ferrit 16.08.2014 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 (edytowane) Mam 2 możliwości montażu jednostki zewnętrznej inwerter o mocy 5KW. Jednostka nie jest mała. Pierwsze miejsce to podłoga zadaszonego balkonu. Miejsce jest zasłonięte przez ścianę kolankowa od południa. Wiadomo klima zabierze trochę miejsca i za oknami są sypialnie (kolor niebieski). Drugie miejsce to ten sam balkon, ale na górze na jętkach czyli 2,5m wyżej. Miejsce trudno dostępne, wymiary jętek to 15x5 cm. (kolor żółty) Czy pracująca klima nie będzie zbyt mocno przenosić drgań na więźbę dachową a potem na stelaże i płyty GK ? Co myślicie ? Jednostka wewnętrzna to kanałówka na strychu. Edytowane 16 Sierpnia 2014 przez ferrit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 21.08.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 A czemu nie na parterze albo na piętrze tyle, że zawieszone na ścianie z boku? Hałas z tego to jakieś 55-60 dB, powinni dać matę żeby drgań nie było ale bardziej bym się martwił wyglądem i odprowadzeniem skroplin. Dookoła musi być miejsce na oddanie ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 21.08.2014 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Daj na dole na osobnym fundamencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferrit 26.08.2014 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) Zdecydowałem dać na dole - na podłodze balkonu na gumowych nóżkach. Miejsce jest spoko. Hałas nie powinien zbytnio przeszkadzać. Nie chcę dać na ścianie, bo jest 15 cm styropianu i jak zawiesić jednostkę, aby nie wbiła się w styropian pod własnym ciężarem ? Tam są 3 kondygnacje: piwnica, parter i poddasze a na górze strych. Strych jest na 7,5m od poziomu gruntu. Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez ferrit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts