Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Deska dębowa SolidPlus, Flooria czy Wiśniewski?

AdaKowal

Recommended Posts

Przy wyborze powinniśmy kierować się sposobem wykończenia - ocena subiektywna i ceną - wartość mierzalna.

Ależ dokładnie to samo powiedziałam :> Dla mnie wykończenie pozostawiało wiele do życzenia (SUBIEKTYWNIE),

wyboru dokonałam więc w salonie, pod wpływem chwili i momentalnego zauroczenia - uściśliłam?

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A mam do was pytanie, bo ostatnio widziałam w jednym programie jak zachwalali sidolux chyba do podłóg że niby działa jak cyklinowanie. Ktoś coś słyszał, ktos coś wie? Nie żebym się uskarżała na podłogę :p ale wzięliśmy kota i cały czas łapy zostawia a wenge ciemny więc widać jak diabli :D

A mam do was pytanie, bo ostatnio widziałam w jednym programie jak zachwalali sidolux chyba do podłóg że niby działa jak cyklinowanie. Ktoś coś słyszał, ktos coś wie? Nie żebym się uskarżała na podłogę :p ale wzięliśmy kota i cały czas łapy zostawia a wenge ciemny więc widać jak diabli :D

Pielęgnacja to poważniejszy temat niż mi się wydawało. W sklepie pan grzecznie tłumaczył mi, że niewłaściwy środek może wyrządzić podłodze więcej szkody niż pożytku. Nie znam się na tym ale prawdą jest, że większość producentów w swojej gwarancji zawiera punkt o pielęgnacji "właściwymi" środkami pod rygorem jej utraty.

Może to trochę przesadzone ale zdecydowanie podłoga jest zbyt droga aby na niej eksperymentować, więc będę używać środków zalecanych przez producenta. (Jest ich kilka, różnych producentów ale nie Sidolux czy Pronto).

do sidoluxu kiedyś się zraziłam ale była to wersja do wykładziny. Z jednej strony łatwiej się sprzątało, z drugiej na wykładzinie zrobił ten sidolux taką warstwę, która w czasie żółkła. Pewnie trzeba było co 2-3 msc tą warstwę usuwać specjalnym preparatem i impregnować na nowo, ale mnie się nie chciało.

W ogóle to oprzytomnijcie trochę. podłoga jest DO CHODZENIA. A w domku jeszcze bardziej do chodzenia. Pies włazi mi z błotem, dzieć włazi w butach. Kumpele w szpilkach podkutych. Tata wylał litr coli i rozpuścił wszystkie warstwy oleju. Przecież nie będę płakać. Po imprezie szpilkowej mąż przeleciał papierem ściernym i położyliśmy od nowa olej, po moim ojcu to samo- trzeba było wszystkie warstwy kłaść. Jak ja się cieszę, że mam twardy i gruby egzotyk, który sami olejowaliśmy. Przynajmniej nie mam nerwicy :)

• 1 month później...
  • 5 months później...
ja w całym domu mam balitic wood ale nie używamy żadnych specjalnych środków do czyszczenia wydaje mi się te obojętnie jaki środek do drewna się użyje nie będzie żadnej różnicy

Ja myślę, że mimo wszystko nie powinno się traktować podłóg drewnianych byle czym ;) Ja używam tych polecanych przez producenta i mam nadzieję, że podłogi będą mi służyły lata.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 9 months później...
  • 10 months później...