jazzy 20.08.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Co do palet, to dziwię się że jest problem z ich zdobycie, bo u nas większość rzeczy, które kupiliśmy przyjechała na paletach i te palety u nas zostały, a wcale o to nie prosiliśmy. Coś z nich chyba zrobimy, bo kilka nawet takich fajniejszych jest... Może jakieś mebelki na poddasze albo coś do ogrodu. Nam też zostawiali bez pytania zrobię z nich duże donice prostokątne do ogrodu, już opczailam instruktaz na YouTube Duże donice są baaaardzo drogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 20.08.2014 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 jaka licytację? ja tego za kasę nie robię przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 20.08.2014 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Chociaż koszt farb i płótna by ci się zwrócił W takiej cenie to się nie opędzisz od chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 21.08.2014 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 To nie zakład produkcyjny... będę próbowała zrobić przyjemność dziewczynom, które lubię... mam nadzieje, ze mi się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 21.08.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Wątek galopuje jak u andariel Nie nadążam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 21.08.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 To nie zakład produkcyjny... będę próbowała zrobić przyjemność dziewczynom, które lubię... mam nadzieje, ze mi się uda Ojtam ojtam Taki żarcik był z ta aukcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 21.08.2014 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Wczoraj myślałam, że mnie opuściłyście, no to poszłam spać. Chociaż się wyspałam A tu teraz widzę, że trzeba się przestawić na tryb nocny. Jazzy donice to fajny pomysł, ja na razie myślałam o zestawie wypoczynkowym póki się nie dorobię docelowego, a to na pewno potrrrrwa... Coś takiego mi się podoba: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/K4PJ722v6kadfV3ZrX.jpg Ogród planuje z roślinnością kwitnącą tylko na biało, do tego te mebelki - cudne byłoby Aisa, u Andzi wątek pędzi z prędkością światła, ale się nie dziwię, u mnie jestem zaskoczona, że też szybko... Muszę wyszperać gdzieś dzisiaj w czasopismach mieszkanie, od którego się zaczęła moja miłość do rozmytych wnętrz. Aż się dziwię, że o nim zapomniałam i nie wrzuciłam, kiedy zakładałam wątek. Musicie to zobaczyć Też szukałyście inspiracji w czasopismach, czy tylko w internecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 21.08.2014 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Kobitki, zapodaję nowy temat - schody Mam duży mętlik w głowie, raz chcę to, innym razem co innego. Ostatnio bardzo spodobały mi się schody u Ivy17 czyli dywanowe. Niestety moja klatka schodowa chyba nie do końca się do tego nadaje. Mam schody zabiegowe, a pierwszy bieg ma z obydwu stron ściany. Wcześniej podobały mi się z podstopnicami z mdf i do takich namawia mnie Pan, który będzie wykonawcą. Druga kwestia jeszcze trudniejsza niż rodzaj schodów, to ich kolor. Kiedyś myślałam o kolorze identycznym z podłogą drewnianą, ale mam wrażenie że uzyskanie takiego koloru będzie problematyczne. Druga opcja to ta, którą wymyśliłam tutaj ostatnio, a zaczęło się od stołka w wiatrołapie czyli wiatrołap ze stołkiem w ciepłym odcieniu, blat w kuchni tak samo i do tego takie schody. Ponieważ schody są na wprost kuchni, byłoby to spójne chyba. Myślałam też o schodach całkiem jasnych czyli typowym dębie bielonym, ale znowu boję się, że to wszystko będzie mdłe. No i co wtedy z blatem w kuchni - chyba nie będzie pasował do niczego. Tu moja podłoga drewniana razem z gresem (kolory troszkę przekłamane, ale z grubsza widać o co chodzi) http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/LNp8a8eoBNFaABk1bB.jpg Trochę lepsze zdjęcie podłogi ze sklepu - to ta po lewej: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/2BdYWT9Ra85kVduetB.jpg I kawałek schodów: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/NxF8miS9MbSqqrVhKB.jpg Poradźcie coś, please.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 21.08.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 mdłe, mdłe... to jest baza, ważne żeby do siebie pasowało i tworzyło przyjemna dla oka kompozycję barwną. Ożywisz dodatkami. Tzn normalnej osobie bym tak nie napisała ale Ty jesteś maniaczka i wszystko w jednej tonacji więc się nie bój bycia konsekwentną. Tworzymy we trzy całość - ja czerń, Ty jasno a Mi połączenie obu ;p Ale jestem skonana dziś... Dostałam awizo.... chyba mój obraz przyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 21.08.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Jakoś super rozbielone to drewno nie jest... Raczej chłodny odcień ale chyba nie bielone. A przynajmniej tak na zdjeciu wygląda. Ja nie lubię kilku odcieni drewna w jednym domu - strasznie trudno je zgrać wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 21.08.2014 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 No dobra, jak jasno - to jasno... Podłoga w innym świetle: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/qhK9tOasuHhDFqIgaB.jpg I przepraszam za tenisówkę , nie chciało mi się wycinać, bo ja też padnięta jestem, w pracy mam nieprawdopodobny młyn i tak będzie przez najbliższe tygodnie. Czyli mam jednak iść w bielone? Jak pokazuję tę deskę fachmanom od podłóg, to od razu mówią "dąb bielony", a dla mnie on nie jest typowo bielony tylko taki jakby pokryty czymś szarawym, co daje efekt jakby przykurzonej podłogi. Nie będę musiała sprzątać No ja też nie lubię różnych rodzajów drewna, ale mąż się upiera na blat drewniany w kuchni, a blatu w kolorze podłogi raczej nie zdobędę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 21.08.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 A nie, no faktycznie bielone... Dowiedz się, czy zrobią taki blat kuchenny, bo schody na pewno W schodach specjalistką jest Pestka - jak Ona coś wymyśli, to gacie spadają I garderoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 21.08.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Nie będę musiała sprzątać Na to bym nie liczyła I jeszcze raz powiem - świetne te płytki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 21.08.2014 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Pestka chyba do mnie nie zagląda, szkoda... Garderoba fajna, ale dzięki Wam moja już mi się w głowie wyklarowała i już nic nie zmieniam, a jak przyjdzie pora to realizuję koncepcję. Górna przy sypialni oczekuje jeszcze decyzji o tapecie, gładkiej jakiejś ale fajnej, ciekawej, z fakturą np. Nie bardzo lubię te stojaki/wieszaki na ubrania - wydają mi się takie tymczasowe Blat raczej chciałam z Ikei, bo będą szafki z Ikei, a one są trochę szersze niż standardowe. Blat na zamówienie pewnie kosztowałby majątek. Na dodatek chciałam olejowany, a wtedy bielony też chyba odpada - choć mogę się mylić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 21.08.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 U mnie są dwa rodzaje "drewna". Jedno zestawienie, to niby drewniany blat* w kuchni - dąb i taki jak jest oryginalnie ładnie wygląda z drzwiaami w kolorze Sonoma... * Teraz ładnie wygląda ale Misiek poolejował go na próbę i jest obleśny... Te blaty z ikei trzeba impregnować, prawda? Drugie zestawienie, to wspomniane drzwi Sonoma z deską podłogową bieloną... Tez nie lubię różnych rodzajów drewna jeśli nie są z głową dobrane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 21.08.2014 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Szukam, ale jakoś nie znajduję drewnianych bielonych blatów. Laminaty są Musisz zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 21.08.2014 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Z blatem to mam taki problem, że fajnie byłoby mieć taki duży kawał drewna w kuchni, gdzie zamierzam spędzać bardzo dużo czasu, ale... trochę mi ten "ciepły" odcień olejowanego dębu koliduje z moim pastelowym zacięciem Na dodatek zamarzyło mi się, żeby pomiędzy szafki w kuchni (będą białe chyba z połyskiem), dać "zienie" Barcelona Bellvitage, o te: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/7meh/NdwMhxfycbDXDQ5c5X.jpg No i wtedy blat drewniany już w ogóle nijak się ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 21.08.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Strasznie charakterne te kafle... Nie będą za mocnym akcentem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majolie 21.08.2014 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 No cholerka, chyba tak Ma być mdło przecież, bo Andzia radzi żebym była konsekwentna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 21.08.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Konsekwencja wychodzi najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts