ditomasso 31.12.2014 23:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Szczęśliwego Nowego Roku życzą inwestorzy Domu Pierwszego (nie)Wielkiego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 01.01.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Szczęśliwego Nowego Roku życzą inwestorzy Domu Pierwszego (nie)Wielkiego!!! [ATTACH=CONFIG]296439[/ATTACH] to się nazywa bal przebierańców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 03.01.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Ślicznie szczęśliwcy wyglądacie Wszystkiego Dobrego w Nowym 2015 Roku pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 04.01.2015 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Ślicznie szczęśliwcy wyglądacie Wszystkiego Dobrego w Nowym 2015 Roku pozdrawiam Dziekujemy! Również Najszczęśłiwszego w Nowym Roku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 19.01.2015 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Zimy nie ma, czekamy na wiosnę i powoli zaczyna się sen o ogrodzie Musimy się zająć naszą działeczką, bo na razie to pobudowlane pobojowisko. I oto pojawia się pytanie o ogrodzenie. Swego czasu w Warszawie w drodze do domu mijałam dom, który mi się bardzo podobał. Bo był biały. Ogrodzenia imponującego nie miał, ale się świetnie łączyło, bo było również białe. Poniżej zdjęcie z google street view - mam nadzieję, że nie popełniam przestępstwa: https://www.google.pl/maps/@52.106179,21.030009,3a,75y,49.7h,88.4t/data=!3m4!1e1!3m2!1s5PiNGE3_5gnHH8ec1WDKqQ!2e0!6m1!1e1 https://goo.gl/maps/D3XQJ Pomyślałam, że wykorzystamy nabyte w Leroy panele Wiśniowski i zrobimy podobnie. Z tą różnicą, że u nas biały murek miałby szerokość równą panelowi. I tak na przemian. Oczywiście z podobnym białym fundamentem. A oto kilka moich inspiracji: Edytowane 19 Stycznia 2015 przez ditomasso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 20.01.2015 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Co do ogrodu, to jestem totalny laik. Szczyt moich osiągnięć, to tzw. "ręka do kwiatów", które rosną i nie zdychają podlewane raz na 3-4 tygodnie. No i bez w rogu działki, czyli mojej Lenki "beza" Wiem, co bym w tym ogrodzie chciała mieć, ale jak to zrobić, to już inna para kaloszy... Więc magnolia, hortensja, lawenda, trawy ozdobne. Jakieś trzmieliny, bukszpany dla zagęszczenia. Niestety, nie lubię tuj, więc będą tylko tam, gdzie koniecznie muszą... Nasz teren jest bardzo nierówny, zatem będzie wielopoziomowo. Tu pewnie trawy różnej wysokości się nadadzą. Poniżej kilka złowionych w necie zdjęć: Co do inspiracji z forum, zachwyca mnie ogród malkul. Jest cudny i niewątpliwie papugą będę w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoz86 21.01.2015 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Co do ogrodu, to jestem totalny laik. Szczyt moich osiągnięć, to tzw. "ręka do kwiatów", które rosną i nie zdychają podlewane raz na 3-4 tygodnie. No i bez w rogu działki, czyli mojej Lenki "beza" Wiem, co bym w tym ogrodzie chciała mieć, ale jak to zrobić, to już inna para kaloszy... Więc magnolia, hortensja, lawenda, trawy ozdobne. Jakieś trzmieliny, bukszpany dla zagęszczenia. Niestety, nie lubię tuj, więc będą tylko tam, gdzie koniecznie muszą... Nasz teren jest bardzo nierówny, zatem będzie wielopoziomowo. Tu pewnie trawy różnej wysokości się nadadzą. Poniżej kilka złowionych w necie zdjęć: [ATTACH=CONFIG]300096[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]300097[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]300098[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]300099[/ATTACH] Co do inspiracji z forum, zachwyca mnie ogród malkul. Jest cudny i niewątpliwie papugą będę w temacie Hej widzę ze masz bardzo podobny rozstaw mebli w kuchni jaki planuje u siebie, z tym że u mnie lodówka w wysokiej zabudowie po lewej i wyspa na środku, fajnie urządziliście swój domek, będę podpatrywać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 21.01.2015 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Hej widzę ze masz bardzo podobny rozstaw mebli w kuchni jaki planuje u siebie, z tym że u mnie lodówka w wysokiej zabudowie po lewej i wyspa na środku, fajnie urządziliście swój domek, będę podpatrywać :D Dziękuję! Zapraszam! Teraz pewnie się zacznie fantazja ogrodowa Ale i w domu trochę zostało jeszcze do zrobienia. Myślę, że w domu zawsze można coś robić, przez co dziennik się nigdy nie skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 24.01.2015 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 coraz piękniej u Ciebie, wiosna tuż tuż , więc czas zacząć myśleć o ogrodzie u nas na razie inne dylematy, ale podglądam i roślinki; w poniedziałek ruszyło centralne, upajamy się więc ciepełkiem , po niedzieli przyjdzie glazurnik i mam nadzieję, że ruszy z kopyta z robotą powiedz mi jaką macie w salonie podłogę, byłam dzisiaj w leroy i zastanawiam się nad podłogą z paneli, chociaż wcześniej myśleliśmy o drewnie, jednak pan z obsługi trochę odradzał mi drewno ze względu na możliwość zarysowań, chociażby przez kota lub psa i teraz zgłupiałam; wzięłam próbkę paneli i nie wiem, te są matowe, ale chyba wolałabym bardziej błyszczące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 24.01.2015 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 powiedz mi jaką macie w salonie podłogę, byłam dzisiaj w leroy i zastanawiam się nad podłogą z paneli, chociaż wcześniej myśleliśmy o drewnie, jednak pan z obsługi trochę odradzał mi drewno ze względu na możliwość zarysowań, chociażby przez kota lub psa i teraz zgłupiałam; wzięłam próbkę paneli i nie wiem, te są matowe, ale chyba wolałabym bardziej błyszczące [ATTACH=CONFIG]300671[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]300672[/ATTACH] Piękne te panele, Iza! Mi się podobają i pasują do terakoty. My mamy Dąb Kendari od Artens. Zakupione w Leroy Merlin. Wyglądają, jak dechy i są bardzo solidne. Przy szarych dodatkach są bardzo stonowane, co mnie cieszy. Ja generalnie wolę matowe, ale to kwestia gustu. Co do drewna, to może się rozsychać, trzeba olejować... I generalnie izoluje za dużo ciepła. My mamy panele 8mm, to maksymalna grubość dla ogrzewania podłogowego. Chciała inne, ale miały 10 albo 12 mm i mi odradzili. Mamy też tę specjalną piankę na ogrzewanie podłogowe pod panelami (niebieska ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 24.01.2015 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 wczoraj na moim wątku dyskutowałyśmy o drewnie na podłogówce, dziewczyny mnie przekonywały że da się i nawet zwierzęta takiej podłogówce nie zaszkodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 25.01.2015 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 No widzisz! Ja myślę, że ważne, żebyśmy dążyli do tego, co nam się najbardziej podoba i co będzie dla nas najlepsze. My zdecydowaliśmy się na panele z kilku względów: - drewno, które mi się podobało, kosztowało 300-400 zł ma metr... a jak było w przystępnej cenie, to wyglądało jak tandetne panele... i na ogół miało wzór klepki, a niestety nie lubię (pokomunistyczna awersja do parkietów ) No cóż, drogi mam gust - mieliśmy do położenia około 100 m2, co znacznie podrożyło by sprawę, więc powoli szliśmy w stronę paneli - drewno trzeba impregnować, olejować, cyklinować.... leniwa jestem... - pomimo opinii, że na podłogówce najlepiej sprawują się płytki - nie podoba mi się niestety taka podłoga w domu. Już widzę moje dzieci siadające latem dupką na zimnych płytkach... Brrr... I wybraliśmy właśnie te panele, bo wyglądają, jak zarąbiste dechy! Bo oczywiście podobają mi się deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 01.02.2015 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 dzięki za informacje, zdecydowanie wybieram panele, drewniane podłogi z wyższej półki mają ceny zarąbiste, teraz nie mam na to kasy a tańsze fatalne kolory, do niczego nie pasują ostatecznie będzie to panel pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 01.02.2015 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2015 dzięki za informacje, zdecydowanie wybieram panele, drewniane podłogi z wyższej półki mają ceny zarąbiste, teraz nie mam na to kasy a tańsze fatalne kolory, do niczego nie pasują ostatecznie będzie to panel [ATTACH=CONFIG]302232[/ATTACH] pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]302234[/ATTACH] Piękna deska! Będzie ślicznie, zobaczysz. Ja się moimi cały czas zachwycam. I piękna lawenda! Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalka6 08.02.2015 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) Dzięki Natalka! Czekam na Twoją łazienkę zatem. Dla mnie ten Zień to najlepsze płytki ever, jakie można mieć w łazience W dzienniku budowy też pisałam na ten temat. u mnie już skończona łazienka tak jak obiecałam pokazuje co mi wyszło Edytowane 8 Lutego 2015 przez Natalka6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 08.02.2015 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 u mnie już skończona łazienka tak jak obiecałam pokazuje co mi wyszło No fantastycznie Wam wyszło! Oświetlenie przy wannie bardzo mi się podoba. U nas jest bardziej surowo, a u Was ta czerń nadaje takiej elegancji! Jednak Zień robi łazienkę Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 18.02.2015 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Chwaliłam się w Dzienniku, pochwalę się i tutaj. Pojawiliśmy się w Muratorze Jakiś czas temu miła Pani Redaktor zgłosiła się do nas z pytaniem, czy nie chcielibyśmy się wypowiedzieć na temat elewacji na podstawie naszych doświadczeń. Oczywiście, znalazła nas na Forum Weszliśmy w to i oto nasz mały wkład w Polską Prasę Budowlaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 20.02.2015 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 u mnie już skończona łazienka tak jak obiecałam pokazuje co mi wyszło [ATTACH=CONFIG]303303[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]303304[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]303305[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]303306[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]303307[/ATTACH] mam pytanie do Natalki6 (jesli nie masz Joasiu nic przeciwko), czy oświetlenie przed lustrem w formie wiszących lamp jest wystarczające, czy dobrze oświetla twarz ? cały czas jeszcze myślę jak zrobić u siebie czy tylko sufitowe czy coś podobnego jak u ciebie Joasia super artykuł, gratuluję Kierownikowi i pominiętemu Inwestorowi, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 20.02.2015 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 mam pytanie do Natalki6 (jesli nie masz Joasiu nic przeciwko), czy oświetlenie przed lustrem w formie wiszących lamp jest wystarczające, czy dobrze oświetla twarz ? cały czas jeszcze myślę jak zrobić u siebie czy tylko sufitowe czy coś podobnego jak u ciebie Joasia super artykuł, gratuluję Kierownikowi i pominiętemu Inwestorowi, pozdrawiam Oczywiście, że nie mam nic przeciwko. Natalki łazienka jest boska! I dzięki za komplementa. Fajnie tak się w prasie polansować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 20.02.2015 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Przyszła zimowiosna... Już tydzień temu czułyśmy jej powiew i się z córką na rolki wybrałyśmy. A dziś zdychamy na zapalenie oskrzeli... Natomiast Mąż Inwestor korzysta z pogody i rozpoczął murowanie tarasu. Ubiegły sezon zakończyliśmy wylanymi fundamentami pod taras. Teraz mąż muruje bloczki, zatem sezon drugi uznaję za rozpoczęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts