Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom Pierwszy (nie)Wielki - komentarze

Recommended Posts

faaaajnie!

fajna lazienka i salon i kuchnia. czekam az sie sypialnia ''rozwinie'':) troche zazdroszcze juz tego etapu. ale cierpliwie doczekam go i u siebie:)

zaciekawila mnie twoja kuchnia z salonem. po pierwsze to kuchnie masz tak samo rozstawiona jak ja(u mnie lodowka w szeregu szafek po lewo, zamiast po prawo). pozniej przewidziana jadalnia na pograniczu kuchni i salonu a nastepnie naroznik i wielkie drzwi na taras. czyli praktycznie identycznie. chcialam zapytac jaka masz dlugosc od okna w kuchni do wyjscia na taras? nie jestem pewna ile mioejsca powinnam zostawic od wyspy do stolu i od stolu do kanapy. boje sier ze moze byc ciasno i niewygodnie.

PS. witam sie:)

Cieszę się, że Ci się podoba. WIeczorkiem pomierzę i napiszę Ci odległości.

• Odpowiedzi 150
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej,

strasznie mi się podobają Twoje wnętrza! planuję podobną łazienkę ale z dodatkiem płytek imitujących drewno. Twoja jest śliczna. Mam pytanie z jakiego materiału jest kuchnia i co to za kolor? No i korytarz, ja zażyczyłam sobie aby był o 20 cm szerszy niż standardowy bo planuje tam regały na książki, Ty chyba też tam takie będziesz miała? :) Będę podglądać, mogę ? :)

Dzięki!

Kuchnia to Atlas kolor Lawa Mat. Więcej na ten temat znajdziesz w moim Dzienniku budowy:

http://forum.muratordom.pl/entry.php?127706-Problemogenne-blaty-kuchenne-%29

http://forum.muratordom.pl/entry.php?127776-Projekt-kuchnia-JEST!

http://forum.muratordom.pl/entry.php?128348-Kuchenne-rewolucje-part-1

http://forum.muratordom.pl/entry.php?128497-Kuchnia-story-na-finiszu

byloby super:)

u ciebie to wyglada tak przestrzennie. natomiast u nas mam wrazenie ze bedzie ciasnawo.nie chce ''zasmiecic''

Od szafek w kuchni do wyspy mamy 1,5 metra. Było potrzebne tyle, żeby się lodówka swobodnie otwierała.

Wyspa ma 95 cm głębokości, a od wyspy do okna balkonowego jest 85 cm.

Zatem od linii szafek w kuchni do okna balkonowego mamy 3,3 metra.

Witam . mam pytanie . Zamierzam zbudować dom około 60 m2 . Ile taki dom kosztuje z materiałami systemem gospodarczym . Ile muszę mieć na początek by zrobić stan surowy zamknięty. Proszę o odpowiedz . Jestem żółtodziobem w tych sprawach kazde uwagi opinie sa mile widziane.

Cześć, niestety nie odpowiem CI na pytanie, gdyż po pierwsze mamy dom 110 m2 + garaż, ponadto nie budowaliśmy systemem gospodarczym, tylko przez dewelopera i cena zawierała stan deweloperski podwyższony. Musisz podpytać kogoś, kto budował gospodarczym.

Wszyscy się gorączkowo szykują do Świąt, więc my też.

Pierwszy dom, pierwsza w nim Choinka i oczywiście będzie pierwsza Wigilia.

Dziś w salonie stanęła piękna jodła, kominek już od jakiegoś czasu paraduje w szatach świątecznych.

Kolejna zaleta domu - największa Choinka ever - do sufituuu!

P1010627x.jpg

Od szafek w kuchni do wyspy mamy 1,5 metra. Było potrzebne tyle, żeby się lodówka swobodnie otwierała.

Wyspa ma 95 cm głębokości, a od wyspy do okna balkonowego jest 85 cm.

Zatem od linii szafek w kuchni do okna balkonowego mamy 3,3 metra.

Wielkie dzieki...w sumie wychodzi mniej wiecej tak jak u nas. Troche sie uspokoilam:) Jeszcze raz dziekuje za zadany trud:yes:

by the way .... Sliczna choink.

tak ogladam te choinki na forum i mam takie glupie uczucie. troche mi zal. :( wszyscy ci ktorzy wprowadzili sie niedawno do nowych domkow i szykuja pierwsze swieta pierwsza choinke pierwsze dekoracje. musza sie czuc super szczegolnie. u nas zgodnie z planem przeprowadzka na poczatku wiosny wiec pewnie do swiat juz nam ''spowszednieje'' nowy dom w jakims stopniu i nie bedzie tej ekstra magii i wyjatkowosci.

tak ogladam te choinki na forum i mam takie glupie uczucie. troche mi zal. :( wszyscy ci ktorzy wprowadzili sie niedawno do nowych domkow i szykuja pierwsze swieta pierwsza choinke pierwsze dekoracje. musza sie czuc super szczegolnie. u nas zgodnie z planem przeprowadzka na poczatku wiosny wiec pewnie do swiat juz nam ''spowszednieje'' nowy dom w jakims stopniu i nie bedzie tej ekstra magii i wyjatkowosci.

No co Ty, nic CI nie spowszednieje! Święta nigdy nie powszednieją!

I przede wszystkim wprowadzisz się wiosną, kiedy oprócz domu będziesz się też mogła zająć ogrodem!

My niestety chwilowo mamy duuuże mieszkanie ;) A dookoła domu gruz i pobojowisko :p