ditomasso 05.05.2015 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 zapisuje w ulubionych Agapanthusa Pięknie Cię "WZIEŁO" na sadzenie, taka Ogrodniczka:) Ziemie faktycznie masz specyficzną, nie żebym się mega znała, ale czy piach czy glina, roślinki maja ciężej. W przyszłym roku będziesz miała PIĘKNY ogród! Oj, wzięło mnie wzięło! Nie zasadziłam jeszcze wszystkiego, bo ten ogród wciąż krzywizna i jeszcze dużo pracy przed nami... Ale wczoraj już dojrzałam do tego, żeby zacząć rysować moje plany, bo w końcu zrobiłby się zbyt duży miszmasz : Za to złożyłam wczoraj duże zamówienie traw ozdobnych na: http://sklep.trawy.eu/ Już się nie mogę doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 05.05.2015 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 A oto i moje zamówienie: Equisetum hyemale (skrzyp) - świetny na żywopłot przy dodze, choć to nie trawa, tylko bylina: http://sklep.trawy.eu/equisetum-hyemale-skrzyp.html Festuca glauca (kostrzewa) http://sklep.trawy.eu/festuca-glauca-kostrzewa.html Spartina pectinata 'Aureomarginata' Spartyna grzebieniasta- planuję sadzić na południowej części ogrodzenia, na tle wysokich iglaków: http://sklep.trawy.eu/spartina-pectinata-aureomarginata.html Miscanthus sinensis 'Morning Light' (miskant) http://sklep.trawy.eu/miscanthus-sinensis-morning-light-miskant.html Miscanthus sinensis 'Zebrinus' (miskant) http://sklep.trawy.eu/miscanthus-sinensis-zebrinus-miskant.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 05.05.2015 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 A oto i moje zamówienie: Equisetum hyemale (skrzyp) - świetny na żywopłot przy dodze, choć to nie trawa, tylko bylina: [ATTACH=CONFIG]315974[/ATTACH] http://sklep.trawy.eu/equisetum-hyemale-skrzyp.html Festuca glauca (kostrzewa) [ATTACH=CONFIG]315975[/ATTACH] http://sklep.trawy.eu/festuca-glauca-kostrzewa.html Spartina pectinata 'Aureomarginata' Spartyna grzebieniasta- planuję sadzić na południowej części ogrodzenia, na tle wysokich iglaków: [ATTACH=CONFIG]315976[/ATTACH] http://sklep.trawy.eu/spartina-pectinata-aureomarginata.html Miscanthus sinensis 'Morning Light' (miskant) http://sklep.trawy.eu/miscanthus-sinensis-morning-light-miskant.html Miscanthus sinensis 'Zebrinus' (miskant) [ATTACH=CONFIG]315978[/ATTACH] http://sklep.trawy.eu/miscanthus-sinensis-zebrinus-miskant.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 06.05.2015 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 pięknie się robi u Ciebie :p:p trawy wyglądają zachęcająco, może i ja pomyślę o nich jak będę planować ogród przed domem, z tyłu już nie bardzo mam miejsce zrób zdjęcie jak przyjdą sadzonki, ciekawa jestem jakiej są wielkości pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 07.05.2015 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 pięknie się robi u Ciebie :p:p trawy wyglądają zachęcająco, może i ja pomyślę o nich jak będę planować ogród przed domem, z tyłu już nie bardzo mam miejsce zrób zdjęcie jak przyjdą sadzonki, ciekawa jestem jakiej są wielkości pozdrawiam Że pięknie, to bym jeszcze nie powiedziała. Na razie to wielka piaskownica z kilkoma wystającymi roślinkami Ale mam marzenie, że będzie pięknie! Ja z traw planuję swoisty żywopłot - coś, co latem odsłoni mnie od sąsiadów. Uwielbiam się opalać i muszę ich odgrodzić Oczywiście - sadzonki umieszczę. Postanowiłam, że będę tu katalogizować wszystkie moje rośliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 18.05.2015 04:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Kolejny weekend minął pod egidą szpadla I po raz pierwszy pomyślałam sobie, że działka 1100m jest cholernie duża i że większej bym nie chciała... W niedzielę nabyłam 3 tawuły japońskie oraz 30 jałowców Blue Arrow. Tawuły wsadzone - pomino silnej wichury, i 13 jalowców też A oto tawyły między dwiema śliwami wiśniowymi przy podjeździe. Z tyłu na plocie widać zaczątki żywopłotu z berberysów i trzmielin, a dalej z ostrokrzewu: A poniżej moje zakupy i to, co udało mi się wsadzić: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 21.05.2015 04:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Tawuły pousychały mi na tych czerwonych końcach Mam nadzieję, ze to chwilowe. Nie sypnęłąm im kompostu przy sadzeniu, muszę dziś nadrobić... Jesteśmy już po randapowaniu i czekamy na sromotny koniec chwastów. Na razie w najlepsze się zielenią, ale to podobno normalne. Od jutra mam 3 dni wolnego, muszę zakończyć wysadzanie zaległości. BTW - przyjechały zamówione sadzonki traw. A raczej szczoty, bo przyjechały mocno przystrzyżone... Trochę mnie to zadkoczyło , myślałam, że będą spektakularniejsze... Malkul pisała, że ta firma dostarcza dobrej jakości trawy, więc mam nadzieję, że tak będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 22.05.2015 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 (edytowane) Posadziłąm dziś miskanty przed jałowcami Blue Arrow. 3 zebrinusy i 3 morning light. Sadziłąm je co 50-60 cm. Zastanawiam się, czy aby nie za gęsto... Dumna z siebie jestem, bo te jałowce wyszły mi prosto, jak żołnieżyki! Taki równy szpaler... Edytowane 22 Maja 2015 przez ditomasso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 22.05.2015 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Obsadziłam dziś naszą skarpę. Od kilku tygodni miałam te rośliny ułożone w doniczkach na skarpie. Patrzyłam na nie, patrzyłam i mi coś nie leżało. Najbardziej chyba to, że tak półokrągło wszystko stało... A ja prosto lubię. I zrób tu prosto na górce! Dziśwzięłam szpadel, narysowałam proste linie i zaczęłam przestawiać. Ta nowa wersja podoba mi się znacznie bardziej. Górny rządek to kostrzewy - Eliah Blue i Galuca. Takich rzędów będzie jeszcze 3 - nad i pod - tylko dokupić muszę Potem są wspominane już jałowce płożące, a poniżej Caleocephalus - czyli srut kolczasty. Tak w dwóch rzędach jest ciekawszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 22.05.2015 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 (edytowane) szalejesz Asia... fajnie to wyszło widzę, że dyscyplina musi być... równiutko i w szeregu .... pięknie podobnie jak Ty, nie mogę teraz przejść obojętnie obok sklepu ogrodniczego, jutro wybieram się kupić preparat na mszyce:P zauważyłam, że beszczelnie obsiadły mi róże, ale obiecuję --- żywot ich będzie krótki a muszę jeszcze upolować piękną i dostojną magnolię ... widzę, że u Ciebie już panuje pozdrawiam Edytowane 22 Maja 2015 przez Izolda69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 23.05.2015 05:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 szalejesz Asia... fajnie to wyszło widzę, że dyscyplina musi być... równiutko i w szeregu .... pięknie podobnie jak Ty, nie mogę teraz przejść obojętnie obok sklepu ogrodniczego, jutro wybieram się kupić preparat na mszyce:P zauważyłam, że beszczelnie obsiadły mi róże, ale obiecuję --- żywot ich będzie krótki a muszę jeszcze upolować piękną i dostojną magnolię ... widzę, że u Ciebie już panuje pozdrawiam Z tą magnolią to u mnie trochę kicha wyszła... Szkałam dla niej miejsca zacisznego, bo ponoć takie preferuje. A jak już ją posadziłąm, to tak ją tam wiatr smagał, że zaczeła zółknąć. Więc się wkurzyłam, przesadziłam ją blizej domu tuż przy schodach. W zasadzie pod oknem kuchennym. Jak odżyje, to będę oglądać kwiaty w oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 23.05.2015 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Wszystkich, którrz czasem do mnie zaglądają, zapraszam w nowe miejsce: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?238296-Ogr%C3%B3d-Pierwszy-%28nie%29Wielki-metod%C4%85-pr%C3%B3b-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-i-zapa%C5%82u Tam przeniosłam kwestie ogrodowe i tam będę kontynuować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 25.05.2015 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 fajnie się patrzy jak jeszcze dookoła domu wszystko wygląda jak plac budowy a tu juz nasadzenia sie zaczynają. inspiracje sliczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 25.05.2015 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 fajnie się patrzy jak jeszcze dookoła domu wszystko wygląda jak plac budowy a tu juz nasadzenia sie zaczynają. inspiracje sliczne:) Malkul, moją główną inspiracją jest tak naprawdę Twój ogród! Szalenie mi się podoba! Ale ja mam piach. piach i piach i muszę wymyślić swoją koncepcję... Jeszcze długo pewnie będzie wyglądać, jak plac budowy, bo robimy to własnymi siłami, a i fundusz się skończył... Ale frajda z tego wielka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 17.11.2015 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Dawno mnie na forum nie było. Tak to jest, jak już dom staje się codziennością Jednak ostatnie inwestycje pozwalają uchylić nieco. W ubiegłym tygodniu wybraliśmy się z Mężem Inwestorem (a w zasadzie Lokatorem) do szwedzkiej biedronki z meblami Zakupiona została szafa do wiatrołapu (a w zasadzie dwie), łóżko do pokoju latorośli oraz kanapa dla gości. W sumie 42 paczki... Już się nie mogę doczekać końca montażu (dziś Małżonek skręcał cały Boży dzień), bo od roku żyjemy na permamentnym składowisku. Szafę na ubrania przepłeniają kurtki i inne okrycia wierzchnie, po wszystkich pomieszczeniach poupychane kartony z butami. No i liczne kartony z wieloma bardzo potrzebnymi rzeczami, które człowiek wyjmuje raz w roku albo raz na parę lat... (typu sprzęt do snurkowania). ALe już za chwileczkę, już za momencik uczynię super porządek! Juhuuu! A obecnie, w trakcie montażu wiatrołap wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BorÓwki14 30.11.2015 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Masz piękne żyrandole moja Droga! Pozazdrościłam i też takie bedę kupować w najbliższym czasie Podejrzewam również że eleganckie kartony będą u mnie walać sie z prawa na lewy..aż do co najmniej.. połowy 2016 roku. Byle nie do 2017, to juz mym mglistym wzrokiem nie ogarne..za daleka przyszłość. Ciesz sie, ze porzadki przed świętami będą No i czekam na zdjęcie choinki, zeszłoroczna była BOSKA!!! <3 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 01.12.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 fajna ta szafa z Ikei, pewnie już całą zapakowałaś ; może masz jakieś zdjęcia ze środka, ciekawa jestem jakie ma wnętrze zastanawiałaś się jak zabezpieczyć choinkę przed kotkami ? bo moja Luśka to czuję, że nie da jej przetrwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 02.12.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Witam sie i ja :)Przydreptałam za Izoldą :)Pięknie u Was:)A te trawy to miód-malina :)będę zaglądała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 03.12.2015 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 fajna ta szafa z Ikei, pewnie już całą zapakowałaś ; może masz jakieś zdjęcia ze środka, ciekawa jestem jakie ma wnętrze zastanawiałaś się jak zabezpieczyć choinkę przed kotkami ? bo moja Luśka to czuję, że nie da jej przetrwać Witaj Izo! Owszem, szafa już pełna. Zaraz wrzucę fotki. Choinki nie będę zabezpieczać, tylko chcę na niej nietłukące bombki powiesić. Właśnie wczoraj skroiłam pomarańcze w tym celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 03.12.2015 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Moja szafa w środku: I moja ulubiona część! Tadam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts