konoo 15.08.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Chyba hydraulik zjebał robotę, wymieniłem stary bojler na dwu - płaszczowy i dołożyłem pompkę. Lecz kiedy latem chce grzać tylko w bojlerze i zamykam ten górny zawór na linii pompki (to tak mi sie zdaje)otwiera się zawór różnicowy. I wtedy zamiast całą ciepła woda iść do bojler idzie na grawitacje w grzejniki.Rura ta za różnicowym gorąca w chuj a ta do bojlera ledwo ledwo, zawór działa bo słychać te charakterystyczne uderzenie kuli zdjęcia https://www.dropbox.com/sc/p16wnomilrwey50/AABj8GgjP7Wemi4ecSSQhFg1a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 15.08.2014 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 A może byś tak łaskawie otworzył zawór na powrocie z bojlera. Ten u dołu na zdjęciu nr 3 powinien mieć motylek w pozycji poziomej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konoo 16.08.2014 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 A może byś tak łaskawie otworzył zawór na powrocie z bojlera. Ten u dołu na zdjęciu nr 3 powinien mieć motylek w pozycji poziomej. A czy nie pójdzie wtedy ciepło w grzejniki, jak otwieram to powrót momentalnie staje się ciepły. No ale to chyba jest powrót do grzejników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 16.08.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 A czy nie pójdzie wtedy ciepło w grzejniki, jak otwieram to powrót momentalnie staje się ciepły. No ale to chyba jest powrót do grzejników? a sprawdzałeś ...? to chyba normalne że na krótkim obiegu takim jak podgrzewanie CWU będzie ciepły powrót ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts