futrzak 17.08.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Witajcie, obecnie mam wylany chudziak po styropian 20 cm. Po deszczach widać że różnice sięgają ok 4-5 cm pomiędzy skrajnymi punktami. W załączeniu zdjęcia. Czy wobec takiej różnicy wykonawca ma poprawić chudziaka? Czy istnieją jakieś normy/odchyłki jakie mogą występować w poziomie na chudziaku? Z czym wiąże się wylanie chudziaka z różnicą poziomów sięgająca 5 cm? Pozdrawiam AF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.08.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Z czym wiąże się wylanie chudziaka z różnicą poziomów sięgająca 5 cm? Na + czy na - względem poziomu z projektu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzak 19.08.2014 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Na + czy na - względem poziomu z projektu ? Względem poziomu 0 (podłogi docelowej) jest ok 5 cm zaniżenia. Powiedzieć aby dolali betonu czy aby zwiększyć grubość styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzak 24.08.2014 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Względem poziomu 0 (podłogi docelowej) jest ok 5 cm zaniżenia. Powiedzieć aby dolali betonu czy aby zwiększyć grubość styropianu? Znajcie jakieś normy budowlane obowiązujące przy chudziaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BabaBuduje 24.08.2014 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Nie ma obowiązujących norm w tym temacie. Od 1994 roku większość polskich norm jest obowiązkowa tylko dla budownictwa finansowanego ze środków publicznych. Obowiązują też normy wskazane w warunkach technicznych posadowienia budynków i zagospodarowania, ale wytycznych dotyczących chudziaka raczej tam nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 04.09.2014 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Witajcie, obecnie mam wylany chudziak po styropian 20 cm. Po deszczach widać że różnice sięgają ok 4-5 cm pomiędzy skrajnymi punktami. W załączeniu zdjęcia. Czy wobec takiej różnicy wykonawca ma poprawić chudziaka? Czy istnieją jakieś normy/odchyłki jakie mogą występować w poziomie na chudziaku? Z czym wiąże się wylanie chudziaka z różnicą poziomów sięgająca 5 cm? Pozdrawiam AF skorygujesz sobie grubosciami styropianow.czeste sa roznice poziomow na chudziakach,stropach.ja jako wykonawca wylewek.wczesniej ,przed kupnem styropianow staram sie odwiedzac budowy i niwelowac powierzchnie pod odpowiednie grub.styropianow.Ty szukaj swojego posadzkarza by przyjechal wczesniej z niwelatorem.pilnuj ekipy by teraz nadproza byly zalewane na rownym poziomie poniewaz wtedy zamontuja Ci prawdopodobnie drzwi balkonowe jesli beda na roznych wysokosciach.szukaj firmy ktora wstawi drzwi pod niwelator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 04.09.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Przy następnej wylewce wszystko się powinno wyrównać. Jeden raz i koniec, jedna próba. Przy laniu fundamentów, daje się najwyżej różne podkładki przy zbrojeniu, ustawia wszystko i zapomina o nierównościach na chudziaku.Odnośnie wstawiania drzwi, okien, wylewek itd., nie wyobrażam sobie robić to bez niwelatora, nawet przy teoretycznie równej płaszczyźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kierzko 09.09.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Reklamuj, takie cośnei ma prawa wystąpić. Teraz właśnie pytanie - rónać w górę czy w dół. Ale psim obowiązkiem wykonawcy jest poprawka takiego bubla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 09.09.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Co prawda ja nie miałem az tak krzywego chudziakaale wiem ze przy nastepnym domu bedzie chudy z miksawtedy ukladanie styro bedzie przyjemnosia pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts