudowac kominek. Zebysmy z grubsza salon mogli przygotowac i meble na miejscach poustawiac.

Raaaany wlasnie przejechalam przez Wisle. Ale ja rzadko ruszam sie poza obreb prasko-wawerski. Emocje! ;)

Ale się dzieje tutaj ;)

Posumowanie jest takie: tapeta jednak ta delikatna (bo jest urocza), na jednej ścianie chyba tej, gdzie będą drzwi do garderoby. W garderobie szarość, więc jak się otworzy drzwi będzie fajne to ze sobą współgrało. Na resztę ścian w wiatrołapie jaśniejsza szarość np. stone grey (ale jeszcze się zastanowię, bo z kolorami mam problem). Białe wysokie proste listwy, coś jak u jazzy :).

Na tej ścianie z tapetą już niczego bym nie dawała, a na ścianie obok lustro chyba w prostej białej ramie. No i stołek - skoro twierdzicie, że ten drewniany pasuje, to może... ale jakoś nie mam przekonania, bardziej mi się tutaj taki mocno modernistyczny komponuje.

W każdym razie stołek drewniany na pewno gdzieś się u nas znajdzie i wykonamy go sami, kiedy już się przewalą te najbardziej pilne prace. Szkoda wydawać kilkaset złotych, po za tym jaka satysfakcja :)

Co do palet, to dziwię się że jest problem z ich zdobycie, bo u nas większość rzeczy, które kupiliśmy przyjechała na paletach i te palety u nas zostały, a wcale o to nie prosiliśmy. Coś z nich chyba zrobimy, bo kilka nawet takich fajniejszych jest... Może jakieś mebelki na poddasze albo coś do ogrodu.

Tak! Wlasnie wracam. Cudowne slonce!

w plastyku wydalam cala kase a wlasciwie niewiele kupilam ale siary nie bylo, dobrze wszystko wyliczylam. Teraz tydzien zacislania pasa ;p ale warto bylo. Przez net bym nie wybrala takich fajnych kolorow.

Jakos podejrzanie mi ta farba i terpentyna pachnie z torby mam nadzieje, ze to moja podswiadomosc a nie, ze uwalilam kindla... ;)

co do palet, to nie balabym sie. Te, ktore na allegro widzialam byly po 12 zl za szt. Normalna cena to chyba 16. Uzywa sie ich tez do celow spozywczych - do warzyw, owocow. Moze te uzywane sa czyms nadaczane jesli ktos je czyms pokryl. Ale za 12 zl nikt nie bedzie srodkow konserwujacych dodawal.

Czyli jednak malujesz :) Trochę się pogubiłam dla kogo... Ale właściwie to może nie jest takie istotne w tym momencie, najważniejsze żeby była wena, ale ona nadchodzi skoro dzisiejsza wyprawa miała miejsce.

Doriko chyba miała na myśli nasączanie podkładów, a nie palet. Ja bym się nie odważyła na stół z podkładów, bo oprócz tego, że nasączane, to jeszcze jako stały klient PKP, często widzę te podkłady hmmm... mokre i to nawet w słoneczny, bezdeszczowy dzień. No i mi jakoś to ze stołem źle się kojarzy. A za paletami jestem jak najbardziej :) A propos - świetny masz stolik RTV Andzia i jaki fajny gramofon :)