patol 17.08.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 WitamPlanuję zrobić podjazd pod garaż aby w końcu móc zaparkować auto na zimowe noce. Obecnie mam wszystko ładnie ubite (ściągnięty humus, potem ubity piasek i na koniec kruszywo 32-64) i zagęszczone w zeszłym roku. Teraz aby wjechać do garażu zostało mi jeszcze z 80cm. W jaki sposób to najlepiej rozwiązać? Samym wysypywanie kruszywa i ubijaniem, zagęszczaniem to chyba będzie za wysoko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 17.08.2014 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Wrzuc fotke, bo rozwiazan moze byc kilka.Postaramy sie dobrac rozsadne Pozdrawim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patol 17.08.2014 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Proszę https://imageshack.com/i/ezw8CIv2j https://imageshack.com/i/kpoirlLhj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 17.08.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Ogolnie masz tam sporo do podniesienia.Wjazd wejscie i zapewne opaska bedzie wyzej od poziomu trawnika.Dodatkowo wjazd bedzie trzeba oporowac palisadami, zeby nie robic chorych spadkow. Wywal tam wywrotke tlucznia i zagesc, bo nie widze sensu robic odciecia z piachu.Najlepiej przygotuj juz calosc pod ukladanie pozniej kostki. Oszczedzisz w przyszlosci troche kasy. Szkoda tylko bylo ladowac marmolit ponizej poziomu kostki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patol 17.08.2014 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Z tym marmolitem to ojciec się rozpędził i było już za późno... na szczęście to tylko z 1,5m, więc tragedii nie ma Czyli wystarczy nasypać tłucznia i dobrze to ubić i powinno wystarczyć? Spotkałem się jeszcze z opiniami, że można (mniej więcej na szerokość kół samochodu) ułożyć bloczki betonowe lub zrobić wylewkę z betonu. Prawda to czy raczej podarować sobie takie akcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 18.08.2014 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Kruszywa bedziesz mial tam, az za duzo. Tira moglbys parkowac Tylko syp warstwami i zageszczaj. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
varez 12.06.2023 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2023 Witam wszystkich. Postanowiłem napisać ten post z nadzieją uzyskania podpowiedzi co w moim przypadku będzie najlepszym rozwiązaniem. Chodzi mi o podjazd do garażu. Co prawda nie jest zbyt wysoko, natomiast wylewka (10 cm), poniżej fundament z bloczka i kilka cm niżej ziemia. Plac przed garażem był wielokrotnie zagęszczany klińcem, jest krótko mówiąc twardo. Niestety nie stać mnie na kostkę przed garażem więc nie jestem pewien czy sam wjazd z kostki ma sens (czy się utrzyma). Jaki macie na to swój pomysł . Z góry dziękuję !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts