pwr79 14.08.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Witam wszystkich forumowiczów. Mam problem i teraz zastanawiam się czy jest z tego jakieś sensowne rozwiązanie. Izolację poziomą mam ułożoną praktycznie na równi z przyszłą wylewką. Chciałem położyć dwie folie - jedną pod papę izolacji poziomej i drugą nad nią. Dziś pojecałem na budowę i zobaczyłem, że tynkarze ją ucieli. W załączniku przesyłam zdjęcie poglądowe. Mam nadzieję, że jest jakieś wyjście z tej sytuacji. Izolację odcieli na długości ok 9m :| Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 15.08.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 W niektórych miejscach mam podobnie. Raczej z tym już nic nie zrobisz, bo chyba nie chcesz podkuwać ścian aby podkładać tą izolację. Druga sprawa chudziak powinien być na wysokości izolacji poziomej a nie niżej. Niestety mam tak samo jak Ty Nie ma co kombinować bo nie bardzo jest jak. Trzeba będzie wywinąć na ścianę , wylać posadzkę i odciąć nadmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 15.08.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) A ja mam jeszcze inaczej! Na działce jest bardzo wysoki poziom wód gruntowych, wysokość n.p.m. tylko 86,6m, poniżej wielometrowa warstwa gliny. Dlatego Mróweczki nie kładły warstwy izolacyjnej na ławie fundamentowej /bo i tak dom stoi po zadek w wodzie/ lecz pierwsza warstwa folii Izokpol jest położona na chudziaku, potem 2 rzędy pełnych cegiełek /czyli razem z zaprawą jest 17cm-tyle co styro+wylewka/ a potem na cegiełkach znowu warstwa grubej folii. Tę folię z drugiej warstwy także hydraulicy oraz tynkarze w kilku miejscach poobdzierali Nie mam pojęcia jak to połączyć, kupiłam 5kg lepiszcza Soudala i muszę improwizować Edytowane 15 Sierpnia 2014 przez GraMar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts