Doriko 19.08.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Ja tez dumałam nad własnym wątkiem i dumałam aż mnie Julianna zmobilizowała i cieszę się że tak się stało. Majolie, będę sobie zaglądać do ciebie jeśli pozwolisz ciekawe inspiracje można tu podglądnąć Patrząc jednak na tępo w jakim przybywa stron nie wiem czy dam rade być zawsze na czasie. Co do tapet to podoba mi się ta http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/411ahXbREOUQi7iD1X.jpg Do garderoby to dałabym ten ciemny szary bo z białymi półkami wygląda cudnie ale tylko jeśli twoje ubrania nie są w większości czarne i szare. Tak jak pisała Mi ciężko było by coś znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 19.08.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Tomkowa, miło mi bardzo że się u mnie zameldowałaś Kiedy będzie można wpaść do Ciebie? Wiem, że nie możesz się zdecydować na założenie swojego wątku. Dobrze by było... Ja podjęłam tę decyzję trochę ad hoc pod wpływem Andariel i jestem bardzo zadowolona. Jutro mi mają przywieźć nowego laptopa Bo z tym dziadem, na którym siedzę się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 19.08.2014 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Mnie ta delikatna tapeta też się bardzo podoba, ale wtedy już drewniany stołek musiałby pójść w odstawkę i musiałabym pójść w nowoczesność. A wtedy: biały:http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/evLoyiUiAJpSQRmWZB.jpg turkusowy:http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/xLdEcWL6jo3bVPIajX.jpg błękitny:http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/LWfqcn9Kpe685NSpaX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.08.2014 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 a czemu ten stołek drewniany i nie pasuje do tej delikatnej tapety? wg mnie pasuje a te nowoczesne wyglądają na niezbyt wygodne - zwłaszcza ten metalowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 20.08.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Podoba mi się bardzo ten stołek, ale czy on w ogóle będzie pasował? czy raczej będzie jak kwiatek do kożucha? http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/Lqa02GGh2a50bOMTAB.jpg Może po prostu użyj zwykłego pnia, co teraz jest bardzo trendy ponoć i dokonaj ewentualnie niewielkiego tuningu, zamiast wydawać Bóg wie ile... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 20.08.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 No właśnie ile to ociosać pieniek w odpowiedni kształt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 20.08.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Tez jestem maniaczka takich pienkow. Smieszy mnie, ze pieniek kosztije 30 zl a za stolek-pniak placic nalezy 700 a drewno podonie jak rosliny - pasuje do wszystkiego prawie - pisze prawie, bo nir zawsze pasuje do innego rodzaju drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 20.08.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 tak samo jest z tymi lampami z rurek... rurki kosztują grosze a lampa z nich tysiaka - zdurnieli do reszty Ci którzy płacą takie kwoty... stoliczek-literka A... kilka zbitych desek razem i kosztuje 8stów... obłęd!! bardzo wiele rzeczy tych na topie teraz - bo recykling modny - można zrobić samemu i za niewielkie pieniądze... tylko trochę chęci, zdolności i zapału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 20.08.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Przede wszystkim zapału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 20.08.2014 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 ... jak np meble z europalet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 20.08.2014 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 A tak. Czaję się na łóżko z palet do mojego atelier:P/pokoju gościnnego tylko nikt mi nie chce przywieźć czegoś na takiej w miarę ładnej palecie, buuu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 20.08.