Gość 25.06.2002 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2002 Hej.Kupuję u developera mieszkanie i garaż. Jakie korzyści są z rodzielności własności mieszkania i garażu, tzn. developer tłumaczy, że będziemy mogli sprzedać oddzielnie garaż i mieszkanie. A co poza tym???? Ja widzę same mankamenty takiego rozwiązania, bo vat 22% na garaż, wydaje mi się, że również większe koszty sporządzenia aktu notarialnego, bo przecież trzeba sporządzić dwa. Czy jeżeli wszyscy w bloku tak mają, to czy jedno mieszkanie może być potraktowane inaczej??? Czy takie rozwiązanie jest jednak korzystne??? Proszę, oświećcie mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 25.06.2002 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2002 Masz rację. Zgodnie z ustawa o własności lokali jeśli garaż nalezy do mieszkania to są mniejsze podatki itp itd. Dziwne, że developer się upiera, jemu przeciez wszystko jedno?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 25.06.2002 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2002 Rozdzielność mieszkania i garażu jest ze wszech miar niekorzystna,wyższy podatek do zapłacenia, a garaż bardziej opłaci się wynająć niż sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts