Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prosty parterowy bez udziwnień

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wstydzi się Pan?

Nie, jestem tak bezczelny ze zajmuję sie ozc, które jest złem wcielonym. Nie mam zadnych skrupułów i wykonuje te obliczenia z premedytacja. Taki mam sposób na zycie. Nie potrafie okłamywac inwestorów w Pana sposób i nigdy tego sie nie nauczę. To jest moja samokrytyka, czy nie pominałem czegos?

Jak to nie??? A OZC?

A wydawałoby się, że podstawy fizyki nie są trudne.

Nawet PN13370 Pan nie potrafi zrozumieć?

Ze zrozumieniem to Pan ma problem i to duzy problem. Wspominana wyzej norma nie mówi jak sie izoluje tylko podaje sposób obliczania strat dla konkretnych przypadków.

Ten rysunek który z uporem maniaka wkleja Pan przy kazdej okazji jest to jeden z tych przypadków z odpowiednim komentarzem, komentarz to sposób liczenia strat dla tego przypadku. Pan natomiast sugeruje kłamliwie ze istnieje tylko ten przypadek a norma mówi ze tylko tak trzeba wykonywac izolacje do gruntu. To nawet nie jest nadinterpretacja z Pana strony a manipulacja. W tym jest Pan mistrzem.

Co do okłamywania inwestorów poprzez ozc to jest to jedynie opinia Pana, opinia kłamliwa i oszukańcza. Juz wiele słow zostało na ten temat napisanych, nie podziela Pana opinii w tej kwestii nawet dr Duda (nie kandydat na prezydenta) który do audytów wykonuje ozc. Jest Pan w tym poglądzie sam jak przysłowiowy palec (nie licząc otumanionych przez Pana nielicznych frustratów). Moze czas zastanowic sie nad samym soba.

Tym razem nie chodziło o rysunek, a o sposób obliczania.

Jak widać, niechęć do fizyki, spowoduje, że jeszcze długo nie będę miał konkurencji.

Dr Dudę przekonywałem sporo czasu. Przekonała Go praktyka. Gotowe domy.

Ciepłownik to zna 100 i więcej procent sprawności, rurki do pompy ciepła wkłada w podłogę!!! termozawory umieszcza na górze na wlocie, umieści drabinkę w łazience, choć tam wentylacja jest z dołu do góry i uważa, że należy liczyć zapotrzebowanie.

Będę więc starał się wytłumaczyć zjawiska fizyczne w przegrodach, by i Pan zrozumiał dlaczego OZC nie ma oparcia w fizyce a zapotrzebowanie na ciepło w przypadku budownictwa ( przypomnę, że budownictwo kończy się na 30kWh/m2 rocznie) nie ma zastosowania.

Tak, tak, najlepiej jak Pan opracuje podręcznik, po nowemu w formie elektronicznej, proszę go zamiescic na swojej stronie. Niech kaganek wiedzy siega do najdalszych zakątków naszego kraju a nawet poza granice. Mamy tak liczną młodą emigrację, która byc moze bedzie budowała, modernizowała. Brak takiego opracowania to wielkie Pana niedopatrzenie, nie jest jeszcze za pozno.

Będę więc starał się wytłumaczyć zjawiska fizyczne w przegrodach, by i Pan zrozumiał dlaczego OZC nie ma oparcia w fizyce a zapotrzebowanie na ciepło w przypadku budownictwa ( przypomnę, że budownictwo kończy się na 30kWh/m2 rocznie) nie ma zastosowania.

Doskonale Panu poszło z wytłumaczeniem przyczyny zwiększonego stężenia pod sufitem CO2:lol2:

Jeżeli to samo będzie z przegrodami to drżyjcie narody.