Kac-Per 20.12.2017 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Dziennik tak zaniedbałem, że chyba nie warto już tutaj cokolwiek pisać. TEST foto Edytowane 24 Grudnia 2017 przez Kac-Per Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 20.12.2017 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Witam w twoim dzienniku. Kazde doswiadczenie jest cenne na tym forum wiec moim zdaniem pisz dla potomnych... jesli tylko czas ci na to pozwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 21.12.2017 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Dziennik tak zaniedbałem, że chyba nie warto już tutaj cokolwiek pisać. Ja mam zasubskrybowane od czasu gdy nosiłeś bloczki fundamentowe I caly czas wyczekuje aktualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 24.12.2017 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Muszę się przyznać, że też podglądam Twój dziennik jak i Twoje wpisy w innych dziennikach. BTW Dobrze, że trafiłem na wątek o bruzdowaniu ścian u ufbufkruf, bo już chciałem kupić taką tarczę: a tu widzę, że można użyć 3 lub 3 zwykłych tarcz do betonu. Duże problemy były z bruzdowaniem w silikatach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 24.12.2017 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 W silikatach wg mnie najlepiej sie bruzduje normalnie dwoma tarczami i potem mlotowiertarką z dlutem odrobine wezszym i bruzy ida pieknie jak po sznurku i bardzo szybko na glebokosc ciecia bruzdownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kac-Per 24.12.2017 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 (edytowane) W silikatach wg mnie najlepiej sie bruzduje normalnie dwoma tarczami i potem mlotowiertarką z dlutem odrobine wezszym i bruzy ida pieknie jak po sznurku i bardzo szybko na glebokosc ciecia bruzdownicą. Dokładnie tak. Nawet bez młotowiertarki. Bierzesz dłutko i wyłamujesz nacięcie. Ja kupowałem tarcze DIAMOND po 7zł: A bruzdowałem takim sprzętem: Na zwykłą małą szlifierkę wchodzą dwie tarcze ale trzeba dorobić dystans u ślusarza. Obudowa samorobna z blachy. Podłączony odkurzacz Kerchera. Edytowane 24 Grudnia 2017 przez Kac-Per Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kac-Per 24.12.2017 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 (edytowane) Aktualizacja 2017 w przebudowie Edytowane 29 Grudnia 2017 przez Kac-Per Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 24.12.2017 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Ładna dachówka. Końcówki krokwi nie impregnowane czy wypłowiały? Te nadproża lane z wieńcem, widoczne na ostatnim zdjęciu to głebokie wyszły. 1m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 24.12.2017 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Gdyby nie podpisy z datami to mozna pomyslec ze poszlo w jeden weekend pieknie, chcialbym taki etap:) pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 25.12.2017 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2017 Efekt super! Czy mógłbyś zdradzić, dlaczego nie robiłeś od razu nadbitki razem z pełnym deskowaniem? Zaważyły względy estetyczne, czy w grę wchodzą aspekty techniczne (wyższość podbitki nad nadbitką)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 25.12.2017 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2017 Te nadproża lane z wieńcem, widoczne na ostatnim zdjęciu to głebokie wyszły. 1m? Wydaje mi się, że nadproża były zalewane u Kacpra razem z podciągami, a wieniec potem osobno, razem ze stropem. Ale rzeczywiście ... wygląda bardzo solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kac-Per 25.12.2017 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2017 (edytowane) Ładna dachówka. Końcówki krokwi nie impregnowane czy wypłowiały? Te nadproża lane z wieńcem, widoczne na ostatnim zdjęciu to głebokie wyszły. 1m? Dachówka Cisar Brassa Nie było czasu na malowanie na ziemi a teraz nie ma siły aby pomalować na gotowo. Zrobię w tym roku jak będę ocieplał. Nadprożę ma 60cm i wieniec 20cm. Bunkier nie dom. Czy mógłbyś zdradzić, dlaczego nie robiłeś od razu nadbitki razem z pełnym deskowaniem? Zaważyły względy estetyczne, czy w grę wchodzą aspekty techniczne (wyższość podbitki nad nadbitką)? Mam nadbitkę z deski heblowanej. Podbitki nie robiłem ze względu na gniazda os i inne stwory tam mieszkające w przyszłości. Brak jeszcze deski podrynnowej. Wydaje mi się, że nadproża były zalewane u Kacpra razem z podciągami, a wieniec potem osobno, razem ze stropem. Ale rzeczywiście ... wygląda bardzo solidnie. Dokładnie tak. Taka opcja była możliwa przy stropie smart. Gdybym robił inny to zalewał bym wszystko razem. Edytowane 25 Grudnia 2017 przez Kac-Per Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kac-Per 25.12.2017 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2017 Na kolejnej stronie dodam kolejną aktualizacje z roku 2017. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kac-Per 25.12.2017 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2017 Z racji, ze mam dostęp do kamery termowizyjnej to należało się pobawić. Nowy dom nie ogrzewany to testowałem stary w którym aktualnie mieszkam. Okno 2szybowe 2008r Okno z roletą Pies jak dobry kaloryfer:) Piwnica bez ocieplenia. Na ścianie 5cm styro. Jak macie jakieś pomysły co jeszcze sprawdzić to pisać śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 26.12.2017 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 A bruzdowałem takim sprzętem: Na zwykłą małą szlifierkę wchodzą dwie tarcze ale trzeba dorobić dystans u ślusarza. Obudowa samorobna z blachy. Podłączony odkurzacz Kerchera. Dzięki za wyjaśnienie. Wcześniej myślałem, że robiłeś podobnie jak ufbufkruf (poniżej zapożyczone foto w jego dziennika) - 2 lub 3 tarcze do kamienia/betonu (w zależności od kabla) założone do zwykłej kątówki i głębsza bruzda, żeby kabel zmieścić na sztorc. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=403487&d=1513721894 Rozumiem, że bruzdownica + odkurzacz jest lepszym rozwiązaniem. Będę się musiał zaopatrzyć w odpowiednie narzędzia w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 26.12.2017 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 Pomysł z dorobieniem obudowy pod odkurzacz przemysłowy już od jakiegoś czasu mi chodził po głowie. Jak tak patrzę to chyba warto będzie go zrealizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kornich 29.12.2017 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 xxxxxxxxxxxxxxxxxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kac-Per 29.12.2017 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 xxxxxxxxxxxxxxxxxxx ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kac-Per 30.12.2017 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Dziś kolejny dzień zmagań z instalacją wodna w systemie tece flex. Tego jeszcze na forum nie było więc foto wieczorem będzie i instrukcja stosowania. Po pierwszym dniu powiem ze rewelacja. System zgrzewany który chciałem robić, przy tym to babranina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kac-Per 30.12.2017 23:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 (edytowane) Wodę miałem robić w systemie zgrzewanym PP jednak znajomy namówił mnie na TECE flex i to był dobry wybór. Zamówienie jakie wykonałem na PP było chyba o 500zł tańsze niż Tece ale systemem szybszy mniej połączeń. Ktoś z samorobnych pisał o maszynie do styropianu. Oto moja: Podłoga gotowa małe 25cm białego twardego "puchu" Narzedzia: Poziomica Laserowa jeśli ktoś nie ma to polecam. Rowki wydrapane w styropianie pod rury - odkurzaczem Zaczynamy: Gotowe: 20cm styropianu na to rury a następnie jeszcze 5cm, folia i podłogówka. Będzie ciepło. :) Pytania? Edytowane 30 Grudnia 2017 przez Kac-Per Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts