KonradR505 13.08.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Witam, buduję domek letniskowy 4x6 (4x4 domek, 4x2 taras) w metodzie szkieletowej drewnianej i w związku z tym mam pytanie odnośnie dachu, otóż zamierzam dać krokwie 15x5cm co 55cm, czy nie będzie to za cięzki dach? Ściany z kantówek 10x5cm w rozwstawie co 60 w osi. Dach będzie kryty, albo blachą, albo gontem. Dach chciałem zrobić tak jak robią w Kanadzie, krokwie i przez całą długość deska kalenicowa. Mam wątpliwości i się wacham. Może lepiej zrobić normalnie jak w Polsce krokwie i jętki bez deski kalenicowej? Bardzo bym prosił, aby ktoś podpowiedział jaki rodzaj dachu wybrać. Obecnie myślałem, żeby zrobić dach taki jak w domku poniżej (filmik) Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.08.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Muszą być kratownice bo inaczej może Ci rozepchnąć ściany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts