tagarela 14.08.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam, chcę zamówić projekt indywidualny domku parterowego. Zastanawiam się, które rozwiązanie i o ile jest tańsze: dwustanowiskowy garaż wolnostojący, połączony daszkiem z domem, czy wbudowany w bryłę budynku? Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.08.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Ktoś kto dla ukochanego samochodzika buduje domek o wartości powiedzmy minimum 50000 złotych, o "tańszość" nie pyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spawos 15.08.2014 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 jesli chodzi o podatek od garazu to w bryle budynku kosztyje 0,50gr m2 a wolnostojacy 3,3zl m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pollo_loco 18.08.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Cenowo zawsze wolnostojący będzie duużo droższy. Plus podatek oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 30.09.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 (edytowane) Cenowo zawsze wolnostojący będzie duużo droższy. Plus podatek oczywiście... A ja będę stawiał wolnostojący, bo według mnie będzie taniej (i to znacznie). Może dlatego, że będzie inny standard materiałów wykonania itp. Obecnie mam garaż postawiony z pustaków alfa, nieocieplony, tylko otynkowany i nie mam zamiaru robić czegoś w dużo lepszym standardzie i jedynie wymiary będą sporo większe (2 auta + składzik na graty). Jeśli bym robił w bryle budynku na pewno nie zrobił bym z innych materiałów jak budynek mieszkalny, jak i standard wykończenia musiał by być podobny. A tak będzie stał w końcu działki i nie będzie raziło że inne pokrycie na dachu, albo elewacja. Ocieplać nie będę, posadzka betonowa, jakaś tańsza blacha na dachu, tynk może jakiś kolor i to wszystko. Ja jak stawiałem obecny garaż parę lat temu zamknąłem się w kwocie 5,5 tys (garaż 3x6), teraz jak liczyłem w 15 tys zmieszczę się i garaż będzie znacznie większy. Nigdy bym nie wydał na garaż 50 tys, a w środku auto za 20 tys..... Edytowane 30 Września 2014 przez sylwekr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 30.09.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 tylko ten podatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 01.10.2014 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 tylko ten podatek Jakoś przeżyję , różnicę 150 zł rocznie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 01.10.2014 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Fakt ale z jednej strony trochę z drugiej trochę. Nawet za cholernego smartfona dla zaiks tez trochę. I się robi dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naiad 23.10.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Tutaj zestawienie obu opcji http://orzeszkowepole.blogspot.com/2015/10/garaz-wbudowany-vs-wolnostojacy.htmlplusy i minusy, o kosztach też jest wspomniane:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 23.10.2015 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Tak, jak pisałem wcześniej, postawiłem garaż wolnostojący (6x9m), ściany BK, dach deskowanie + papa, 2 bramy, drzwi, 100% pracy własnej. Wydałem jak na razie 13 tys. Już można z niego korzystać, służy jako magazynek na budowę i przyczepkę tam zostawiam. Wykończenie dopiero po wybudowaniu domu i przeprowadzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts