nnatasza 01.06.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 Jak w tytule - chcę podpisać umowę z agencją ochrony. Jakie zadać im pytania? Jakieś kruczki w umowach - jakie są waszer doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 01.06.2004 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2004 znam dwa przypadki, gdzie była podpisana umowa i niestety złodzieje wynieśli co chcieli. Mysle że trzeba podpisać umowę z taką firmą którą "widać" na ulicach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 02.06.2004 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Zapytaj gdzie zazwyczaj stoi samochód interwencyjny i jaki czas dojazdu chcą ci dać. Ja mam do 10 min. w szczycie i 5 poza szczytem i w nocy. Poza tym dostają klucz od furtki . Zmiana cen negocjowana nie częściej niż raz w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 02.06.2004 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 dzięki za odp - spotkanie mam za godzinę i już dość długą listę pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wieczór 02.06.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Minm zdaniem najważniejszy jest stosunek ceny do usługi. Ja płace 40 zł za miesiąc i mam w tym 7 razy przejazd dziennie samochodu ochrony i mogę w każdej chwili wezwać patrol prewencyjny. Tak jak wyżej anna 99 mam taki sam czas dojazdu....... A sparwdzałaś konkurencyjne oferty? Warto zajrzeć do innych agencji ochrony w twoim mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 02.06.2004 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Z konkurencją jest tak sobie - budowa jest pod Poznaniem i ta firma ma zawsze w miasteczku, na miejscu patrol - czas dojazdu max. 5 min. A inne nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 02.06.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Witam, Oprocz kosztow (a faktycznie warto sprawdzic konkurencje) i czasu dojazdu warto zapytac co maja na mysli mowiac "szczyt" i "poza szczytem" - moze sie okazac, ze noc (pora poza szczytem) zaczyna sie dopiero o godzinie 23.00 a konczy o 4 rano. Ponadto, warto zapytac o urzadzenia jakie Ci instaluja, gwarancje itp. Pozdrawiam,Przemek72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti4 02.06.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 1. Czas dojazdu ekipy do alarmu (w dzien max 6-8 minut, ja mam 4, a w nocy czas dojazdu skracamy o polowe) 2. przejazdy kontrolne w poblizu 3. Ilosc przyjazdow na niechcace wlaczenie alarmu (darmowe min 3-4 razy na miesiac) 4. Odleglosc od miejsca postojowego (tam gdzie spia) 5. Niemoznosc odwolania alarmu napadowego (pilot - z pistoletem prrzy glowie wszystko odwolasz , dletegoi lepiej zeby odwolanie przyjeli, ale i tak przyjechali) Ponad to co jakis czas wszczynac falszywy alarm i mierzyc czas dojazdu ekipy. Jesli sie spoznia to pisac pismo lub dzwonic....Efekt jest taki, ze procz bonusow finansowych ochroniarze kojarza takich wlasnicieli i zawsze staraja sie byc w poblizu na wsjaki sluczaj....(po to min. sa bezplatne wezwania) Co do samego systemu...czujki na klawiature i przynajmniej krzyzowo w holu i salonie. Warto miec u nich konserwacje i ew. naprawe. No i na koniec nie dac sie zwariowac, bo beda chciali wcisnac ci 50 czujek, za ktore zaplacisz takie pieniadze ze padniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 02.06.2004 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Wkurzyli mnie troszkę, bo chcą 500 zł kaucji za nadajnik - zwrot po rozwiązaniu umowy... a jak to będzie za 10 lat??? Muszę jeszcze z nimi ponegocjować. Ktoś ma może umowę z "solidem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 22.06.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 A sąsiedzi mają?Ze słyszenia wiem, że potem rezygnacja jest trochę ryzykowna.Podobno po rezygnacji gościa patrol interwencyjny nie widział i wiedzia kto go przeprowadził w nieznane pomimo tego, że wg sąsiadów stał prawie cały dzień na ulicy. Każdy kij ma dwa końce, a różdżka nawet trzy.] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 22.06.2004 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 A sąsiedzi mają? Ze słyszenia wiem, że potem rezygnacja jest trochę ryzykowna. Podobno po rezygnacji gościa patrol interwencyjny nie widział i wiedzia kto go przeprowadził w nieznane pomimo tego, że wg sąsiadów stał prawie cały dzień na ulicy... No cóż . Ten typ tak ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Sołtysiak 22.06.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 sprawdź też, czy odpowiadają za włamanie, jeśli nie masz podpisanej umowy z firmą instalującą system na konserwację systemu.... wiem, że nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Sołtysiak 22.06.2004 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 zapytaj, czy będą odpowiadać za system, jeśli nie mas zpodpisanej umowy z firmą instalatorską na konserwację systemu... Wiem, że nie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Sołtysiak 22.06.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 zapytaj, czy będą odpowiadać za system, jeśli nie mas zpodpisanej umowy z firmą instalatorską na konserwację systemu... Wiem, że nie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 22.06.2004 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 na serio tak jest w Solidzie? Ja mam monitoring mieszkania w tej firmie a po roku nie podpisałem umowy serwisowej na system. Czy to znaczy, że za nic nie odpowiadają?Musze odszukać umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Sołtysiak 22.06.2004 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 zapytaj, czy będą odpowiadać za system, jeśli nie mas zpodpisanej umowy z firmą instalatorską na konserwację systemu... Wiem, że nie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 22.06.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 zapytaj, czy będą odpowiadać za system, jeśli nie mas zpodpisanej umowy z firmą instalatorską na konserwację systemu... Wiem, że nie.. Masz jakiś problem z klawiaturą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 22.06.2004 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 1. Czas dojazdu ekipy do alarmu (w dzien max 6-8 minut, ja mam 4, a w nocy czas dojazdu skracamy o polowe) 2. przejazdy kontrolne w poblizu 3. Ilosc przyjazdow na niechcace wlaczenie alarmu (darmowe min 3-4 razy na miesiac) quote] Gratuluję - kto Ci daje takie warunki ? U mnie czas dojazdu do 12 minut w dzień i do 5 noc - i to po negocjacjach ! 3-4 przyjazdy na fałszywe alarmy? - też nikt nie daje, max 2 ! Przejazd kontrolny - w zasadzie płatny ( 5 zł szt) - wynegocjowałem 1-2 razy, trochę przy okazji innych budynków. Generalnie wszyscy daja to samo, i nie są zbyt chętni do dużych negocjacji. A najważniejsze i tak jest to, za co i w jakiej wysokości odpowiadają jak nie dotrzymają czasu przyjazdu, a nastąpi włamanie. Zwrot abonamentu? Zwrot wartosci ukradzionych/zniszczonych rzeczy? W żadnej umowie tego nie ma i nie ma możliwości dodania. Są tylko ogólniki handlowca o odpowiedzialności i ubezpieczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 22.06.2004 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Mam podpisaną umowę od pół roku z solidem narazie jest ok przyjeżdzają szybko sprawdzam ich często a dojazd mają trudny. Pewnego razu zakopali po deszczu to zostawili auto i przybiegli,byli wściekli że ich w tym czasie sprawdzam. Co do systemu alarmowego to mam na specjalne zamówienie bo solid nie montuje takich jak chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 22.06.2004 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Mam podpisaną umowę od pół roku z solidem narazie jest ok przyjeżdzają szybko sprawdzam ich często a dojazd mają trudny. Pewnego razu zakopali po deszczu to zostawili auto i przybiegli,byli wściekli że ich w tym czasie sprawdzam. Co do systemu alarmowego to mam na specjalne zamówienie bo solid nie montuje takich jak chciałem. No to gratuluję... wyboru wykonawcy systemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts