katia.katia 04.09.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Jakoś złowieszczo to zabrzmiało, ale z drugiej strony podłoga, to jeden z ważniejszych elementów wystroju, dlatego temat wywołuje tyle dyskusji, kontrowersji i innych uczuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta34 11.09.2014 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Chwalisz sie meblami czy podłogą??, O tym czy masz dobra podłoge to sie przekonasz za kilka lat przy renowacji albo wymianie i przy kosztach z tym zwiazanych..Ps caly czas mylisz ładny z dobry.Pozdrawiam No raczej ciężko wykonać zdjęcie podłogi bez mebli, można ale nie widzę w tym sensu logicznego. Niczego się nie boję, koszt wymiany płytek/paneli jest zawsze taki sam bo trzeba ściągnąć, wykupić, wydłubać (nie potrzebne skreślić) a to wszystko kosztuje. Renowacja? Jaka renowacja, cyklinowanie to teraz tak powszechna usługa że w dwa dni mam nową podłogę bez wymiany, bez wyciągania jej z powierzchni, bez bałaganu!!! Porządna deska to zakup na lata, i tyle w temacie. Nie widzę również sensu puenty że mylę ładne z dobrym, bo mam ładnie i dobrze, kiedyś nie było płytek i paneli, ludzie mieli drewniane podłogi wszędzie i jakoś dobrze się spisywały. Płytki są zimne a uszkodzenie jej w kuchni jest tak samo prawdopodobne jak deski, różnica jest taka że ja drewno sobie przetrę i rysy nie widać no a na płytce niestety Także nikt nie jest w stanie mnie przekonać do takich czczych teorii. Niech się może nie wypowiadają Ci którzy z myciem i pielęgnacją podłóg mają nie wiele wspólnego. Jak się o coś dba to będzie i będzie na wiele lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewka_so 11.09.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Rany, rany - to ma być forum wymiany informacji a nie szczucia chyba... Każdy ma swój gust i swoje pomysły na dom, co komu do tego, że ktoś ma w kuchni deskę? Ja nie mam, bo się bałam, a teraz żałuję, bo nie dałam podłogówki w kuchni i ziiiiiimno jak się gotuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta34 12.09.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 ewka_so - Ja też nie zrezygnowałabym nigdy z drewna w kuchni, i gdybym budowała drugi raz dom to zrobiłabym wszystko tak jak teraz. W Polsce jest jeszcze przeświadczenie takie że jak się robi na opak niż reszta to na 1000% jest źle, i na 100000% nie masz racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiasokol 17.09.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Marta która dokładnie to jest podłoga z baltica z Twojego zdjęcia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta34 18.09.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Sylwia pisałam już 3 warstwowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katia.katia 20.09.2014 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Sylwia pisałam już 3 warstwowa Już pisałam, że podoba mi się, ale Marta34 3 warstwowa, a dokładnie jaka nazwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.09.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 ewka_so - Ja też nie zrezygnowałabym nigdy z drewna w kuchni, i gdybym budowała drugi raz dom to zrobiłabym wszystko tak jak teraz. W Polsce jest jeszcze przeświadczenie takie że jak się robi na opak niż reszta to na 1000% jest źle, i na 100000% nie masz racji Mam wrażenie, że nie do końca zrozumiałaś intencje naszych panów parkieciarzy . Nie chodzi im wcale, że deska nie może być w kuchni. Pewnie, że może. Ale ryzyko zniszczenia jest większe więc i cyklinowanie bardziej prawdopodobne. I nie chodzi wcale o to, że to jakiś trudny zabieg, ale o to, że po kilku cyklinowaniach wylezie ci warstwa poprzeczna bynajmniej nie szlachetna Bo w normalnym parkiecie, o ile pamiętam, warstwa użytkowa jest ok 8 mm a tu producent się chwali, ze 3,5 a nawet w wersji exclusiv może 6,5 PS - też mam parkiet... przemysłowe ipe 12 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta34 23.09.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 katia.katia - Ja mam wenge elagnce już chyba kiedyś mnie o to pytali EZS - ale ja odebrałam wrażenie właśnie takie, jakiej udzieliłam odpowiedzi że próbuje się na siłę przekonywać do swoich racji na tym forum. Zresztą już nie pierwszy raz i nie pierwsze i nie ostatnie takie forum. Sami specjaliści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katia.katia 25.09.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 katia.katia - Ja mam wenge elagnce już chyba kiedyś mnie o to pytali EZS - ale ja odebrałam wrażenie właśnie takie, jakiej udzieliłam odpowiedzi że próbuje się na siłę przekonywać do swoich racji na tym forum. Zresztą już nie pierwszy raz i nie pierwsze i nie ostatnie takie forum. Sami specjaliści Jakoś mi umknęło, wenge Baltic, czyli ciemna, ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdaKowal 26.09.2014 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Ho Ho. Niezłą dyskusję rozpoczęłam.O Baltiku nie myśleliśmy ani o żadnej innej desce warstwowej. Na pewno jest ładna i może się podobać ale to produkt trochę jak "Parówki z szynki" - parówka nie jest szynką. W desce warstwowej jest tyle drewna co tej szynki w parówce, reszta to odpad. Nawet jeśli tego nie widać to mam świadomość na co wydałam swoje pieniądze. To co mówią panowie parkieciarze o odnowieniu podłogi też brzmi sensownie.Oczywiście każdy ma swój gust i swoje podejście do tematu - nikogo nie krytykuję i nie chcę obrażać. Po prostu wypowiadam własne zdanie. Boję się też tego, że w przypadku dużego producenta, jak BalticWood czy Barlinek, podejście do małego klienta jest bardziej "olewcze" co może się negatywnie odbić na ewentualnej obsłudze gwarancyjnej - takie spostrzeżenie z doświadczenia. Zdecydowaliśmy się jednak na deskę (litą) Flooria w dębie rustikalnym - ten lakier mnie oczarował. Jeszcze jej nie dostaliśmy ale oczekuję ze zniecierpliwieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 26.09.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Podłoga to inwestycja, musi mieć swoją wartość, bez względu ile kosztuje. Ważne jest co podłoga reprezentuje, naturę w czystej formie czy przetworzonej. Analogia do szynki i parówki jest tu jak najbardziej obrazowa.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 26.09.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Zdecydowaliśmy się jednak na deskę (litą) Flooria w dębie rustikalnym - A możesz podać cenę (choćby PW) jaką uzyskałąś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta34 29.09.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Z drewnianą podłogą jest tak że jakiej firmy nie wybierzemy o tym jaka będzie, i ile będzie decyduje wiele czynników. Tyle w temacie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiasokol 30.09.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 I jednak zdecydowaliśmy że baltic ma najlepszą ofertę, akurat barlinek był za drogi w tej samej klasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta34 30.09.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 No to fajnie dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewka_so 02.10.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 I jednak zdecydowaliśmy że baltic ma najlepszą ofertę, akurat barlinek był za drogi w tej samej klasie A to mnie zdziwiła taka informacja - trzy lata temu, gdy wybieraliśmy podłogi, było na odwrót - Barlinek miał lepsze ceny (za jakość nieco gorszą i to przeważyło przy wyborze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 02.10.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 A to mnie zdziwiła taka informacja - trzy lata temu, gdy wybieraliśmy podłogi, było na odwrót - Barlinek miał lepsze ceny (za jakość nieco gorszą i to przeważyło przy wyborze). Balticwood i Barlinek z technicznego punktu widzenia to identyczne produkty. Przy wyborze powinniśmy kierować się sposobem wykończenia - ocena subiektywna i ceną - wartość mierzalna. Cała reszta to marketing i tu jest różnica w klasach, od tandety po klasykę sprzedaży. Tak czy inaczej, obydwu firmom życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta34 02.10.2014 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Ja też podpinam się pod ostatnie zdanie. Uważam że każdy znajdzie swojego odbiorcę i tyle. Jeden woli różne drugi bratki, tak samo z podłogami, meblami i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katia.katia 04.10.2014 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Ja też podpinam się pod ostatnie zdanie. Uważam że każdy znajdzie swojego odbiorcę i tyle. Jeden woli różne drugi bratki, tak samo z podłogami, meblami i tyle Ja jestem z tych co muszą najpierw zobaczyć produkt, a wiadomo, że im lepsza aranżacja tym produkt wydaje się bardziej trakcyjny i ładniejszy. Jeżeli chodzi o podłogi, to tak czy inaczej jest to droga inwestycja, bo wybór podłogi to jedno, ale nie ma co oszczędzać na porządnym fachowcu który nam ją ułoży. Potem jeszcze odpowiednia pielęgnacja, warto bo piękna podłoga, to ozdoba wnętrza. Podłoga niewątpliwie jest kwestią gustu, ale przed ostatecznym wyborem naprawdę warto posłuchać co sądzą fachowcy i użytkownicy. Być może baltic, to parówka z szynki, ale jaka ładna, przynajmniej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts