struna7 14.08.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 jak prawidłowo ocieplić słup żeby nie było niespodzianek słup oklejam od zewnętrznej strony styropianem 15 cm żeby zlicować ze ścianami zewnętrznymi a co od wewnątrz ? co w przypadku gdy od wewnątrz dałbym tylko 2cm styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 15.08.2014 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 będzie mostek termiczny wypadało by jednak z każdej strony dać po 15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 15.08.2014 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Moim zdaniem nie ma co wariować 5cm tego grafitu co masz na reszcie domu powinno wystarczyć od wew. Chyba że należysz do grona fanatyków domów pasywnych. Jak dasz z każdej strony po 15 to słup będzie miał ponad 50cm szer. Czy to bedzie ładnie wyglądało? Wątpię. Ja mam 3 takie słupy od zew licuje z resztą ścian 20cm a na wew 5cm dam. Dla mnie to kompromis pomiędzy estetyką a unikaniem mostków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
struna7 15.08.2014 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 dzięki za odzew 15 z każdej strony zrobi mi ze słupa kolosa, a do tego zrobi się wąsko w przejściach każdy centymetr na wagę złota bardziej celuję w te 5 od wewnątrz, zawsze to 10cm szerzej w wejściu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.08.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 To może inny materiał zamiast styropianu np płyty PIR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts