Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Petecki vs norma 2000 vs abakus vs seko

Recommended Posts

A na cholerę to kasować, co to będzie jak ktoś a możliwością edycji postów "będzie" od Peteckiego ??:) (czytaj handlu, montażu tej firmy)

Odrobinę swobody daj "finlandia"

w bloku jak wymieniałem to porostu mieli przyjść wymierzyć i wymienić jakie to było proste. A tu cała filozofia sie tworzy :) ehh

A na marginesie tesh mam okna z w/w fabryki, już rok a czy z tym coś się dzieje czy nie to w znacznym stopniu montaż nam powie (sam to przeszedłem - niezła szkoła) bo fabryka to chyba musiał by robić totalny chłam albo jakieś widoczne wady dyskwalifikują producenta, zgadza się? Największe przeszklenie to fix u mnie 3m (podział na 3) i boki 90 *. HS'a mam z kolei z Rehau Geneo z fabryki Pyskowickiej mieli lepszą cenę i zdecydowanie wykończenie.

Pozdrawiam,

normalny użyszkodnik :)

ps

mam nadzieje że obejdzie się bez moderacji

Widzisz Rafal,

Twoja wypowiedz jest wiarygodna a poprzednika juz nie. To jest forum wymiany doswiadczen budowlanych a nie radosnej fantazji marketingowcow. Udawanie klientow jest dla mnie zwyczajnym klamstwem a jak ktos robi to w spodob prymitywny to juz calkiem mam na to alergie. Zobacz swoj przyklad- kupiles okna na poszerzeniach a nie profilach bazowych- ktos nie dosc doswiadczony Ci to zaproponowal. Teraz, na podstawie takich nieprawdziwych pochwal ktos inny wpadnie w ta sama pulapke. Czy to jest wg Ciebie fair?

• 2 weeks później...

Witam Szanownych Forumowiczów.

Zapraszam Wszystkich do kontaktu ze mną w zakresie merytorycznej dyskusji i przekazania wsparcia technicznego tym, którzy go potrzebują.

Jednocześnie zapewniam, że nasza firma - PETECKI - nigdy dotąd nie stosowała i nie stosuje w budowaniu wizerunku marki na rynku praktyk sugerowanych powyżej.

Inspiruje nas doskonałość. Każdym działaniem wspieramy naszych Klientów i zapewniamy im najwyższy standard produktu i usługi.

Co jeszcze możemy dla Ciebie zrobić?..

Pozdrawiam Wszystkich -

Dyrektor ds. Produkcji PETECKI

https://www.google.pl/search?q=rehau+clima+design&espv=2&biw=1364&bih=683&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Sm09VOSvIsK_ygPAvIDgBA&ved=0CAYQ_AUoAQ jak znajdę coś równie godnego to powiem można montować .. na razie jedyny profil okienny co się mieści w jako takich parametrach...

http://www.petecki.eu/design_86_md.php bez ciepłej ramki szybowej .. można od razu podziękować .. nic szczególnego ...

http://www.drutex.pl/pl/oferta/okna/okna-pvc/iglo-energy-pl.html takie coś też szału nie robi .. ze stalową / aluminiową ramką ... palce można od mrozić :D

żeby nie było że tylko się jakimś petyckim dostało po uszach ...

• 1 year później...

Witam,

tak się składa że jestem właścicielem okien Petecki na profilu Brugemanna 3 komorowe i moge powiedzieć tylko jedno - TANDETA!

Mechanizmy bylejakie - zawiasy obwisaja, uszczelki nie dochodzą, powietrze migruje pomiędzy uszczelkami, hałas z drogi również.Ostatnio nawet ulewa przelała sie przez dolną uszczelkę.

Nie wiem czy to wina profili czy partactwa tych co skladaja je do kupy - ale takich produktow nie powinno sie sprzedawac w tej cenie.

Odradzam.

Z poważaniem

Mirosław

• 3 years później...
A ja jestem zadowolony z tych okien.

Swego czasu wymieniałem w dwóch mieszkaniach w blokach. Ciężka sprawa - krzywe ściany, wielka płyta, itd.., ale ekipa montażowa zrobiła to baaaardzo profesjonalnie - szybko, sprawnie i czysto (sprzątała po sobie).

Okna bardzo OK - okazały się sztywne i PCV nie zmienia koloru (mimo upływu czasu i warunków zewnętrznych).

Okucia przyzwoicie wyregulowane (również po montażu).

Wiele lat bezobsługowego użytkowania.

Jestem bardzo zadowolony, dlatego po raz trzeci kupiłem Peteckiego do domu jednorodzinnego.

Nie mam zastrzeżeń do produktu i usługi montażu. Może miałem szczęście?.. :D

Obsługa w punkcie sprzedaży była profesjonalna i rzeczowa. Co można jeszcze dodać?..

Polecam tą firmę znajomym (jak mnie proszą o radę), bo jestem pewien, że warto. A drobne podknięcia mogą zdarzyć się u każdego.

Pozdrawiam wszystkich -

EUROSA

Witam Szanownych Forumowiczów.

Zapraszam Wszystkich do kontaktu ze mną w zakresie merytorycznej dyskusji i przekazania wsparcia technicznego tym, którzy go potrzebują.

Jednocześnie zapewniam, że nasza firma - PETECKI - nigdy dotąd nie stosowała i nie stosuje w budowaniu wizerunku marki na rynku praktyk sugerowanych powyżej.

Inspiruje nas doskonałość. Każdym działaniem wspieramy naszych Klientów i zapewniamy im najwyższy standard produktu i usługi.

Co jeszcze możemy dla Ciebie zrobić?..

Pozdrawiam Wszystkich -

Dyrektor ds. Produkcji PETECKI

Po latach wróciłem do tematu, bo pojawiły się głosy o rzetelność opinii.. i wyszło że Państwo pracują w jednym biurze.. Nie ma zakazu kupowania okien w firmie w której się pracuje. Nie ma też obowiązku, by szef produkcji miał wiedzę o każdym poście pisanym przez pracowników..

Tylko tak wspominam, byście mieli pełny obraz..