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Jak mi przywieźli płytki i chciałam, żeby zostawili palety, to kazali mi za nie zapłacić. A ponieważ nie były w zbyt dobrym stanie, to zrezygnowałam. Tak więc raczej za darmo wraz z transportem się nie dostanie Pozostaje udać się do skupu palet, wybranie najładniejszych i twarde targowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 20.08.2014 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Na allegro sa za jakies psie pieniadze, pamietam, ze widzialam. Tak samo jak podklady kolejowe, ktorych jestem fanka rowniez z podkladow Misiek bedzie mi robil meble. Moze nawet na stol go naciagne. Zobacxymy. Teraz musi kafelki skonczyc na podlodze w salonie i obudowac kominek. Zebysmy z grubsza salon mogli przygotowac i meble na miejscach poustawiac. Raaaany wlasnie przejechalam przez Wisle. Ale ja rzadko ruszam sie poza obreb prasko-wawerski. Emocje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 20.08.2014 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Nawet nie pomalowalam... Same kolka przykrecilam. Czasem wiecej do szczescia nie trzeba. Wtedy bylo mi akurat [ATTACH=CONFIG]275871[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]275872[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 20.08.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Podkłady również kocham i bym nimi ścieżki w ogródku wyłożyła ale podobno lepiej nie. Podobno nasączone są jakimś świństwem które jest toksyczne, nie będę ryzykowała zdrowia mojego dziecka dla urody ogrodu. Choć bardzo mi żal że muszę zrezygnować z podkładów, buuuuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 20.08.2014 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Ale się dzieje tutaj Posumowanie jest takie: tapeta jednak ta delikatna (bo jest urocza), na jednej ścianie chyba tej, gdzie będą drzwi do garderoby. W garderobie szarość, więc jak się otworzy drzwi będzie fajne to ze sobą współgrało. Na resztę ścian w wiatrołapie jaśniejsza szarość np. stone grey (ale jeszcze się zastanowię, bo z kolorami mam problem). Białe wysokie proste listwy, coś jak u jazzy . Na tej ścianie z tapetą już niczego bym nie dawała, a na ścianie obok lustro chyba w prostej białej ramie. No i stołek - skoro twierdzicie, że ten drewniany pasuje, to może... ale jakoś nie mam przekonania, bardziej mi się tutaj taki mocno modernistyczny komponuje. W każdym razie stołek drewniany na pewno gdzieś się u nas znajdzie i wykonamy go sami, kiedy już się przewalą te najbardziej pilne prace. Szkoda wydawać kilkaset złotych, po za tym jaka satysfakcja Co do palet, to dziwię się że jest problem z ich zdobycie, bo u nas większość rzeczy, które kupiliśmy przyjechała na paletach i te palety u nas zostały, a wcale o to nie prosiliśmy. Coś z nich chyba zrobimy, bo kilka nawet takich fajniejszych jest... Może jakieś mebelki na poddasze albo coś do ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 20.08.2014 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Andzia, widzę że dla Ciebie przeprawa przez Wisłę ma coś z magii , tak jak dla mojej córki. Wynalazłam jeszcze coś takiego i nie muszę Wam pokazać: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/YxNfZTE8bWmx8q8mIX.jpg Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez Majolie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 20.08.2014 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Tak! Wlasnie wracam. Cudowne slonce! w plastyku wydalam cala kase a wlasciwie niewiele kupilam ale siary nie bylo, dobrze wszystko wyliczylam. Teraz tydzien zacislania pasa ;p ale warto bylo. Przez net bym nie wybrala takich fajnych kolorow. Jakos podejrzanie mi ta farba i terpentyna pachnie z torby mam nadzieje, ze to moja podswiadomosc a nie, ze uwalilam kindla... co do palet, to nie balabym sie. Te, ktore na allegro widzialam byly po 12 zl za szt. Normalna cena to chyba 16. Uzywa sie ich tez do celow spozywczych - do warzyw, owocow. Moze te uzywane sa czyms nadaczane jesli ktos je czyms pokryl. Ale za 12 zl nikt nie bedzie srodkow konserwujacych dodawal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 20.08.2014 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Czyli jednak malujesz Trochę się pogubiłam dla kogo... Ale właściwie to może nie jest takie istotne w tym momencie, najważniejsze żeby była wena, ale ona nadchodzi skoro dzisiejsza wyprawa miała miejsce. Doriko chyba miała na myśli nasączanie podkładów, a nie palet. Ja bym się nie odważyła na stół z podkładów, bo oprócz tego, że nasączane, to jeszcze jako stały klient PKP, często widzę te podkłady hmmm... mokre i to nawet w słoneczny, bezdeszczowy dzień. No i mi jakoś to ze stołem źle się kojarzy. A za paletami jestem jak najbardziej A propos - świetny masz stolik RTV Andzia i jaki fajny gramofon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 20.08.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Tak o podkłady mi chodziło a nie o palety. Co do obrazu to jak już namalujesz to zrób licytację skoro tyle chętnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts