kerth 14.08.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Witajcie, mam dwa pytania:1. Czy mogę w garażu zastosować rekuperator zamiast grawitacyjnej wymiany powietrza? Nie znalazłem żadnych przepisów przeciwko temu. 2. Projektuję nawiew i wywiew do "głównego" rekuperatora w garażu. Czy mogę się podłączyć do tych projektowanych rur (oczywiście przed głównym rekuperatorem) z małym garażowym rekuperatorem?Cel to ograniczenie ilości nawiewów/wywiewów I przy okazji:3. Czy mogę się do wywiewu podłączyć z odkurzaczem centralnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 14.08.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Witajcie, mam dwa pytania: 1. Czy mogę w garażu zastosować rekuperator zamiast grawitacyjnej wymiany powietrza? Nie znalazłem żadnych przepisów przeciwko temu. 2. Projektuję nawiew i wywiew do "głównego" rekuperatora w garażu. Czy mogę się podłączyć do tych projektowanych rur (oczywiście przed głównym rekuperatorem) z małym garażowym rekuperatorem? Cel to ograniczenie ilości nawiewów/wywiewów I przy okazji: 3. Czy mogę się do wywiewu podłączyć z odkurzaczem centralnym?Zastanowiłeś się nad sensem tego? Garaż sam się wentyluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerth 14.08.2014 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 A jeśli garaż by był po części warsztatem?A sens jest taki, że wentylację wg przepisów zrobić muszę, a garaż mam ogrzewany (proszę nie zaczynajmy dyskusji nad sensem ogrzewania garażu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 14.08.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 OK, Chcesz to zrobisz. Problem może być z małym reku. Szukałem jakiegoś do mieszkania. ok 50m2. Nic sensownego nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerth 14.08.2014 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Generalnie - reku nie musi być jakiś super, jak będzie lepszy od wymiany grawitacyjnej to już sukces. Myślałem o wymienniku 200m3 - któregoś taniego z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 15.08.2014 01:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Generalnie - reku nie musi być jakiś super, jak będzie lepszy od wymiany grawitacyjnej to już sukces. Myślałem o wymienniku 200m3 - któregoś taniego z allegro. W garażu nie ma oprowadzania wody, nie trzeba więc domowe reku. Można dać ścienny reku za kilkaset zł. Lub zrobić samemu za 60zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerth 15.08.2014 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Dziękuję za podpowiedź,A co do łączenia czerpni i wyrzutni powietrza - można, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 16.08.2014 01:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Dziękuję za podpowiedź, A co do łączenia czerpni i wyrzutni powietrza - można, czy nie? To się nie miesza... Nawet złoty medal na Budmie kiedyś dostały takie reku. http://wentylacja.com.pl/Wiadomo%C5%9Bci/Z%C5%82oty-Medal-dla-minirekuperator%C3%B3w-Blue-29586.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts