paradox2604 13.08.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 witam mam takie pytanie, na działce mam studnie z kregów oraz wodociąg i teraz chciałem studnie podłączyć na krany zewnętrzne do podlewania trawy ale nie wiem jaka pompa ani hydrofor mam kupic? czy sa jakieś gotowe zestawy? jak to wogóle podłączyć do studni? wpuscic tam jakąś pompe?wogóle nie wiem jak to rozplanować czy ktoś zuci jakis pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 14.08.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Do podlewania to wystarczy jakiś mały hydroforek (w markecie budowlanym koszt 300 - 400pln) do tego wąż ssący zakończony ssawką z zaworem zwrotnym. Wąż zanurzasz w studni i gotowe. Chyba, że lustro wody w studni opada poniżej 8m poniżej miejsca posadowienia hydroforka - wtedy trzeba zastosować inne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jatamen 04.09.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 pompa zanurzeniowa do niej szlałf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts