JK2010 18.08.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Niestety mam ciąg wsteczny w jednym pokoju (wentylacja grawitacyjna). Zastanawiam się, czy to bardzo źle? Co przez to grozi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 19.08.2014 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Niestety mam ciąg wsteczny w jednym pokoju (wentylacja grawitacyjna). Zastanawiam się, czy to bardzo źle? Co przez to grozi? W kanałach wywiewnych są grzyby, Ich zarodniki skażają mieszkanie. Nawet 15 krotnie przekraczane są dopuszczalne skażenia. Zarodniki grzybów strzępkowych ( pleśni) odpowiadają za alergie i inne... google lub materiały z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 19.08.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 no to JK2010 już nie żyjesz a na poważnie to wiadomo, że jak coś służy do "usuwania' to nigdy nie jest dobrze gdy tym czymś sie "dostarcza" - to zawsze ryzyko, czasami skalkulowane, czasami ne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 21.08.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Masz zbyt dobrze zaizolowany dom jak na możliwości wentylacji grawitacyjnej w lecie Rozszczelnij okno i nie będzie problemu. Bardzo duże ryzyko zaciągania spalin jeśli wylot komina wentylacyjnego jest gdzieś w pobliżu komina spalinowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 23.08.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 (edytowane) Niestety mam ciąg wsteczny w jednym pokoju (wentylacja grawitacyjna). Zastanawiam się, czy to bardzo źle? Co przez to grozi? Zapewne budowlańcy sporo tych kratek wywiewnych ci zainstalowali i teraz WYwiewa tam, gdzie mu najwygodniej, a NAwiewa zbyt mało, aby starczyło tego powietrza na wszystkie wywiewy (możliwe, że niektórymi WYwiewa zbyt intensywnie). Najprostszym rozwiązaniem są regulowane (po zamknięciu - CAŁKOWICIE SZCZELNE!) kratki wentylacyjne. Tylko że w handlu takich nie ma i trzeba je nieco przerobić. Ja tak zrobiłem u siebie i na zimę otwarte kratki mam tylko w tych pomieszczeniach, w których przepisy tego wymagają (latem "cofka" jest nawet przyjemna, bo komin kominka nie dymi ) Pozdrawiam Edytowane 23 Sierpnia 2014 przez Konto usunięte_12* korekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts