Sirgalier 13.08.2014 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Cześć wszystkim. Mam do was następujące pytanie. Za chwilę będę musiał podjąć decyzję o izolacji dachu. Ale, od początku.... Dom jest świeżo wybudowany. Konstrukcja dachu ( dach płaski ze spadkiem 4* ) wygląda następująco, licząc obecnie od góry: 3 x papa, deskowanie, membrana dachowa, krokwie. A teraz najważniejsze pytanie, czym według was powinienem to ocieplić. Dostałem ofertę na wykonania izolacji pianą, ale cena przy 18 cm wyniosła ok. 80 zł za m2. Jak to podliczę, to przynajmniej połowę taniej jestem w stanie to zrobić wełną skalną. Jest jeszcze jedno pytanie. Wysokość dachu od podłogi to ok 3,5m w najwyższym punkcie. Oczywiście sufit podwieszany będzie na wysokości 2,60, więc trzeba jeszcze mi wytłumaczyć jak i do czego mocować profile sufitu. dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franek_firanek 19.08.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 A nie myślaleś, o ociepleniu dachu w taki naturalney sposób? Skoro masz płaski dach to możesz sobie zrobić tzn zielony dach Mi zaprojektowała go firma http://www.kostka.info.pl/, wiec możesz się do nich głosić, na pewno ci pomogą. To naprawdę fajna sprawa, ekonomiczna. Dobrze izoluje. A i sąsiedzi będą ci na pewno zazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek whisky 20.08.2014 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Przy zewnetrznej pinie i plaskich dachach pamietaj ze MUSIi byc to piana zamknieto komorowa a nie klasyczna lekka otwarto komorowa (choc marketingowcy handlowcy twierdza inaczej ... przy cenie 80 /m2 18 cm jest tanio ... prosty test wez kawalek odpadu oferowanej piany zważ policz mase otwarto komorowa ma od 8-15kg/m3 zamknieto komorowa 30-50 kg/m3.. zamknieto komorowej trzeba znacznie mniej niz klasycznej Jesli juz masz pape i reszte dachu to wystarczy otwarto komorowa a jej cena jest znacznie nizsza poszukaj innych wykonawcow w twojej okolicy i koncepcji jej podtrzymania by na plaskim dachu jesli od spodu by nie spadla ... nie widzialem wielu piankowanych od dolu dachow ale w normalnych wudzialem wiele spapranych Jak masz deskowanie i pape to pamietaj o szczelinie wentylacyjnej miedzy dechami a piana bo zgnije ... choc wykonawcy twierdza ze nie ma po co dachu wietrzyc ... ot polskie realia ucza ludzi obslugiwac pistolet do natrysku i tyle przeciez klient i tak nie kumaty Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez jarek whisky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.bejrut 31.08.2014 03:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 przy takiej ilości miejsca to pchałbym tam na hama wełnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts