Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka w domu - pomoc w układzie

misiek700

Recommended Posts

Mam problem z łazienką.

Łazienka jak na rysunku:

lazienka gora wymiary.JPG

Szukam pomocy w rozmieszczeniu wanny, sedesu itp w tej łazience.

Problem polega na tym, że sedes musi być blisko pionu kanalizacyjnego, którego nie da sie przesunąć. Miałem już fajny układ, który mi i żonie sie podobał, jednak okazało się, że z powodu odległości sedesu od pionu nie da sie tak zrobić. Podobno nie będzie odpowiedniego spadku.

Miało to wyglądać tak:

lazienka gora uklad.JPG

Mam prośbę do Was. Czy pomoże mi ktoś zaprojektować jakiś fajny układ w tej łazience?

Chciałbym mieć tam: prysznic(w miarę duży i najlepiej bez brodzika), wannę, umywalkę nablatową z blatem ok 40-50 cm poza umywalką i oczywiście sedes.

Sciany już są, ale jest jeszcze możliwość przesunięcia drzwi.

W łazience nie musi być duzo szafek, będzie jeszcze druga łazienka, gdzie będa szafki na różne detergenty i rzeczy, które trzyma sie w łazience. W tej chciałbym, żeby była mała szafka na ręczniki, zapasowe mydło i paste do zębów. Pralki również nie będzie w tej łazience.

Miałem jescze taki pomysł:

lazienka gora.jpg

ale wydaje mi się, że może być problem z wchodzeniem i wychodzeniem z wanny. Ta ścianka między wanną i prysznicem może to utrudniać.

Z góry dziękuję