bazia 19.08.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzień dobry, bardzo niedawno kupiliśmy mieszkanie i wszystko było super, dopóki nie zachciało mi się uchylić okna w sypialni. Okno wygląda tak: http://sklep.agatplus.pl/index.php?route=product/product&path=61_71&product_id=152 a ja ruszyłam tę część po prawej, tj. skrzydło rozwierno-uchylne. Teraz nie mogę go domknąć - klamka nie dochodzi do końca w dół, a na górze okna zauważyłam coś takiego (czyżby ten bolec miał się znajdować w zagłębieniu?): (teraz dopiero zdałam sobie sprawę, jakie to okno jest od środka brudne ) Przez to w prawym górnym rogu okno jest mocno nieszczelne. Na otwartym oknie klamka dochodzi do pionu w obydwa kierunki. Proszę o pomoc. Absolutnie nie wiem, co z tym zrobić Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez bazia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.08.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) W pierwszej kolejności dobrze nasmarować okno, sprobowac zamknąć. A najlepiej zaprosic kogos, kto sie zna na regulacji.Ps. Ten brud jest wieloletni i świadczy o tym, ze okno było tam nieszczelne (hulający wiatr osadzał kurz na resztkach smaru). Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazia 03.09.2014 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Dziękuję za odpowiedź. Smarowane nic nie dało. Przyszedł fachowiec, wymienił mechanizm i już jest ok. Sprawa załatwiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.09.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Z ciekawości... ile kosztowała wizyta fachowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazia 04.09.2014 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 180 zł (robocizna + nowy mechanizm zamykający). Nawet nie wiem, czy przepłaciłam, bo nie mam rozeznania na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 04.09.2014 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Witam 180 zł (robocizna + nowy mechanizm zamykający). Nawet nie wiem, czy przepłaciłam, bo nie mam rozeznania na rynku Ważne chyba, że jesteś zadowolona prawda ? Chyba nie wolisz zapłacić 100 zł i mieć nadal kłopoty z oknem ? Pamiętaj o bardzo mądrej maksymie: "Rozczarowanie spowodowane niską jakością pamięta się długo po tym jak minie radość spowodowana niską ceną." - jak powiedział A.Gucci Jeżeli usługobiorca i dawca są zadowoleni ze współpracy wtedy można mówić o partnerstwie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazia 04.09.2014 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Nie o to chodzi. Gdy coś kupuję, mogę sobie wcześniej posprawdzać ceny i kupić taki sam towar taniej (np. nie za 80, a za 60 zł). W przypadku usług po prostu zadzwoniłam do pierwszego lepszego gościa, który się reklamował w internecie, bo nie mam rozeznania. Możliwe, że ktoś by mi to samo zrobił dobrze za 100 zł, bo tak jak towar, usługi różnią się cenami przy porównywalnej jakości. Zrobione jest dobrze, póki działa. Jeśli się zepsuje, będę wiedziała, kogo ścigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.09.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Zapytalem by być swiadom cen rynkowych (takie rozpoznanie konkurencji). Jeśli ktoś z tego żyje, to cena jest uzasadniona (dojazd, część, praca i wszelkie koszty utrzymania firmy). Jeśli to miałby być fucha na koszt pracodawcy, to już bym nie poparł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts