flaku88 14.08.2014 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam. Szukałem wszędzie, ale nigdzie nie znalazłem.Robię łóżko i szafkę z palet. Mam palety CP5 8szt.Surowe palety oszlifowałem i pomalowałem. PAni w sklepie mi "doradziła" i sprzedała mi SADOLIN "Lakierobejcę na trudne warunki atmosferyczne". Zarzekała się że będzie ok. (odziwo nie w markecie, tylko specjalistycznym sklepie dlatego zaufałem :/ )Połowę pomalowałem właśnie tą farbą i kiedy zabroakło kupiłem już SADOLIN Lakierobejcę ekskluzywną do wnętrz i zewnetrz. Obiema farbami malowałem tylko jedną warstwę. Efekt jak dla mnie zadowalający. Palety schnęły dwa tygodnie na balkonie i dalej wydzielały nieprzyjemny zapach farby. Postanowiłem oszlifować pomalowane palety papierem ściernym. W sumie dało to bardzo ładny efekt w postaci jaśniejszych przebarwień słojów. Po czym znów dwa dni schnięcia. Nieprzyjemny zapach znacznie zelżał. Od kilku dni łóżko jest już złożone w sypialni. Jednak nieprzyjemny zapach dalej daje o sobie znać.To, że kupiłem nieodpowiednią farbę już wiem.Dlatego proszę o radę co powinienem teraz zrobić aby smród znikł aby nie zaprzepaścić pracy którą włożyłem do tej pory?Czy jeśli teraz pomaluję te palety bezbarwnym i bezwonnym lakierem np. Domalux czy ta dodatkowa warstwa odizoluje poprzednią lakierobejcę?Proszę o jakiekolwiek sugestie co zrobić.Po zakończeniu chętnie wrzucę fotki łóżka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts