etet100 15.08.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Witam. Nie wiem czy dobrze wybrałem dział ale jakoś żaden inny mi nie pasowałRobimy kompleksowy remont praktycznie od początku do końca przy pomocy jednejfirmy. Początkowo szło świetnie ale na dalszym etapie zaczęły się problemy. Chciałbym prosićo poradę na razie w 3 tematach: 1) kafelki http://brak-tu-sensu.pl/upload/DSCN3222.JPG Są to dosyć drogie kafelki drewnopodobne. Jakość cięcia jest moim zdaniem poniżej krytyki (nażywo robi to jeszcze gorsze wrażenie). Kilka kafelek zostało zmarnowanych i w końcu stwierdzili, żelepiej się nie da. Dla mnie to wygląda jakby ktoś to obgryzał obcęgami. Jest to góra wanny czylibardzo widoczne miejsce. 2) armatura na wannie http://brak-tu-sensu.pl/upload/DSCN3278.JPG Od początku nie podobał mi się montaż tego na jakiejś desce ale niech będzie (podobno zostałoto jakoś zabezpieczone). Zastanawiam się natomiast czy problemem nie będzie ściekanie wody zprysznica po wężyku. Widziałem rozwiązania z pojemnikiem/ociekaczem umieszczonymtak, że wąż układa się w nim i woda ścieka do środka. Pojemnik ten należy podłączyć rurką dokanalizacji. Chcielibyśmy coś takiego ale napotkaliśmy na zupełny opór i bagatelizowanietematu ze strony firmy remontowej. Ma sens o czymś takim myśleć ? Do tej pory zdarzało mi sięod czasu do czasu spłukać ścianę za wanną po prostu prysznicem i boje się ,że w takiej sytuacjiwoda znajdzie się pod wanną. I przy okazji czy ktoś widział może takie element którym można połączyć pojemnik plastikowy z wężykiem ?Coś co z jednej strony zaciśnie się na otworze w pojemniku (oczywiście z uszczelkami) a z drugiejnałoży się wężyk. 3) różnica poziomów między kaflami a panelami W niektórych pomieszczeniach są kafle a w innych panele. Pytaliśmy wielokrotnie czy nie wystąpiproblem różnicy poziomów i byliśmy zapewniani, że nie. A teraz już na pewno jest 2 mm a może byći 5.mm Chcieliśmy zastosować niezbyt szerokie listwy maskujące między kaflami i panelami a taróżnica poziomów kompletnie popsuła nam szyki. No i oczywiście "nic nie da się zrobić bo podkładypod panele mają 5 lub 7 mm i nic nie pasuje". W tej chwili mamy jakiś podkład i na pewno musimygo zostawić (quickstep uzależnia od tego uznanie ewentualnej gwarancji). Zastanawiamy się jednakczy pod spód nie można dać jeszcze innego rodzaju podkładu który podniesie to o 2 lub 3 mm. Coo tym sądzicie ? Nawiasem mówiąc czy jest możliwość i sens wynajęcia jakiegoś rzeczoznawcy ? Kogoś kto obejrzywszystko co się da i potwierdzi (lub nie) moje zastrzeżenia. Czuje, że nie jesteśmy traktowani zbytpoważnie i chciałbym wytoczyć cięższe działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts