Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakość Libet

Recommended Posts

• 2 weeks później...
woytas: dali za rzadki beton lub za długo go wibrowali, i w efekcie na zewnątrz wyszło tzw. mleczko cementowe, potem przy rozformowaniu okazało się że faktura jest nie teges, więc prawdopodobnie była próba szlifowania ale i tak różnica została....

woytas: dali za rzadki beton lub za długo go wibrowali, i w efekcie na zewnątrz wyszło tzw. mleczko cementowe, potem przy rozformowaniu okazało się że faktura jest nie teges, więc prawdopodobnie była próba szlifowania ale i tak różnica została....

Całkiem możliwe :(

Chociaż ja mam inną teorię, wygląda jakby wcześniej robili jakiś ciemny kolor i po 2 paletach się barwnik z formy wyczyścił.........

Dzwoniłem do rzeczoznawcy 2 dni temu miał oddzwonić za godzinę......... nadal cisza..........

Libet Łódź budzi coraz większy zachwyt u mnie.....

Całkiem możliwe :(

Chociaż ja mam inną teorię, wygląda jakby wcześniej robili jakiś ciemny kolor i po 2 paletach się barwnik z formy wyczyścił.........

Dzwoniłem do rzeczoznawcy 2 dni temu miał oddzwonić za godzinę......... nadal cisza..........

Libet Łódź budzi coraz większy zachwyt u mnie.....

masz pod spodem odpowiednio dużo piasku i jest to na luźno kładzione (musi być bo producent wymaga szara aby się nie wybijały boki a i same płyty tarasowe mają dopuszczane +/- wymiar) i wtedy jak masz pod spodem piasek i zasypiesz to piachem w szczeliny a woda sobie potem pójdzie w posypkę

czy

masz pod spodem coś nieprzepuszczanego i aby woda tam nie wchodziła dasz miedzy płaty fugę do płyt?

Piszę to, żebyś nie robił za wiele, szczególnie nic nie fugował jak kałdziesz na betonie itp bo potem się wypną na ciebie jak producent płytek iż towar należy reklamować przed położeniem, przyklejeniem itp.

Miałem to kupić ale za wiele kłopotu z tym było i wiedziałem to po roku używania. Syf - znaczy się płyta przepiękna ale do utrzymania w czystości nie łatwa.

W kwestii barwnika: wystarczy dać jeden element i barwnik będzie po bokach a nie w środku. Poza tym takie płyty i taka faktura jest zasadniczo robiona ręcznie. Jaśniejsze i ciemniejsze odcienie to wina składu (gęstości / rzadkości) betonu. Tam gdzie więcej wilgoci - jaśniej. Czasem jest to wina składowania i tego, że gdzieś np. byla wygięta forma i druga gdzieś ją dotykała od góry...

• 4 weeks później...
przy technologii produkcji trawertynu / ciekawe czy ktoś z was widział / ważne są naprawde szczegóły , bo to są płyty wylewane w formach silikonowych, duży dodatek chemii i przyśpieszaczy, poza tym te dwie płyty to mogą być dwa kolory : bianco lub beige oczywiście pomieszane - one są bardzo podobne a tak w ogóle to libet schodzi na psy, towar coraz gorszy , reklamacji mnóstwo, strach myśleć co będzie dalej ...

Generalnie po miesięcznym wałkowaniu się sprzedawcy z firma Libet doszło do uznania reklmacji.

Chociaż zrobili to chyba ze względu na sprzedawce niż klienta.

Gdyby ktoś chciał ryzykować kupno tego g_wna (TRAWERTYN LIBET BANCO) to zapraszam do siebie na oględziny, jestem pewny że rezygnacja będzie natychmiastowa :)

• 1 year później...